Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

 1. Toepassingen
 2. Klimaatbeheersing
 3. Conditionering bij het invriezen

Klimaatbeheersing bij verpakken en invriezen

Veilig investeren: Industrie-service berekend uw behoefte

Luchtontvochtiging controleren en documenteren

Waar wordt ingevroren, stroomt water. Bij het invriezen van goederen speelt de luchtontvochtiging een grote rol bij de klimaatbeheersing. De Trotec Group levert de transport- en logistiekbranche krachtige industriële ontvochtigers voor deze taak. Bovendien kunt u vertrouwen op de berekeningen van onze klimaatspecialisten, die het ontwerp van u overnemen.

Worden goederen voor het transport ingevroren en verpakt, moet de omgevingslucht worden gedroogd tot een laag dauwpunt, zodat condensvorming op het product en de verpakking wordt voorkomen. Voor deze uitdaging vindt u bij de Trotec Group zeer krachtige luchtontvochtigers: Van het gesloten luchtontvochtigingssystemen uit de DH-serie tot de adsorptiedrogers uit de TTR-serie. De laatstgenoemden zijn er in een mobiele en stationaire uitvoeringen. 

Innovatieve meetapparaten zoals de multifunctionele T260 en de meest moderne dataloggers, als de DL200H ronden de klimaatbeheersing af. Met onze klimaattechnologie houdt u de controle over de luchtvochtigheid bij het invriezen en in de verpakking – laat u adviseren door onze industrie-service.

De klimaatbeheersing bij het invriezen vraagt afhankelijk van de ruimtegrootte om een hoge ontvochtigingscapaciteit. Om ervoor te zorgen dat er geen toekomstige kosten zijn door een verkeerd uitgerekende behoefte, biedt de Trotec Group de Industrie-service: Onze specialisten analyseren op locatie de individuele behoefte, bepalen de specifieke apparaatbehoefte en werken een maatwerkprojectoplossing uit, tot en met het exact positioneren van de apparaten. Hierbij is uw investering gewaarborgd, want we testen het concept vooraf tijdens het proefdraaien met mobiele huurapparaten. Pas als het proefdraaien in de praktijk op locatie bewezen heeft dat de luchtvochtigheid perfect geregeld is, wordt de definitieve oplossing geïnstalleerd.

Meer oplossingen

Maatwerkoplossingen voor industriële klanten:

Doe een Aanvraag met uw persoonlijke behoefte bij onze industie-experts. We nemen dan contact met u op. 

Naar wens produceren wij ook maatwerk-adsorptiedrogers als speciale uitvoering

Wij produceren naar wens ook maatwerk-adsorptiedrogers als perfect aan uw eisen aangepaste speciale uitvoeringen “made in Germany”, bijvoorbeeld:

 • TTR-droogaggregaten in hygiëne-uitvoering
 • TTR-droogaggregaten voor LABS-vrije droge lucht
 • TTR-droogaggregaten met extreem laag dauwpunt

Maak gebruik van de mogelijkheid om speciale uitvoeringen met speciaal aangepaste componenten voor uw individuele behoefte in nauwe samenwerking met onze specialisten te laten ontwerpen, construeren en produceren: Hier ervaart u meer …

Luchtontvochtiger voor airconditioning tijdens het verpakken en invriezen

Verdere toepassingsvoorbeelden voor airconditioning

 • Archieven & musea

  Expositie of bewaring – voor privémusea of openbare musea, verzamelingen, bibliotheken of archieven geldt: Ruimteklimaat en luchtkwaliteit zijn de meest belangrijke factoren bij het behoud van uw museum- of depotstukken.

  Verdere informatie
 • Klimaatbeheersing in de pluimveehouderij

  Vanaf een temperatuur van 10 graden Celsius, nemen de legprestaties van de hennen aanzienlijk af. Ook bij het opfokken van kuikens, mogen de temperaturen in het koude jaargetijde niet teveel dalen. Want niet alle rassen zijn zo robuust dat ze een temperatuurval in de stal kunnen overleven. Daarom moeten boeren gerust zijn en een verwarmingssysteem achter de hand hebben, om hun dieren ook in de...

  Verdere informatie
 • Conditionering koellogistiek

  In de klimaatbeheersing voor de koellogistiek, wordt met luchtontvochtigers het dauwpunt verlaagd, zodat geen condenswater ontstaat. De Trotec Group levert u voor alle eisen geschikte apparaten. Er zijn mobiele en stationaire oplossingen met condens- of adsorptietechnologie beschikbaar.

  Verdere informatie
 • Klimaatbeheersing bij elektronica

  Veel verwerkingsprocessen bij de productie van elektronische onderdelen en halfgeleiders vragen om extreem droge lucht – deels met dauwpunten ver onder 0 °C. Deze dauwpunten kunnen zeer goed worden bereikt met krachtige adsorptiedrogers, ook puntsgericht binnen een machine.

  Verdere informatie
 • Proces-klimaatbeheersing in de industrie

  Bij de procesklimaatbeheersing in de industrie worden vaak concepten met stationaire, resp. mobiele luchtontvochtiging gebruikt. Vaak is lokaal binnen machines, installaties of individuele werkprocessen droge lucht noodzakelijk – constant en onafhankelijk van de omgevingscondities. Bij de Trotec Group vinden industriële klanten hiervoor krachtige adsorptiedrogers.

  Verdere informatie
 • Oplossingen voor noodkoeling

  Bij uitval van een stationair aircosysteem voor de koeling van bedrijfsruimten en industriële ruimten door een storing of een onverwacht lange onderhoudstijd, kunnen kostbare productieonderbrekingen het gevolg zijn. Met de mobiele airconditioners uit de PT-serie van TKL, kunt u bij een noodgeval snel voor een ononderbroken koudelevering zorgen.

  Verdere informatie
 • Oplossingen voor koeling bij evenementen

  Talrijke evenementen lokken vooral in het warme jaargetijde talrijke bezoekers naar feesttenten en hallen, in beurs- en vergadertenten of in sfeervolle locaties als oude industriële gebouwen. Maar hierbij moeten uw gasten evenals de medewerkers achter de coulissen in hun rust- en werkruimten, bijvoorbeeld voor techniek en catering, niet onverwacht aan het zweten raken.

  Verdere informatie