Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

 1. Toepassingen
 2. Algemene oplossingen voor ontvochtiging
 3. Ontvochtiging in tenten

Voor een aangenaam klimaat: Ontvochtiging in tenten

Luchtontvochtigers van Trotec bestrijden schadelijke vochtigheid in tijdelijke woonruimten – geluidsarm en betrouwbaar.

Bij het inrichten van een tent of andere tijdelijke huisvesting, komt het aan op goede condities binnen de ruimte. Dit geldt vooral voor noodhuisvesting waar veel mensen in worden ondergebracht. Dit kunnen tent- of containerdorpen voor asielzoekers zijn, tentenkampen voor jeugdgroepen, die bij grote evenementen dienen als nachtverblijf of containers, waarin seizoenskrachten tijdelijk worden gehuisvest. Vooral in de koele maanden, wanneer de tenten en containers worden verwarmd, wordt het voor de bewoners vaak onacceptabel vochtig. Voor een aangenaam ruimteklimaat is een betrouwbare luchtontvochtiging nodig. Dit bieden de krachtige Luchtontvochtigers uit de TTK-serie van Trotec. Krachtig tijdens het gebruik, voor de beste klimatologische omstandigheden in tijdelijke accommodaties.

Zodra veel mensen samenkomen in een tijdelijke accommodatie, ontstaat een klimatologisch probleem: Vochtigheid. Zelfs als een tent of container in de winter wordt verwarmd, is het ruimteklimaat weliswaar warm, maar ontstaat doorgaans een schadelijke vochtigheid. Dit ligt aan het dauwpunt, dus aan de grenstemperatuur waarbij de lucht dusdanig afkoelt, dat de waterdamp niet langer kan worden opgenomen in de lucht. Door de lage temperaturen die buiten heersen, worden de tentzeilen of de dunne containerwanden koud. De warme ruimtelucht zal echter op de tijdelijke wanden enorm afkoelen, zodat condenswater ontstaat. De ruimtelucht, die op het koude oppervlak komt, kan dus het opgenomen vocht niet meer vasthouden en dit druppelt langs de wand of het plafond naar beneden. En: Hoe meer mensen aanwezig zijn in de woonruimte, hoe meer vocht zal ontstaan. We hebben immers te maken met zeer veel ademlucht en een hoge transpiratie.

Schadelijke vochtigheid

De gevolgen van een te hoge ruimteluchtvochtigheid binnen een accommodatie, kunnen zeer ernstig zijn. In de eerste plaats worden textiel en de tijdelijke uitrusting, zoals meubels, kussens en beddengoed onaangenaam klam en kunnen vrijwel niet drogen. Daarnaast bestaat acuut gevaar voor de gezondheid, door schimmelvorming. Er ontstaan onaangename geuren en infecties, verkoudheid kunnen zich snel uitbreiden. Een tentendorp bij een jeugdevenement, een tijdelijke huisvesting van asielzoekers of mensen die vanwege acuut gevaar uit hun woonomgeving moeten worden geëvacueerd, het inrichten van een schoolklas of kinderopvang in containers tijdens bouwwerkzaamheden of het inrichten van tijdelijke overnachtingsaccommodaties bij grote evenementen: Alleen het gebruik van professionele luchtontvochtigers zorgt voor aangename klimatologische omstandigheden, waarbij de bewoners van de tijdelijke huisvesting goed kunnen leven.

Krachtig en betrouwbaar

Geschikt voor een snelle en betrouwbare verlaging van de luchtvochtigheid in grote accommodaties, zijn de Industriële luchtontvochtigers uit de TTK-serie van Trotec. De mobiele alleskunners, kunnen probleemloos in de accommodaties worden opgesteld en aangesloten. Met een druk op de knop voeren ze de hoge vochtigheid uit de lucht af en laten ze niets anders achter dan een aangenaam woonklimaat. De apparaten zijn niet alleen extreem belastbaar, ze werken ook absoluut onderhoudsvrij. De afvoer voor het condens wordt onder de tentrand of langs de containerwanden naar buiten gevoerd. Voor het automatisch bedrijf hoeft alleen de hygrostaat nog te worden ingesteld op de gewenste dauwpuntvochtigheid. Ook bij lage temperaturen overtuigen de mobiele condensdrogers door hun betrouwbare techniek en hoge droogcapaciteit. De vrijwel onverwoestbare plaatstaal waarvan de apparaten zijn geproduceerd, doorstaat veelvuldig gebruik. Dit betekent dat elke luchtontvochtiger uit de TTK-serie gedurende vele jaren voor de meest uiteenlopende droogtoepassingen - zelfs bij vochtige bouwmaterialen - kan worden ingezet.

