Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

Klimaatbeheersing en vochtigheidsregeling

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Centraal: +31 10 3135 250
  1. Oplossingen voor de industrie
  2. Overzicht
  3. Waterbedrijven & rioolzuivering
  4. Klimaatbeheersing en vochtigheidsregeling

Klimaatbeheersing en vochtigheidsregeling

Omgevingscondities op basis van materiaaleisen, hoge luchtvochtigheid, permanent bedrijf – technische installaties in machineruimten of pompstations van waterleidingbedrijven en silo's, zijn vaak onderhevig aan extreme omstandigheden.

Binnen bereidingsprocessen is water een zeer waardevol goed, buiten deze processen kan het echter zeer schadelijk zijn. Want een te hoge luchtvochtigheid kan talrijke problemen veroorzaken:

Corrosie, condens- en schimmelvorming, nadelige invloed op de waterkwaliteit, grotere onderhoudsbehoefte bij machines en gebouwen, schade aan de bouwconstructies, hogere energiekosten en veel meer.

In schoonwatertanks of andere ruimten met open wateroppervlakken, kan condenswater niet alleen de dragende bouwconstructies beschadigen, maar ook een voedingsbodem vormen voor bacteriegroei.

In machineruimten of pompstations, kunnen zwetende waterleidingen zorgen voor condensvorming en aanzienlijke corrosieschade aan de technische installaties.

Een optimale vochtigheidsregeling in drinkwaterbereidingsinstallaties, bronkoppen of schoonwatertanks, verhindert niet alleen condensatie, corrosie of schimmelvorming en beschermt niet alleen elektronische inrichtingen, het waarborgt ook de naleving van de hygiënische voorschriften en helpt bij het verlagen van de bedrijf- en onderhoudskosten.

Onze experts kunnen u effectief helpen bij het realiseren en handhaven van optimale ruinteklimaatomstandigheden, vooral bij het regelen van de luchtvochtigheid in technische installaties voor waterbereiding en -distributie.

Industriële droger

Trotec is in heel Europa een van de toonaangevende leveranciers van mobiele en stationaire ontvochtigingsoplossingen , daarom kunnen we u voor elke taakstelling de optimale oplossing bieden.

Ons productportfolio omvat koudemiddeldrogers en adsorptieontvochtigers in elke capaciteitsklasse en talrijke uitvoeringen voor gebruik in omgevingen met hoge of lage temperaturen, voor combinatie met warmteterugwinning of luchtverwarming en ook voor gebruik in Ex-beveiligde zones.