Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

Uitrusting voor filmsets / filmlocaties
 1. Oplossingen voor de industrie
 2. Overzicht
 3. Film- & foto- & evenementen­branche

Uitrusting voor filmsets / filmlocaties

Trotec-techniek zorgt voor aangename wind en ontspannen acteurs

Uitrusting voor filmsets / filmlocaties

Uitrusting foto-sets / shooting-locaties

Afgelegen, onverwarmde locaties. Modellen die in de winter badmode presenteren. Een stormscene, die bij stralend blauwe hemel moet worden opgenomen: Op foto- en filmsets moeten vaak trucs worden uitgehaald om datgene te kunnen opnemen, wat het draaiboek voorziet. Trotec biedt professionele equipment voor speciale effecten en aangenaam warme setomstandigheden.

Fotografiekunstenaars, catalogus-shoots of modefoto's: Wat op de beelden super lijkt, hoeft voor modellen en crew niet altijd aangenaam te zijn. Zo worden zomercollecties en badmode in de winter gefotografeerd, designmeubelen zien er in de Industrial chic van een ruige opslaghal meteen veel eleganter uit en waaiende haren zijn voor een bluescreen ook niet mogelijk zonder trucs.

Tegen kippenvel bij modellen en voor een vaste, niet trilende hand bij stylisten en setbouwers, biedt Trotec mobiele verwarmingsoplossingen, die van de kleinste ruimte tot een enorme hal, alles betrouwbaar op temperatuur brengen. Windmachines zorgen voor mooie effecten en kunnen in combinatie met water ook regenbuien en onweer simuleren.

Oplossingen voor speciale effecten en warme sets

Bescheiden op de achtergrond of voor de camera: Windmachines zijn vrijwel niet weg te denken van filmsets en flimlocaties. Moeten wind, storm en onweer worden gesimuleerd, de haren van de zangeres in een muziekvideo waaien of de dynamiek van een voertuig worden geaccentueerd: Windeffecten spelen vaak een centrale rol in films, video's en TV-spots. Trotec biedt professionele windmachines, die alles kunnen simuleren van een zwoele bries tot orkaankracht.

Bij buitenopnamen op onverwarmde filmlocaties kan het er behoorlijk ruig aan toe gaan. Om te zorgen dat acteurs en crew er altijd warm bij zitten, biedt Trotec verwarmingsoplossingen voor binnen en buiten. Bijvoorbeeld compacte elektrische kachels voor caravans en binnenruimten, of robuuste olieverwarmingsaggregaten zoals de verwarmingsapparaten uit de ID-serie, die bij temperaturen tot -20°C kunnen worden toegepast en zelfs grote hallen betrouwbaar verwarmen.

Maak gebruik van onze Best-Practice-industrieservice

Omdat elk industrieel bedrijf karakteristieke processen, installaties en ruimten heeft, vraagt ook elke luchtbehandelingsoplossing om een op de situatie toegespitste apparaatconfiguratie. Over het geheel genomen is het vaak lastig de gecombineerde effecten van luchtstromen, luchtvochtigheidsomstandigheden en temperatuurschommelingen op puur theoretische basis te berekenen, bijvoorbeeld bij sluizen of op transportroutes. Het gevolg: onnodige extra kosten door een te hoge berekende vraag of – nog erger – oplossingen die in de praktijk onvoldoende werken.

Op onze experts kunt u rekenen

Om de behoefte voor de industrie exact te kunnen berekenen en maatwerkconcepten te ontwikkelen voor de klimaatbeheersing, zijn ervaren klimaatbeheersingsspecialisten nodig. Vertrouw op ons team van experts en de dienstverlening van de industrieservice: we analyseren samen met u op locatie de individuele situatie, bepalen de specifieke apparaatbehoefte en werken een maatwerkprojectoplossing uit, tot en met het exact positioneren van de apparaten.

Onze industrie-adviseurs informeren u ook graag persoonlijk op tel.nr. +49 2452 962-777 over onze Best-Practice-industrieservice. Of u doet meteen een aanvraag met uw persoonlijke behoefte bij onze industrie-experts. Wij reageren snel!

Maak gebruik van de Best-Practice-industrieservice van Trotec

Trotec producten voor de film- & foto- & evenementenbranche

Toepassingsvoorbeelden voor de film- & fotobranche

 • Virusvrije ruimtelucht in clubs en discotheken

  Overal kampen clubs en discotheken met de gevolgen van de coronacrisis. Terwijl restaurants en detailhandel weer zijn geopend, is deze beslissing voor clubs en discotheken nog niet genomen – wellicht omdat ze vaak als potentiële virus-hotspots worden gezien. Vooral dit aspect vereist effectieve hygiëneconcepten, waarmee uitbaters voor hun gasten en medewerkers een maximale bescherming tegen...

  Verdere informatie
 • Leiden van bezoekersstromen bij grote evenementen

  Om zones bij grote evenementen af te zetten voor de bezoekers en routes te markeren, worden vaak metalen afscheidingen gebruikt. Deze zijn als het gaat om het visueel leiden helemaal niet nodig. De Trotec Group heeft mobiele zichtbarrière-oplossingen in het programma, die eenvoudig en ruimtebesparend binnen enkele seconden kunnen worden uitgeklapt: VarioScreens.

  Verdere informatie
 • Hogedrukventilatoren in een landenstrijd

  Trotec TFV 900 radiale ventilatoren brengen de deelnemers van de Gov Games in Dubai behoorlijk aan het zweten!

  Verdere informatie
 • Orkaansimulatie in de televisiestudio

  In hun Pro7 kijkcijfercanon "Mij beste vijand" zetten Joko en Klaas in op techniek met hoge prestaties van Trotec

  Verdere informatie
 • Effectventilatie voor openluchtevenementen

  Wie succesvolle evenementen organiseert, heeft naast een juiste neus voor de doelgroep, muziek en locatie vooral een ding nodig: een beproefde en betrouwbare effectventilatie, om een onvergetelijke indruk achter te laten bij de gasten. Indoor-evenementen in een hal of een openluchtfestival in de buitenlucht: Trotec levert voor elke behoefte en elke evenementgrootte de meest geschikte windmachines...

  Verdere informatie
 • Windmachines voor loopevents

  De Trotec windmachine-gigant TTW 400000 zorgt bij de Fisherman's Friend Strongman-run voor behoorlijke turbulentie!

  Verdere informatie
 • Indicatieve koortsscreening in geval van epidemische infectieziekten

  In tijden van epidemische infectieziekten krijgt de vroegtijdige herkenning van besmette personen veel aandacht. Uiterst besmettelijke virussen zoals het norovirus, SARS-CoV-2 (corona) of ook H5N1 (vogelpest) kennen geen gesloten deuren, landsgrenzen of andere toegangsbeperkingen. Bij een pandemie verspreiden de ziektekiemen zich wereldwijd en de belangrijkste maatregel om dit in te dammen is een...

  Verdere informatie

Toepassingsvoorbeelden voor de evenementenbranche

 • Dierendocumentaires

  Hoe jagen leeuwen 's nachts in de woestenij? Waar heeft een anaconda zich verstopt? Waarheen vluchten antilopen, als ze in het duister worden opgeschrikt? Op deze en veel meer vragen kunnen filmmakers de kijker het antwoord geven met de modernste techniek. Want vooral bij dierdocumentaires wordt het gebruik van infraroodcamera's steeds geliefder. De gedetailleerde opnamen geven verborgen processen...

  Verdere informatie