Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

Klimaatbeheersing in de cellulose-, papier- en drukindustrie
 1. Oplossingen voor de industrie
 2. Overzicht
 3. Cellulose-, papier- en drukindustrie

Klimaatbeheersing in de cellulose-, papier- en drukindustrie

Luchtontvochtiging en een efficiënte luchtreiniging voor productiebedrijven

Klimaatbeheersing in de cellulose-, papier- en drukindustrie

Hoge kwaliteit bescherming al tijdens het maken van het papier

De kwaliteit en aard van het papier, vormen het uithangbord van elk productiebedrijf. Dit wederom garandeert een hoge afname en een duurzame tevredenheid van de klanten. De sleutel tot dit succes is een optimale klimaatbeheersing in de productie- en opslaghallen. Daarom biedt Trotec ook hier branchespecifieke oplossingen. Hoogwaardige industriële ontvochtigers beschermen het papier al tijdens het ontstaan hiervan. Tegen fijnstof werkende professionele luchtreinigers. En bij elke controle van de luchtwaarden geven nauwkeurig werkende klimaatgegevensloggers uitsluitsel.

Cellulose en het daarvan geproduceerde papier zijn gevoelig voor vocht. Zowel het versnipperde hout, dat bij de productie van cellulose wordt gebruikt, evenals oud papier, onttrekken de vochtigheid regelrecht uit de omgevingslucht en nemen het op. Het resultaat is in de regel een enorme financiële schade. Want door de vochtigheid ontstaat schade aan het cellulose en ook aan het kant en klare papier. Daarom moet bij de productie in cellulosefabrieken, papierfabrieken, drukkerijen en in opslaghallen, waar de papierrollen worden bewaard, zeer nauwkeurig worden gelet op stabiele klimaatwaarden en vooral een constant lage luchtvochtigheid. Trotec biedt effectieve oplossingen voor gebruik tegen te hoge luchtvochtigheidswaarden. Ook voor de luchtreiniging, om te zorgen voor een zo aangenaam mogelijk werkklimaat, heeft Trotec geschikte apparaten in het aanbod.

Voor gebruik tegen corrosie en schimmel

Schade aan de cellulose, aan het kant en klare papierproduct, in drukkerijen en in opslaghallen worden vooral door een te hoge luchtvochtigheid veroorzaakt. Naast schade aan het papier, dat kan beslaan en gaan schimmelen en bovendien slecht en met kwaliteitsverlies kan worden verwerkt, tast een te hoge luchtvochtigheid in de industriële bedrijven de dure machines aan. Corrosie ontstaat hierbij niet alleen aan elektronische machineonderdelen, maar ook bij bouwmaterialen. Voor een effectieve bescherming tegen vochtigheid, heeft Trotec de optimale oplossing: de krachtige stationaire adsorptiedrogers uit de TTR-serie. Ze hebben een lange levensduur, zijn onderhoudsarm en vooral flexibel configureerbaar – een betrouwbare en extreem hoge ontvochtigingscapaciteit, die is toegesneden op de verschillende eisen binnen bedrijven.

Klimaatbeheersing in de cellulose-, papier- en drukindustrie

Een beter werkklimaat dankzij schone lucht

De enorme hoeveelheid papierslijtstof en de houtdeeltjes, die bij het versnipperen door de lucht wervelen, zetten zich snel af in de longen van medewerkers en kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken – zelfs door het dragen van ademmaskers kan een honderdprocent bescherming niet worden gewaarborgd. De commerciële-luchtreinigers uit de TAC-serie van Trotec reinigen de lucht professioneel van fijnstof, vezels en deeltjes, die schadelijk zijn voor mensen. Hierbij worden verschillende combineerbare filtermodules toegepast, die samenwerken voor schone lucht.

De klimaatwaarden in beeld

Wie regelmatig let op een lage luchtvochtigheid, loopt bij de papier- en drukwerkproductie altijd een stap voor. Om te kunnen zorgen dat de voorgeschreven waarden altijd worden aangehouden, biedt Trotec de exploitanten klimaatgegevensloggers uit de DL-serie. Zeer gevoelige sensoren registreren relatieve en absolute luchtvochtigheid en bieden meer klimaatgegevens, zoals luchttemperatuur en dauwpunt in één overzicht.

Maak gebruik van onze Best-Practice-industrieservice

Maak gebruik van de Best-Practice-industrieservice van Trotec

Omdat elk industrieel bedrijf karakteristieke processen, installaties en ruimten heeft, vraagt ook elke luchtbehandelingsoplossing om een op de situatie toegespitste apparaatconfiguratie. Over het geheel genomen is het vaak lastig de gecombineerde effecten van luchtstromen, luchtvochtigheidsomstandigheden en temperatuurschommelingen op puur theoretische basis te berekenen, bijvoorbeeld bij sluizen of op transportroutes. Het gevolg: onnodige extra kosten door een te hoge berekende vraag of – nog erger – oplossingen die in de praktijk onvoldoende werken.

Op onze experts kunt u rekenen

Om de behoefte voor de industrie exact te kunnen berekenen en maatwerkconcepten te ontwikkelen voor de klimaatbeheersing, zijn ervaren klimaatbeheersingsspecialisten nodig. Vertrouw op ons team van experts en de dienstverlening van de industrieservice: we analyseren samen met u op locatie de individuele situatie, bepalen de specifieke apparaatbehoefte en werken een maatwerkprojectoplossing uit, tot en met het exact positioneren van de apparaten.

Onze industrie-adviseurs informeren u ook graag persoonlijk op tel.nr. +49 2452 962-777 over onze Best-Practice-industrieservice. Of u doet meteen een aanvraag met uw persoonlijke behoefte bij onze industrie-experts. Wij reageren snel!

Naar wens produceren wij ook maatwerk-adsorptiedrogers als speciale uitvoering

Wij produceren naar wens ook maatwerk-adsorptiedrogers als perfect aan uw eisen aangepaste speciale uitvoeringen “made in Germany”, bijvoorbeeld:

 • TTR-droogaggregaten in hygiëne-uitvoering
 • TTR-droogaggregaten voor LABS-vrije droge lucht
 • TTR-droogaggregaten met extreem laag dauwpunt

Maak gebruik van de mogelijkheid om speciale uitvoeringen met speciaal aangepaste componenten voor uw individuele behoefte in nauwe samenwerking met onze specialisten te laten ontwerpen, construeren en produceren: Hier ervaart u meer …

Trotec-producten voor de cellulose-, papier- en drukindustrie

Toepassingsvoorbeelden voor de cellulose-, papier- en drukindustrie

 • Kabelreparaties

  Kabels in de industrie worden vaak blootgesteld aan de meest ongunstige omgevingsomstandigheden. Hierdoor ontstaan defecten, waardoor de noodzakelijke stroomvoorziening wordt onderbroken – en dat vaak gedurende langere tijd. Om ernstige productie-uitval te voorkomen of de reparatie zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren, worden kabelbreuken en -defecten gelokaliseerd met infraroodthermografie. Voor...

  Verdere informatie