Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Centraal: +31 10 3135 250
 1. Toepassingen
 2. Ventilatie
 3. Windmachines voor loopevents

Windmachines voor loopevents

Strong, Stronger, StrongmanRun: De TTW 400000 zorgt voor tegenwind

De Trotec windmachine-gigant TTW 400000 zorgt bij de Fisherman's Friend Strongman-run voor behoorlijke turbulentie!

Hoezo makkelijk als het ook moeilijk kan – zal het motto ongeveer zijn dat de organisatoren van de Fisherman's Friend StrongmanRuns hoog in het vaandel hebben. De moeder van alle hindernisruns verheugt zich sinds de start over een groeiende belangstelling en de hierbij toegepaste techniek wordt steeds innovatiever en spectaculairder.

Nu ook ingezet: De 3 m hoge en 2.800 kg zware axiale ventilator TTW 400000 van Trotec, die voor een behoorlijke tegenwind op het parcours zorgde. Naast de geliefde klimhorden van strobalen, banden en zeecontainers, de klassiekers als modder- en waterbassins, wordt bij de uitzonderlijke hindernisrun ook de grootste en meest krachtige windmachine van Trotec ingezet. Als een legendarische strijd tegen windmolens moet het aanvoelen voor de duizenden deelnemers, als ze op het parcours plotseling door de gigantische uitblaascapaciteit van de TTW 400000 worden verrast.


Windbuil? Hoezo...

Op de windschaal van 0 tot 12 (schaal van Beaufort) bereikt de ventilator kracht 10, dit komt overeen met een windsnelheid van 100 km/h of 28 m/s en wordt meteorologisch aangeduid als zware storm. Een kracht die voldoende is om bomen te ontwortelen, zal ook sommige sporters letterlijk onderuit halen. Dit wordt niet in de laatste plaats veroorzaakt door de luchthoeveelheid van 432.000 m³/h gigantische axiale ventilator die over een groot oppervlak wordt uitgeblazen.

Strong(man)power voor de StrongmanRun

Het was al een logistieke topprestatie om de TTW 400000 naar de plaats van bestemming te brengen en daar vakkundig op te bouwen. Naast de vakkundige mankracht van ons huurportal TKL – de experts van het verhuurcentrum van de Trotec Group – waren hiervoor een vrachtwagen voor zwaar transport, een robuust transportframeconstructie, evenals een kraan nodig. Bovendien was een eigen stroomaggregaat noodzakelijk, om een dergelijk gigantische windmachine te kunnen gebruiken. Deze werd overigens zeer praktisch ook tegelijk meegebracht door de TKL-professionals.

Een bijzonder verzwarende omstandigheid voor de lopers, het naderen en voorbij rennen tegen de enorme luchtstroom van de axiale ventilator TTW 400000 van Trotec

Windmachines en ventilatoren van Trotec overtuigen in de praktijk

Draagbare ventilator of professionele ventilator met een hoge capaciteit: Een professioneel evenement vraagt om hoogwaardige equipment. Alleen zo kunnen organisatoren een wrijvingsloos en storingsvrij verloop garanderen. Alle windmachines en ventilatoren van Trotec overtuigen door hun robuustheid, betrouwbaarheid en lange levensduur – zelfs onder zeer ongunstige omstandigheden en bij de verhuur.

Meer oplossingen voor de eventmanagement vindt u hier.

 • Effectventilatie voor openluchtevenementen

  Wie succesvolle evenementen organiseert, heeft naast een juiste neus voor de doelgroep, muziek en locatie vooral een ding nodig: een beproefde en betrouwbare effectventilatie, om een onvergetelijke indruk achter te laten bij de gasten. Indoor-evenementen in een hal of een openluchtfestival in de buitenlucht: Trotec levert voor elke behoefte en elke evenementgrootte de meest geschikte windmachines...

  Verdere informatie
 • Hogedrukventilatoren in een landenstrijd

  Trotec TFV 900 radiale ventilatoren brengen de deelnemers van de Gov Games in Dubai behoorlijk aan het zweten!

  Verdere informatie
 • Orkaansimulatie in de televisiestudio

  In hun Pro7 kijkcijfercanon "Mij beste vijand" zetten Joko en Klaas in op techniek met hoge prestaties van Trotec

  Verdere informatie