Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

Optimaal uitgerust in de gastronomie
 1. Oplossingen voor de industrie
 2. Overzicht
 3. Gastronomie & Hotelwezen

Optimaal uitgerust in de gastronomie

Professionele ontvochtigings- en verwarmingstechniek, tot kwaliteitsborging bij levensmiddelen

Optimaal uitgerust in de gastronomie

Hoge kwaliteit voor hoge eisen

In de gastronomie moeten op alle gebieden worden voldaan aan hoge standaards. Dit reikt van een comfortabele en flexibele uitrusting van de restaurant- en evenementruimten, een betrouwbare kwaliteitsborging van de opgeslagen en verwerkte levensmiddelen en een strikte opvolging van de hygiënevoorschriften, tot speciale technische uitrusting, die de werkprocessen voor het personeel sneller en veiliger maken. Trotec ondersteunt gastronomen, die grote waarde hechten aan aansprekende gerechten en service, met een optimale technische uitrusting binnen hun bedrijf: met krachtige luchtontvochtigers, hoogwaardige verwarmingsapparaten, nauwkeurige meetinstrumenten en flexibel toepasbare zichtbarrièrewanden.

Met de toenemende eisen aan de kwaliteit in de gastronomie, nemen ook de eisen aan de technische uitrusting van het bedrijf toe. En wel op alle gebieden. De Trotec-groep ondersteunt exploitanten van restaurants en evenementmanagers met de modernste techniek, zodat hun speciale service zich via mond op mond reclame rond spreekt en de reserveringsboeken zich verder vullen. Want kwaliteit begint bij de technische uitrusting van de werkruimeten en ruimten voor gasten.

Ontvochtiging in de grootkeuken

Enerzijds wordt in restaurantkeukens gestoomd en gekookt, waarbij veel water wordt afgegeven aan de omgevingslucht. Anderzijds volgt in de late avonduren en nachtelijke uren een grondige reiniging van de werkplekken en apparaten – meestal met gebruik van grote waterhoeveelheden. Al deze processen zorgen dat de relatieve luchtvochtigheid in de keuken en de gastronomische ruimten stijgt tot een zeer hoog niveau. De Trotec-groep biedt voor gebruik in de gastronomie mobiele en stationaire adsorptiedrogers uit de TTR-serie in verschillende capaciteitsklassen. Deze luchtontvochtigers worden via een ingebouwde elektronische hygrostaat geregeld, die zorgt dat de luchtvochtigheidswaarden van 60% procent niet worden overschreden. De modellen uit de TTR-serie zijn ook zeer geschikt voor ontvochtigingsbedrijf in koelruimten, omdat ze ook bij temperaturen tot maximaal -20 graden Celsius betrouwbaar werken.

Optimaal voor de gastronomie, vooral voor het ontvochtigen van opslagomgevingen, zijn ook de stationaire condensdrogers uit de DH-serie van Trotec. Ze overtuigen door een zeer hoge ontvochtigingscapaciteit en een extreem hoog economisch rendement.

In één overzicht: de klimaatwaarden in de gastronomie

Zodat medewerkers de luchtvochtigheidswaarden altijd in beeld hebben, bieden Vochtigheidsmeetapparaten van Trotec en vooral de Klimaatgegevensloggers betrouwbare metingen – altijd als het om klimaatdetails gaat.

Optimaal uitgerust in de gastronomie

Thermometers voor een betrouwbare levensmiddelcontrole

In een veeleisende restaurantkeuken mag een levensmiddelthermometer natuurlijk niet ontbreken. Met de compacte BP2F en de robuuste BP5F is elke gastronomie-professional zeer goed uitgerust, om het aanhouden van de koelketen en ook de gaartemperaturen van de gerechten te controleren. Met de levensmiddel-thermometers kan enerzijds dankzij de infraroodmeting de oppervlaktetemperatuur van individuele levensmiddelen of volledige schotels worden vastgesteld. Anderzijds kan met de praktische uitklapbare insteekvoelers van RVS de kerntemperatuur van de producten en van gerechten probleemloos en betrouwbaar worden bepaald.

