Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

 1. Toepassingen
 2. Werktenten, mobiele privacy
 3. Behandelings- en opslagtenten voor rampen

Behandel- en opslagtenten: tijdelijke ruimte maken

Tenten met klimaatbeheersing bij rampen of grote evenementen

Trotec heeft zich gespecialiseerd in het optimaliseren van lucht in werkruimten en bij arbeidsprocessen. Voor ons gaat dat zelfs zover, dat we desnoods ook de werkruimte meeleveren. Bijvoorbeeld in de vorm van behandel- en opslagtenten, die bij rampen door de noodhulp- en hulpdiensten kunnen worden verwarmd of gekoeld.

De klassieke montagetenten uit de bouwsector hebben alles wat een behandeltent of opslagtent bij rampen nodig heeft: lichtdoorlatend materiaal, zodat binnenin goed gewerkt kan worden. Bovendien een weer- en windbestendige gelaste afwerking, transparante vensters en ventilatieopeningen, evenals een comfortabele hanteerbaarheid bij het opzetten. Bovendien kunnen ze met de betreffende mobiele apparaten worden verwarmd en gekoeld. Hierdoor zijn de snelopzettenten K- en KE-serie met plat dak zeer goed gekwalificeerd voor hulp bij rampen. Maar ook de kleinere tenten met schuin dak uit de TE-serie, zoals d 250 TE, kunnen zorgen voor flexibele werkruimte voor de opslag van apparaten, bescherming van generatoren of het afschermen van een gewonde.

Doorvoeropeningen maken verwarming en koeling mogelijk

Bij gebruik als behandeltent voor een traumaspecialist, voor het onderbrengen van slachtoffers of als opslag tent voor apparatuur en levensmiddelen: Elke tent kan worden uitgerust met doorvoeropningen, zodat ze bijvoorbeeld bij overstromingen kunnen worden verwarmd met olieverwarmingsblowers of bij de opslag van levensmiddelen en medicijnen gericht kunnen worden gekoeld met airconditioners. Ook stofvrije tenten zijn mogelijk, als luchtreinigers worden gebruikt. Dit kan vooral bij een hospitaaltent, een OK-tent of een keukentent van speciaal belang zijn.

KE-serie of K-serie? De geplande toepassing is doorslaggevend

e tenten uit de KE-serie hebben aan de voorkant drie afgedekte ritssluitingen en bieden zo een ruime rechthoekige ingang – ideaal voor de uitgifte van eten bij de keukentent. Bovendien heeft de grootste tent met plat dak 350 x 350 KE een oppervlak van 12 m² bij een hoogte in het midden van 2,55 meter en is dus ook geschikt voor het onderbrengen van meerdere personen of als opslagtent.

De tenten uit de K-serie hebben echter slechts één ritssluiting en zo voor een beschermde driehoekige ingang. Afhankelijk van de toepassing is of het een of het ander zeer geschikt. Met deze verschillende formaten en de optie voor klimaatbeheersing, kunnen binnen enkele uren hele tentdorpen worden opgebouwd. Overigens geldt dit niet alleen voor rampen, maar ook voor aangename gelegenheden, zoals festivals of andere grote evenementen, waarbij de politie, noodhulp- en hulpdiensten werkruimte nodig hebben.

Verdere toepassingsvoorbeelden voor werktenten / mobiele privacyschermen

 • Ongeval-zichtbarrières voor de politie & hulpverleners

  Bij ongevallen, plaats delict en tijdens rampen, worden hulpverleners vaak gehinderd door ramptoeristen. Hoe sneller de gebeurtenis is afgeschermd, hoe beter de hulpverleners hun werk kunnen doen. Hiervoor biedt Trotec u een mobiele oplossing die snel kan worden opgezet: VarioScreen.

  Verdere informatie
 • Wind-/zichtbarrière voor evenementen en gastronomie

  Gastronomen, organisators en hoteliers, vinden bij de Trotec Group een mobiele oplossing die alles biedt wat nodig is voor beschermde plaatsen voor gasten: Met VarioScreen Business zijn mobiele wind- en zichtbarrièrewanden beschikbaar, die binnen een handomdraai kunnen worden opgezet en eindeloos aan elkaar kunnen worden gekoppeld.

  Verdere informatie
 • Evacuatieoefeningen bij passagiersschepen

  Ook al gelden passagiersschepen als zeer veilige transportmiddelen, moeten ook hier de voorbereidingen voor een noodsituatie serieus worden genomen. Internationale bepalingen, die onder auspiciën van de Verenigde naties zijn opgesteld, schrijven voor dat in het kader van veiligheidsmaatregelen het scheepspersoneel ook moet worden opgeleid voor evacuatie bij noodsituaties. Om een noodsituatie ook...

  Verdere informatie
 • Evacuatieoefeningen voor vliegtuigen

  Ondanks dat verkeersvliegtuigen op dit moment volgens de modernste standaards worden geproduceerd, zijn de machines niet gevrijwaard van problemen. Bij een incident moet het boordpersoneel daarom zo goed mogelijk weten wat voor de bescherming van de passagiers en voor de eigen veiligheid moet worden gedaan. Op dergelijke noodsituaties wordt het personeel door speciale oefeningen voorbereid....

  Verdere informatie
 • Evacuatieoefening voor treinen

  Een defect aircosysteem, een schade aan de motor of een brand in een afvalbak: De oorzaak van rookontwikkeling in een trein is vaak pas na het blussen bekend. Voor het boordpersoneel geldt vooral de rust te bewaren en de reizigers te evacueren. Bij de betreffende brandoefeningen worden de medewerkers voorbereid op noodsituaties. Bij een dergelijke oefening wordt vaak de nevel- en rookgassimulator...

  Verdere informatie
 • Opslagtenten / tenthallen

  Tenthallen en grote opslagtenten kunnen snel en voordelig worden opgebouwd in vergelijking met conventionele opslaghallen. De enige uitdagingen ten opzichte van gebouwen zijn – zelfs bij geïsoleerde hallen – condenswater, evenals het regelen van de luchtvochtigheid. Stationaire drogers met een hoge capaciteit, voorzien van slangsystemen voor een gelijkmatige toevoer van droge lucht, verhinderen...

  Verdere informatie
 • Leiden van bezoekersstromen bij grote evenementen

  Om zones bij grote evenementen af te zetten voor de bezoekers en routes te markeren, worden vaak metalen afscheidingen gebruikt. Deze zijn als het gaat om het visueel leiden helemaal niet nodig. De Trotec Group heeft mobiele zichtbarrière-oplossingen in het programma, die eenvoudig en ruimtebesparend binnen enkele seconden kunnen worden uitgeklapt: VarioScreens.

  Verdere informatie