De voordelen van de condensdrogers uit de TTK-serie van Trotec

TTK: Staat voor techniek, snelheid, capaciteit. De apparaten zijn

 • uiterst robuust en hebben een lange levensduur.
 • Ze werken absoluut betrouwbaar en geluidsarm.
 • De apparaten overtuigen door een extreme ontvochtigingscapaciteit en zijn bovendien zeer onderhoudsarm.

Externe oplossingen – de beste prestaties, meer ruimte

Vooral als de plaats in de tijdelijke accommodatie krap is, is een externe ontvochtigingsoplossing raadzaam. De adsorptie-ontvochtigers TTR 400 D en TTR 500 D presteren ook van buitenaf zeer goed. Het apparaat wordt buiten de tent of container opgesteld en daar in gebruik genomen. De beide van elkaar gescheiden luchtkanalen voor droge en regeneratielucht, maken een effectief en drukneutraal circulatiebedrijf mogelijk. Via de ene slang wordt droge lucht naar de tent geleid en via de andere slang wordt tegelijk de vochtige lucht uit de binnenruimten afgevoerd. Door de uitgekiende adsorptietechniek, worden duidelijk lagere dauwpunten bereikt. Zo worden aanzienlijk betere drogingstoestanden bereikt en is een energiebesparend bedrijf mogelijk. Een ander voordeel – dit keer voor iedereen in de accommodatie: Omdat de aggregaten buiten zijn opgesteld, heeft u meer ruimte binnen en de geluidsontwikkeling tijdens gebruik worden bij wijze van spreken buitengesloten!

Professioneel advies

Trotec biedt u een grote keuze aan luchtontvochtigers met een hoge capaciteit, die zorgen voor een optimaal klimaat in tijdelijke accommodaties en tenten. Hoeveel modellen voor welke inrichtingen nodig zijn, bepalen voor u graag de vakkrachten van Trotec industrie-service. Is uitgebreid advies noodzakelijk, bezichtigen ze de accommodaties op locatie en berekenen de benodigde luchtontvochtigingscapaciteit.

Meer oplossingen

Andere toepassingsvoorbeelden voor luchtontvochtiging

 • Milieusimulatie klimaatkamer

  In klimaatkamers en windtunnels moeten drie factoren optimaal kunnen worden gesimuleerd: Luchttemperatuur, windkracht en luchtvochtigheid. Voor het laatste heeft de automobielindustrie luchtontvochtigers nodig, die ook bij lage dauwpunten onder 0° C een hoge capaciteit hebben – dus adsorptieluchtontvochtigers uit de klasse met hoge prestaties.

  Verdere informatie
 • Ontvochtiging & luchtreiniging spuiterij

  Bij het spuiten van auto-onderdelen moeten telkens drie parameters worden gecontroleerd: De ruimtetemperatuur, de luchtvochtigheid en het stofgehalte van de lucht. Voor deze productiestap in de automobielindustrie bieden we naast luchtontvochtiger en verwarmingsapparaten ook toekomstbestendige luchtreinigers met een speciale volumestroomregeling.

  Verdere informatie
 • Droging van hygroscopisch bulkgoed

  Schommelende en te hoge luchtvochtigheid kan de strooibaarheid van poeder en granulaat verstoren – en hoge gevolgkosten veroorzaken. Om te zorgen dat hygroscopisch bulkgoed niet klontert en transportwegen verstopt, moet alle lucht in de chemische en farmaceutische productie voorontvochtigd zijn. Met adsorptiedrogers uit de TTR-serie lukt dat betrouwbaar.

  Verdere informatie
 • Droging na silo-reiniging

  Na de reiniging van opslagreservoirs en silo's moet u kunnen vertrouwen op een volledige droging, zodat het nieuwe bulkgoed vanaf het begin tegen vochtigheid is beschermd. Om de droging ook snel en voordelig te realiseren, raden we de beslissers in de chemische en farmaceutische industrie onze drogers met een hoge capaciteit aan uit de TTR-serie.

  Verdere informatie
 • Droging van pellets

  Wie zich niet bekommert om de juiste klimaatbeheersing in productie- en opslagruimten, riskeert grote schade aan het product. Dit geldt ook bij de productie van pellets. Deze biologische brandstof is vooral gevoelig voor een te hoge luchtvochtigheid. Want het onbehandelde houtmateriaal onttrekt vocht uit de lucht en neemt het op. Het resultaat kan desastreus zijn voor de klant en de fabrikant: Er...

  Verdere informatie
 • Luchtontvochtiging in een hotel

  Het juiste ruimteklimaat is een voorwaarde voor het welzijn van de gasten in een hotel. Te warme en vochtige lucht maakt de kamers benauwd en muf. Vaak zorgen het ook al na korte tijd voor schade aan de bouwmaterialen en het interieur. Op het behang ontstaan vochtvlekken, gordijnen en schoon wasgoed worden klam en muf en in de hoeken ontstaat in het ergste geval zelfs schimmel. Naast de...

