Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

Perfect garageklimaat voor optimaal waardebehoud
Perfect garageklimaat voor optimaal waardebehoud
 1. Toepassingen
 2. Inspecties, motoren en lichaam
 3. Waardebehoud oldtimers - classic cars

Perfect garageklimaat voor optimaal waardebehoud

Met actief klimaatmanagement beschermt u uw chroomjuwelen betrouwbaar tegen alle garagegevaren

Perfect garageklimaat voor optimaal waardebehoud

Betrouwbaar. Onderhoudsarm en met veel liefde voor de automobiel.

Het duurzame waardebehoud van gemotoriseerde dromen is wellicht een van de grootste uitdagingen voor elke autoliefhebber. Chroomjuwelen moeten immers glanzen en niet roesten. Daarom staan ze met uitzondering van toertochten of rally-deelname meestal goed beschermd in een geschikte garage.

Werkelijk goed beschermd? Wat als roest en corrosie al zijn begonnen met hun vernielende werk of als de schimmel ongemerkt welig tiert achter het panelen in de stoelen of onder de vloerbedekking? Niet alles is wat het lijkt! Onze garagebeginselen informeren u over, welke gevaren ook in uw garage dreigen.

Met de hand op het hart! U controleert regelmatig het oliepeil en de koelvloeistof van uw klassieker. Maar controleert u ook de luchtvochtigheid in uw garage? Puur uit voorzorg? Vocht is de grootste vijand van elke klassieke automobiel.

De garage beschermt tegen schadelijke weersinvloeden, echter niet tegen de gevolgen van te vochtige (meer dan 50% r.v.) of te droge lucht (minder dan 40% r.v.) garagelucht.

De ThinC! technologie zorgt het hele jaar voor een optimaal garageklimaat.


Oude liefde roest niet? Hoezo!

Een ongunstig garageklimaat is een reden voor veel voertuigschade

In de zomer is de luchtvochtigheid extreem hoog. In Europa zijn gemiddelde luchtvochtigheidswaarden van 95% geen zeldzaamheid. Wij mensen ervaren dit weer als zwoel, als nat koud of als zwoel warm, onze voertuigen zijn er slechter aan toe. Al vanaf 55% r.v. begint metaal extreem te corroderen, vochtnesten drogen niet meer op.

Vanaf 70% luchtvochtigheid vinden schimmels al na enkele uren een ideale voedingsbodem.

Ook in de winter is luchtvochtigheid voertuigvijand nummer één: Koude lucht neemt minder vocht op dan warme. Daarom zet het vocht zich af op oppervlakken – vooral op koele metaaloppervlakken.

Daar vindt het z'n weg in de kleinste openingen en hoeken, waar corrosie ontstaat. Onder krakende kou lijdt ook het interieur van uw voertuig: Kunststoffen en leer kunnen poreus worden.


CONSERVEREN IN PLAATS VAN RESTAUREREN.

Een klassieke auto moet waardig oud worden. Zorgvuldig gepatineerde klassiekers zijn getuigen van de tijd met een zichtbare geschiedenis, die moet worden bewaard. Leer heeft een bepaalde luchtvochtigheid nodig voor het ademen, anders wordt het bros. Afdichtingen verliezen onder een luchtvochtigheid van 40% hun elasticiteit, kabelverbindingen kunnen breken.

Conserveer de waarde en de authenticiteit van uw klassieker met het ThinC! Klimaatmanagement.

SCHITTEREN EN NIET ROESTEN.

Chroomjuwelen behouden alleen met een juist garageklimaat hun glans. Een optimaal geregelde luchtvochtigheid beschermt tegen corrosie, schimmelvorming en onaangename geuren. Bovendien verminder de ThinC! technologie van de VPR+ klimaatmanagers effectief benzinelucht, roet, stof en bacteriën.

Bescherm de unieke originele toestand van uw classic cars met de waardebehoudende VPR+ klimaatmanagers.

