Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

Ozondesinfectie van bussen en trams
 1. Toepassingen
 2. Desinfectie en ongediertebestrijding
 3. Ozondesinfectie van bussen en trams

Ozondesinfectie van bussen en trams

De Airozon®-serie bestrijdt virussen en bacteriën om passagiers te beschermen

Waar veel mensen op een beperkte ruimte samen worden vervoerd, krijgt een doeltreffende reiniging en ontsmetting van oppervlakken een belangrijke rol. Bussen en trams in het openbaar vervoer hebben iets gemeen: de stoelen, coupés en cabines moeten meermaals per dag schoongemaakt en met een effectief proces zoals ozondesinfectie ontsmet worden, aangezien er zich een groot aantal schadelijke kiemen, bacteriën en virussen op afzetten.

Ozonontsmetting in bussen, treinen, cruiseschepen en passagiersvliegtuigen

Ziekmakende kiemen zijn overal aanwezig en reizen mee

Leuningen en handgrepen in de bus, stoeltjes, ruiten of klaptafels worden elke dag door veel verschillende mensen aangeraakt, mensen die misschien net hun neus gesnoten hebben of na een bezoek aan het toilet hun handen niet hebben gewassen. De virussen (noro, influenza, SARS of corona Covid-19) waarmee deze personen besmet zijn verspreiden zich bliksemsnel door eenvoudige aanrakingen en kleine druppeltjes in de lucht. De gevolgen kennen we allemaal! De bekendste epidemie, de seizoensgriep, maakt elk jaar tien tot twintig procent van de bevolking ziek. Ook bekende pandemieën als SARS en de vogelpest H5N1 worden overgedragen door druppels en contact. Gevaarlijke micro-organismen zijn bovendien steeds resistenter. Tal van studies hebben aangewezen dat norovirussen bijvoorbeeld dagenlang, en coronavirussen tot 72 uur besmettelijk kunnen blijven op oppervlakken.

Een oplossing van Trotec: Ontsmetting van oppervlakken door middel van ozon

Met de krachtige ozongeneratoren Airozon® 10000 en Airozon® Supercracker biedt Trotec vervoersbedrijven een even doeltreffende als tijd- en kostenbesparende oplossing om uiteenlopende oppervlakken grondig te ontsmetten.

De Airozon®-ozongeneratoren zijn door hun compacte afmetingen flexibel inzetbaar. Met een capaciteit van 10.000 milligram/uur bij de Airozon® 10000 en 10.000 milligram/uur bij de Airozon® Supercracker kunnen de anders zo tijdsintensieve ontsmettingsklussen aanzienlijk verkort worden. Zonder gebruik van personeel of chemie

De mobiele ozongeneratoren uit de Airozon®-serie genereren een hoge ozonconcentratie om voorwerpen en oppervlakken zelfs in complexe omstandigheden van de gesloten ruimte te ontsmetten. Bovendien worden onaangename geuren in passagiersruimtes, gangen en op toiletten doeltreffend verwijderd.

De Airozon®-ozongeneratoren elimineren bacteriën en virussen zonder gebruik van chemicaliën:

Airozon®-ozongeneratoren werken bij:

 • Onaangename geurtjes in de lucht, stoffen, kussens en gordijnen
 • Bacteriën
 • Virussen
 • Schimmels

Airozon® 10000 en Airozon® Supercracker: mobiele ontsmettingskleppers

In vergelijking met het ontsmetten door te sproeien en af te vegen, dat veel werk en personeel vraagt, biedt de ozonbehandeling tal van voordelen. Met behulp van een mobiele ozongenerator Airozon® 10000 of Airozon® Supercracker kunnen bussen, treincoupés, cabines en vergelijkbare, intensief bezochte ruimtes veel sneller ontsmet worden dan bij een mechanische reiniging, waardoor ook meer ontsmettingen kunnen plaatsvinden binnen dezelfde periode. Zelfs moeilijk toegankelijke plaatsen die vaak over het hoofd worden gezien bij het afvegen worden even grondig behandeld door een Airozon®.

Alle voordelen van de Airozon®-ozonisatie op één blik:

 • Geen personeel nodig voor ontsmetting (bijv. 's nachts)
 • Ook geschikt voor snel gebruik zonder planning
 • Werkt ook op moeilijk toegankelijke plekken die vaak niet bereikt worden met een mechanische reiniging
 • Ontsmetting zonder resten en zonder chemische stoffen

Nuttige info over ontsmetting met een Airozon®-ozongenerator

Ozon is het tweede sterkste desinfectiemiddel ter wereld en kan bacteriën, virussen, gassen en toxines elimineren. De mobiel inzetbare Airozon®-ozongeneratoren creëren een uiterst effectieve ozonconcentratie uit de zuurstof in de lucht van de ruimte. De ozonbehandeling gebeurt in een gesloten ruimte, zonder dat personen aanwezig zijn. De behandelingsduur hangt af van diverse factoren zoals omvang van de ruimte, temperatuur of verontreinigingsgraad. Het door Airozon® gegenereerde ozon elimineert schadelijke virussen, bacteriën en kiemen door de eiwitmantel in de nucleïnezuurkern op te lossen, zodat het DNA wordt vernietigd. Het gegenereerde ozon valt na de behandeling weer uiteen in zuurstof. Om de afbraak van ozon na behandeling van de ruimte te versnellen, beschikt de Airozon® Supercracker over een speciale zuurstofregeneratiemodus. Op die manier wordt de vereiste ozonconcentratie gelijkmatig snel op- en weer afgebouwd, om de behandelingstijd nog meer te verkorten.

Meer oplossingen

 • Hygiënemanagement voor hotelwezen & co.

  Niemand praat er graag over, maar vooral in de overnachtingsbranche schijnen bedwantsen en co. doorlopend in opmars te zijn. De overnachtingsgasten wisselen – de parasiet blijft. Met het Trotec hygiënemanagement heeft u een 360 graden oplossing voor thermische desinfectie – 100 % biologisch en chemievrij.

  Verdere informatie
 • Dokterspraktijken en overheidsgebouwen vrij van kiemen en virussen dankzij ozon

  Wie kent het niet: in de vaak overvolle wachtzalen bij de dokter of het bevolkingsregister zitten mensen heel dicht bij elkaar en wordt er luid geniest of gehoest. Ook wanneer er geen direct contact is tussen mensen, zijn ze er: ziekmakende virussen, kiemen, bacteriën en schimmels. Precies in dokterspraktijken, waar veel zieke mensen samenkomen, bestaat een verhoogd besmettingsgevaar. Om in...

  Verdere informatie
 • Kiem- en virusvrije trainingstoestellen in fitness-studio's en therapieruimtes

  De fitnessbranche boomt. Miljoenen mensen trainen regelmatig in een van de talrijke fitnessclubs, velen daarvan elke dag. Zelfs in de leeftijdsgroep vanaf 70 jaar zijn naar verhouding een groot aantal senioren actief in de fitness, om ondanks de typische ouderdomsrisico's toch fit te blijven. Want hoe fitter men is, hoe beter het immuunsysteem werkt. Waar veel mensen echter in een beperkte ruimte...

  Verdere informatie
 • Kiem- en virusvrij kopen in supermarkten, buurtwinkels en apotheken

  Seizoensgebonden griepepidemieën, schimmels en ziekteverwekkende bacteriën stellen supermarkten, buurtwinkels en apotheken voor een hele reeks uitdagingen. Elke dag grijpen honderden handen aan een winkelwagen of -mandje, nemen goederen vast om te keuren en betalen zonder cash via het POS Cash-systeem.

  Verdere informatie