  Verdere informatie
 • Luchtontvochtiging in schaatshallen

  In elke schaatshal ontstaat door het temperatuurverschil tussen lucht en ijsvlakte condenswater – vooral als door de koelinstallatie constant vochtige buitenlucht binnenstroomt. De oplossing tegen druppelwater op het ijs en gebouwschade bieden luchtontvochtigers. Daarmee wordt de vorming van condenswater al direct verhinderd.

  Verdere informatie
 • Droging van perslucht

  De meest voorkomende oorzaken van een productiestilstand zijn teveel waterdamp in de machines en installaties en corrosie in de pijpleidingen. Te vochtige perslucht moet daarom absoluut worden vermeden. Een effectieve mogelijkheid is het gebruik van krachtige luchtdrogers. Het antwoord op de vraag hoe droog de perslucht moet zijn voor optimale productieomstandigheden en om de bescherming van...

  Verdere informatie
 • Mobiele apparaten voor AC/CV-vakbedrijven

  Veel vakbedrijven voor sanitair, verwarming en airconditioning, zijn gebruikers van de mobiele apparaten van de Trotec Group. Hier vinden AC/CV-vaklieden alles wat ze tijdens hun dagelijkse werkzaamheden regelmatig ter overbrugging van de uitval van stationaire installatie nodig hebben uit één hand: mobiele verwarmingsapparaten en verwarmingscentrales, mobiele airconditioners of koelingen, tot...

  Verdere informatie
 • Luchtontvochtiging na sanering

  Door een basissanering worden woningen en huizen opgelapt, zodat ze snel een koper vinden. Onroerend goed makelaars zetten hier op is, omdat het gaat om een goede marketing. Ook huizenbouwers hechten grote waarde aan een probleemloze toestand van hun nieuwe vier wanden, voor ze intrekken. Met de voortgang van de bouwwerkzaamheden en de renovatie neemt ook de voorpret voor de toekomstige bewoners...

  Verdere informatie
 • Luchtontvochtiging in bioscoopzalen

  Bioscoopbezoekers willen vooral één ding: bij een goede film de dagelijkse stress opzij zetten en in alle rust de reis in de fictieve wereld beleven. Luide stemmen en onverwachte lichtbronnen kunnen hierbij net zo storend zijn als een verkeerde temperatuur in de bioscoopzaal en slechte lucht. Vooral omdat bioscoopzalen slecht kunnen worden geventileerd, zijn ze doorgaans uitgerust met krachtige...

  Verdere informatie
 • Vochtregeling in gasverdeelstation

  De gevolgen van zweetwater en een hoge luchtvochtigheid in gasverdeelstations zijn bekend – en kostbaar: Corrosie aan pijpleidingen, trappen en andere metalen onderdelen, evenals uitval van de besturingselektronica door vocht, kunnen onverwacht aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Om te zorgen dat het niet zover komt, loont een investering in een professioneel luchtontvochtigingssysteem.

  Verdere informatie
 • Vochtregeling in gasturbinestation

  Warmtekrachtcentrales leveren een aanzienlijke bijdrage aan het afdekken van kortstondige piekbelastingen. Om uitval van de individuele gasturbines door corrosie en elektronicaproblemen te voorkomen, is een doordachte vochtregeling noodzakelijk.

  Verdere informatie
 • Offshore: Corrosie verhinderen

  De corrosie van metalen onderdelen in de gondel van een windkrachtinstallatie of in de toren zelf, resp. uitval van de elektrische installatie, behoren helaas tot de typische vochtschade in offshore-omgevingen. Ze betekenen aanzienlijke meerkosten door een verhoogde onderhouds- en reparatiebehoefte, tot zelfs stilstand. Bovendien verkorten ze de gebruiksduur van de installatie. Strategische...

  Verdere informatie
 • Luchtontvochtiging in brugconstructies

  In het inwendige van bruggen worden stalen balken, elektrische leidingen of technische ruimten blootgesteld aan een hoge luchtvochtigheid. Sinds enkele tientallen jaren heeft het drooghouden van het inwendige van bruggen met luchtontvochtigers zich als alternatief voor het onderhoudsintensieve roestwerende schilderwerk bewezen. Voor de luchtontvochtiging heeft Trotec adsorptiedrogers met...

  Verdere informatie
 • Vochtregeling bij de batterijproductie

  Bij de productie van innovatieve en milieuvriendelijke batterijen zijn zeer lage vochtigheidswaarden of in andere woorden, een extreem laag dauwpunt onmisbaar, voor het bereiken van een zo hoog mogelijke productie en productkwaliteit en bovendien het waarborgen van een hoge levensduur bij alle noodzakelijke veiligheid. In de praktijk beproefde ontvochtigingsoplossingen van Trotec beschermen...

  Verdere informatie