VPR+ klimaatmanagers maken uw garage tot een klimaatsafe

Net zo individueel als uw voertuigen: Voor elke garagegrootte het meest geschikte apparaat

DH 15 VPR+. Klimaatmanager.
voor ruimten tot 160 m³
DH 15 VPR+
DH 30 VPR+. Klimaatmanager.
voor ruimten tot 320 m³
DH 30 VPR+
DH 60 VPR+. Klimaatmanager.
voor ruimten tot 650 m³
DH 60 VPR+

VPR+ is een wereldwijd unieke apparaatserie met intelligente klimaatmanagers, speciaal voor gebruik in garages en biedt u actief klimaatmanagement met een 4-in-1-beschermingsfunctie tegen vocht, geuren, roet en stof.

Met DH 15 VPR+, DH 30 VPR+ en DH 60 VPR+ omvat deze exclusieve klimaatmanager-serie drie apparaatgrootten en capaciteitsklassen, zodat u voor elk garageoppervlak beschikt over een optimale klimaatmanager. Alle drie klimaatmanagers verenigen constante vochtbescherming, effectieve geurneutralisatie en effectief schoonhouden van de lucht – compleet in één totaalapparaat op high-performance niveau. Want in elk apparaat werkt niet alleen een topklasse, heetgas-ontdooide industriële luchtontvochtiger voor toepassingsomgevingen vanaf 5 °C, maar ook een krachtige NTP-luchtreinigingseenheid. Door deze perfect afgestemd werkende combinatie wordt enerzijds de luchtvochtigheid in uw garage ter bescherming tegen corrosie, schimmel, porositeit en het vergaan betrouwbaar op het optimale niveau tussen 45 tot 50% relatieve luchtvochtigheid gehouden. Tegelijkertijd zorgt de hoogwaardige industriële ionisator voor een aangename prikkelvrije omgeving, vrij van luchtgedragen geuren, schadelijke stoffen en materiaalafbrekende micro-organismen. De luchtreiniging kan hierbij onafhankelijk van de luchtontvochtiging gebeuren. In samenspel met een speciaal tweecomponentenfilter voor stof en roet, maakt dit de DH-VPR+ tot de perfecte klimaatmanager en actieve beschermer van waarde in de garage.


De volledige VPR+ bescherming voor uw classic cars

DH 30 VPR+ voorzetplaat in Ferrari-rood

Zodat in de garage dreigende gevaren geen kans krijgen.

 • Roest: VPR+ houdt de luchtvochtigheid constant op een optimaal niveau
  en verhindert corrosieschade betrouwbaar.
 • Geuren: VPR+ neutraliseert storende geuren met hoogwaardige industriële ionisatoren.
 • Roet: VPR+ heeft speciaalfilters, die afzettingen en
  moeilijk te verwijderen resten verminderen.
 • Stof: VPR+ vermindert veilig en effectief stofontwikkeling in de garage.
 • Schimmel: VPR+ zorgt door intelligente klimaatbeheersing,
  dat schimmel niet eens kan ontstaan.
 • Bacteriën: VPR+ zorgt door oxidatieve luchtreiniging
  voor een niet destructief ruimteklimaat.

Zo maakt de VPR+ klimaatmanager korte metten met alle garagegevaren – en tegelijk slaat hij een zeer goede figuur. Want deze Klimaatmanager ontvangt u naar wens met voorzetplaten in alle kleuren en materialen – exact afgestemd op uw ambiance. Visueel stijlvol geïntegreerd en ruimteklimatologisch perfect geconditioneerd.

Door Classic Data aanbevolen voor het behoud van classic cars

Classic Data - expert op het gebied van klassieke voertuigen


Classic Data
, de markleider bij de taxatie van klassieke voertuigen, raadt het gebruik van de VPR+ klimaatmanager aan voor het behoud van klassieke voertuigen. Honderdduizenden taxaties in de laatste 30 jaar spreken een duidelijke taal. Corrosie en schimmel zijn nog steeds een bedreigend gevaar voor de toestand van klassieke voertuigen, hoewel ze zorgvuldig zijn gerestaureerd en ogenschijnlijk veilig worden bewaard in de garage.

Trotec is netwerkpartner van Classic Data en tegelijk wereldwijd marktleider bij luchtontvochtigers. De ThinC! technologie van de VPR+ klimaatmanager verenigt de ontwikkelings-knowhow van Trotec met de enthousiaste passie voor klassiek voertuigen.

Trotec-producten voor een optimaal garageklimaat

Intelligente oplossingen voor uw garage en uw classic car