Extra warmte voor elk evenement

Extra warmte met een druk op de knop: Dit wordt vooral gevraagd bij evenementen in separate zalen en gastronomietenten. Met de Elektrische heteluchtblowers uit de TEH-serie van Trotec is er voor elk gebruik de juiste portie warmte. De elektrische kachels, die ook tegen de wand kunnen worden bevestigd, zijn flexibel en vrijwel overal inzetbaar en verbruiken geen zuurstof. Dankzij de geïntegreerde thermostaatregeling kan de geleverde warmeluchtstroom traploos worden ingesteld op de gewenste temperatuur – voor een optimale en weldadige warmte voor de gasten.

Weldadige warmte voor de buitengastronomie

Om te zorgen dat de gasten het ook in de koele avonduren op het terras naar hun zin hebben en de sterrenhemel kunnen bekijken, zorgt de IR 1200 S, IR 2000 S, IR 2570 S straalkachel zonder voorverwarmen voor puntgerichte warmte bij de tafels. De elegante kwartsstraalkachel is geschikt voor wanden en plafonds en dankzij een verstelbare hellingshoek flexibel toepasbaar. Overigens zonder de gasten te storen, deze infrarood straalkachel verwarmt geur- en geruisloos.

Geurneutralisatoren: snel en betrouwbaar

Na een barbecue, een show-cooking-evenement of een uitgebreid buffet, moeten de restaurantruimten snel worden gereinigd – ook van etensgeuren. Hierbij worden de Geurneutralisatoren van Trotec toegepast, die professioneel en snel voor schone en frisse lucht in de ruimten zorgen. Natuurlijk zonder gebruik van chemicaliën en geurstoffen!

Zichtbarrièrewanden voor het inrichten van afgescheiden gedeelten

Vaak eisen gasten, de restaurantruimten voor een bijzonder evenement huren, een privégedeelte, waar bijvoorbeeld een buffet voor VIP's wordt opgesteld of waar kleinere groepen zich kunnen terugtrekken voor gesprekken. De Zichtbarrièrewand VarioScreen van Trotec is snel opgebouwd en biedt optimale bescherming voor de gasten.

Maak gebruik van onze Best-Practice-industrieservice

Maak gebruik van de Best-Practice-industrieservice van Trotec

Omdat elk industrieel bedrijf karakteristieke processen, installaties en ruimten heeft, vraagt ook elke luchtbehandelingsoplossing om een op de situatie toegespitste apparaatconfiguratie. Over het geheel genomen is het vaak lastig de gecombineerde effecten van luchtstromen, luchtvochtigheidsomstandigheden en temperatuurschommelingen op puur theoretische basis te berekenen, bijvoorbeeld bij sluizen of op transportroutes. Het gevolg: onnodige extra kosten door een te hoge berekende vraag of – nog erger – oplossingen die in de praktijk onvoldoende werken.

Op onze experts kunt u rekenen

Om de behoefte voor de industrie exact te kunnen berekenen en maatwerkconcepten te ontwikkelen voor de klimaatbeheersing, zijn ervaren klimaatbeheersingsspecialisten nodig. Vertrouw op ons team van experts en de dienstverlening van de industrieservice: we analyseren samen met u op locatie de individuele situatie, bepalen de specifieke apparaatbehoefte en werken een maatwerkprojectoplossing uit, tot en met het exact positioneren van de apparaten.

Onze industrie-adviseurs informeren u ook graag persoonlijk op tel.nr. +49 2452 962-777 over onze Best-Practice-industrieservice. Of u doet meteen een aanvraag met uw persoonlijke behoefte bij onze industrie-experts. Wij reageren snel!

 Serie-uitrusting

 optioneel verkrijgbaar

 niet beschikbaar

Toepassingsvoorbeelden voor de gastronomie-branche

 • Wind-/zichtbarrière voor evenementen en gastronomie

  Gastronomen, organisators en hoteliers, vinden bij de Trotec Group een mobiele oplossing die alles biedt wat nodig is voor beschermde plaatsen voor gasten: Met VarioScreen Business zijn mobiele wind- en zichtbarrièrewanden beschikbaar, die binnen een handomdraai kunnen worden opgezet en eindeloos aan elkaar kunnen worden gekoppeld.

