Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

  1. Toepassingen
  2. Montagetenten
  3. Beschermd lassen in spoorbouw

Trotec at Work – ook bij laswerkzaamheden in de railbouw

De uitrustingsoptie R maakt van een tent een railbouwtent

Zijn laswerkzaamheden aan de rails van een spoortraject noodzakelijk, hebben de werklieden een snelopzettent nodig die veilig en vooral door één persoon kan worden bevestigd. U moet kunnen vertrouwen op een lastent die bestand is tegen de hoge temperaturen en absolute bescherming biedt tegen regenwater of wind. Exact dat kan de railbouwtent 250x180 KE-R u bieden. .

De uitrustingsoptie R voor "Rail", resp. de 250x180 KE-R-tent, zijn speciaal voor gebruik in de railbouw ontwikkeld. Voor de ouwe rotten van de bovenbouwlasdienst, betekent z'n innovatieve bevestigingsmethode een echte verbetering van de werkomstandigheden in de praktijk: U hoeft niet meer net als bij andere tenten veel werk te verzetten bij het verplaatsen van schotten om daarna de bevestigingsstangen onder de rail te schuiven, maar kunt speciale spanbanden direct met een eenvoudige klemfixering op de rail zelf vastzetten. Dit spaart de knieën en ruggen van de werklieden, functioneer binnen enkele seconden en kan door slechts één persoon worden gedaan voor het opzetten van de tent. Hij kan dus niet door de wind worden weggeblazen, voordat het opzetten is afgerond. Bij de railbouwtent van de Trotec Group zijn minder mensen nodig voor het opzetten dan bij andere bevestigingsmethoden en zo hebben meer werklieden de handen vrij voor meer belangrijke zaken.

Bovenbouwlassers onder vlamvertragend tentdoek

De speciale uitrusting "R" bestaat niet allen uit de railfixering: Ook is vlamvertragend doek verwerkt. Het dakgedeelte is hittebestendig tot 500 °C en beschermt de brander tegen regenwater. De tent biedt door z'n gelaste afwerking van de naden rondom bescherming tegen het binnendringen van water. De speciaal voor deze railbouwtent ontwikkelde ventilatie-openingen zorgen eveneens dat geen water kan binnendringen. De ritssluitingen zijn afgedekt aangebracht en zo regenbestendig.

Optie R voor "Rail" geldt voor alle montagetenten

In principe zijn alle montagetenten uit ons productprogramma verkrijgbaar als R-versie. Met de vier formaten van de KE-R-serie heeft de Trotec Group echter al de meest gebruikelijke tentgrootten voor gebruik bij het lassen van de bovenbouw gedefinieerd als serieproducten.

Meer oplossingen

Verdere toepassingsvoorbeelden voor montagetenten

  • Montagetenten voor grondwerkzaamheden door kabelnetexploitanten

    Bij het leggen van koper- of glasvezelkabels is een tegen weersomstandigheden beschermde werkomgeving nodig bij het uitvoeren van elektrische installatiewerkzaamheden. Hierbij heeft de monteur vooral goed licht nodig, zodat de kleuren goed kunnen worden onderscheiden en de kabels correct kunnen worden verbonden. Alle montagetenten van de Trotec Group zijn door hun lichtdoorlatend materiaal...

    Verdere informatie