Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

Veilig werken bij kabelnetbeheerders
  1. Oplossingen voor de industrie
  2. Overzicht
  3. Kabelnetbeheerders

Veilig werken bij kabelnetbeheerders

Weerbescherming en technische uitrusting bij grond- en installatiewerkzaamheden

Veilig werken bij kabelnetbeheerders

Goede werkomstandigheden onder alle weersomstandigheden

De medewerkers van kabelnetbeheerders moeten bij weer en wind klaarstaan en prestaties leveren, zodat de leidingen voor klanten een constante factor blijven. Voor betere werkomstandigheden van de monteurs op locatie, biedt Trotec professionele en robuuste uitrusting: van weerbestendige montagetenten, extra verwarmingsaggregaten, tot nauwkeurige meettechniek voor het bepalen van het traject van kabels en pijpleidingen.

Het uitbreiden van glasvezelnetwerken is een noodzakelijke business voor kabelnetbeheerders. Naar goede aansluitingen en snelle verbindingen wordt namelijk niet alleen in dichtbevolkt gebied gevraagd, maar ook steeds meer in landelijke regio’s. Medewerkers van de beheerders zijn vrijwel continu bezig om de klant betere prestaties te kunnen leveren. En ook het onderhoud en het repareren van bestaande leidingen en reparatiewerkzaamheden aan schakel- en besturingskasten, behoren tot het dagelijks werk. Hierbij moeten monteurs goed zijn uitgerust, om effectief en nauwkeurig te kunnen werken. Hierbij behoort niet alleen optimale technische equipment, maar ook apparaten en een uitrusting, die zorgen voor goede werkomstandigheden. Door Trotec worden de kabelnetbeheerders zeer goed geadviseerd.

Montage bij weer en wind 

Bij het repareren en leggen van koper- of glasvezelkabels hebben monteurs een tegen weersomstandigheden beschermde werkomgeving nodig bij het uitvoeren van elektrische installatiewerkzaamheden. Ook reparaties aan schakelkasten moeten bij elk type weer worden uitgevoerd. Bescherming tegen wind en regen bieden de montagetenten van de Trotec-groep, die er zijn in verschillende grootten en vormen. Voorzien van een schuin dak of een plat dak: De werktenten bieden betrouwbare weerbescherming en zijn vanzelfsprekend geproduceerd van licht materiaal – voor de beste verlichtingsomstandigheden bij het werken op locatie. Praktisch: De montagetenten zijn probleemloos in een korte tijd en slechts door één medewerker op te zetten.

Veilig werken bij kabelnetbeheerders

Extra warmte

Ook extreem lage temperaturen moeten medewerkers niet afhouden van de noodzakelijke kabelwerkzaamheden. Geschikt voor het verwarmen van de montagetenten zijn de krachtige en robuuste olieverwarmingsblowers van Trotec evenals de mobiele elektrisch verwarmingsapparaten uit de TEH-serie, de elektrische kachels uit de TDE-serie, of bijvoorbeeld de compacte elektrische heteluchtblowers en elektrisch heteluchtkanonnen uit de TDS-serie.

Voor elke inzet de geschikte Trotec-warmtebron! Compact, voordelig en betrouwbaar!

Nauwkeurige kabel- en pijplokalisatie

Overzichtstekeningen van al gelegde leidingen zijn goed – controle is beter. Met de LTC- en LTS-lokalisatiesystemen van Trotec kunnen de positie en het verloop van aanwezige leidingen en kanalen nauwkeurig worden bepaald. Zo zijn er geen onaangename verrassingen voor kabelnetbeheerders bij graafwerkzaamheden.

Maak gebruik van onze Best-Practice-industrieservice

Maak gebruik van de Best-Practice-industrieservice van Trotec

Omdat elk industrieel bedrijf karakteristieke processen, installaties en ruimten heeft, vraagt ook elke luchtbehandelingsoplossing om een op de situatie toegespitste apparaatconfiguratie. Over het geheel genomen is het vaak lastig de gecombineerde effecten van luchtstromen, luchtvochtigheidsomstandigheden en temperatuurschommelingen op puur theoretische basis te berekenen, bijvoorbeeld bij sluizen of op transportroutes. Het gevolg: onnodige extra kosten door een te hoge berekende vraag of – nog erger – oplossingen die in de praktijk onvoldoende werken.

Op onze experts kunt u rekenen

Om de behoefte voor de industrie exact te kunnen berekenen en maatwerkconcepten te ontwikkelen voor de klimaatbeheersing, zijn ervaren klimaatbeheersingsspecialisten nodig. Vertrouw op ons team van experts en de dienstverlening van de industrieservice: we analyseren samen met u op locatie de individuele situatie, bepalen de specifieke apparaatbehoefte en werken een maatwerkprojectoplossing uit, tot en met het exact positioneren van de apparaten.

Onze industrie-adviseurs informeren u ook graag persoonlijk op tel.nr. +49 2452 962-777 over onze Best-Practice-industrieservice. Of u doet meteen een aanvraag met uw persoonlijke behoefte bij onze industrie-experts. Wij reageren snel!

Trotec-producten voor kabelnetwerkbeheerders

 Serie-uitrusting

 optioneel verkrijgbaar

 niet beschikbaar

Toepassingsvoorbeelden voor kabelnetbeheerders

  • Montagetenten voor grondwerkzaamheden door kabelnetexploitanten

    Bij het leggen van koper- of glasvezelkabels is een tegen weersomstandigheden beschermde werkomgeving nodig bij het uitvoeren van elektrische installatiewerkzaamheden. Hierbij heeft de monteur vooral goed licht nodig, zodat de kleuren goed kunnen worden onderscheiden en de kabels correct kunnen worden verbonden. Alle montagetenten van de Trotec Group zijn door hun lichtdoorlatend materiaal...

    Verdere informatie