  Verdere informatie
 • Kiemvrije ruimtelucht in restaurants en kantines

  Vooral binnen de horeca heeft de corona-shutdown een belangrijke invloed op het bestaansrecht. De reserves slinken, de tijd dringt en met de versoepelingen in het vooruitzicht is er vraag naar effectieve hygiëneconcepten voor personeel en gasten. Een belangrijke hygiënebouwsteen ter bescherming tegen aerogene infecties is het virusvrij houden van de ruimtelucht door een effectieve luchtreiniging...

  Verdere informatie
 • Virusgefilterde ruimtelucht in hotels en congrescentra

  Het hotel- en pensionwezen is bijzonder hard getroffen door de nog merkbare effecten van het coronavirus. Vrijwel alle hotels moesten als eerste sluiten en zullen waarschijnlijk ook na de van de wereldwijde pandemie het langst last hebben van de gevolgen. Zolang de angst voor een infectie met het coronavirus groter is dan het normale comfort van het hotel, zullen veel gasten vermijdbare nachten...

  Verdere informatie
 • Luchtontvochtiging in een hotel

  Het juiste ruimteklimaat is een voorwaarde voor het welzijn van de gasten in een hotel. Te warme en vochtige lucht maakt de kamers benauwd en muf. Vaak zorgen het ook al na korte tijd voor schade aan de bouwmaterialen en het interieur. Op het behang ontstaan vochtvlekken, gordijnen en schoon wasgoed worden klam en muf en in de hoeken ontstaat in het ergste geval zelfs schimmel. Naast de...

  Verdere informatie
 • Hygiënemanagement voor hotelwezen & co.

  Niemand praat er graag over, maar vooral in de overnachtingsbranche schijnen bedwantsen en co. doorlopend in opmars te zijn. De overnachtingsgasten wisselen – de parasiet blijft. Met het Trotec hygiënemanagement heeft u een 360 graden oplossing voor thermische desinfectie – 100 % biologisch en chemievrij.

  Verdere informatie
 • Ontvochtiging & luchtreiniging magazijn

  Voor de luchtontvochtiging biedt Trotec Group verschillende oplossingen – van gesloten condensatieluchtontvochtigers uit de DH-serie tot de adsorptiedrogers uit de TTR-serie. Beide zijn er in een mobiele en stationaire uitvoeringen. Bij ons vindt u voor elk goederenmagazijn, resp. verzendingsmagazijn de juiste ontvochtigingstechniek. Innovatieve meetapparaten en dataloggers ronden het...

  Verdere informatie
 • Luchtontvochtiging in scheepslaadruimen

  Tegen schimmel, kiemvorming en corrosie bij transportgoed en het schip, helpt slechts één ding: de laadruimen voorzien van constante droge lucht met een op de lading afgestemde luchtvochtigheid. Dit lukt betrouwbaar met een professioneel ontworpen systeem voor luchtontvochtiging.

  Verdere informatie
 • Luchtontvochtiging in de wijnkelder

  De verschillende temperaturen waarbij de wijn gist, stelt de wijnbouwer doorgaans in via de thermostaten, die zijn ingebouwd in de tanks. Maar ook het toepassen van luchtontvochtigers is onvermijdelijk. Bij een lage luchtvochtigheid kunnen vooral rode wijnen zich het best ontwikkelen. Bovendien gaat een droogapparaat gericht te werk tegen condens. Trotec heeft een serie krachtige droogapparaten in...

  Verdere informatie
 • Opslagtenten / tenthallen

  Tenthallen en grote opslagtenten kunnen snel en voordelig worden opgebouwd in vergelijking met conventionele opslaghallen. De enige uitdagingen ten opzichte van gebouwen zijn – zelfs bij geïsoleerde hallen – condenswater, evenals het regelen van de luchtvochtigheid. Stationaire drogers met een hoge capaciteit, voorzien van slangsystemen voor een gelijkmatige toevoer van droge lucht, verhinderen...

  Verdere informatie