Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

 1. Toepassingen
 2. Klimaatbeheersing
 3. Proces-klimaatbeheersing in de industrie

Procesklimaatbeheersing bij productie en verpakking

Lokaal ontvochtigen: Droge lucht voor de industrie

Procesklimaatbeheersing van A tot Z, van adsorptie tot doelvochtigheidswaarde

Bij de procesklimaatbeheersing in de industrie worden vaak concepten met stationaire, resp. mobiele luchtontvochtiging gebruikt. Vaak is lokaal binnen machines, installaties of individuele werkprocessen droge lucht noodzakelijk – constant en onafhankelijk van de omgevingscondities. Bij de Trotec Group vinden industriële klanten hiervoor krachtige adsorptiedrogers.

Als specialisten voor klimaattechnologie leveren we sinds vele jaren oplossingen voor verschillende branches van de industrie, zoals de automobiel-, chemische en farmaceutische industrie, transport- en logistiek, elektronica- en halfgeleiderindustrie evenals de levensmiddelenindustrie. Hierbij is de procesklimaatbeheersing een onderdeel van de klimaatbeheersing, waarmee we veel ervaring hebben. Veel verwerkingsprocessen bij de productie vragen extreem droge lucht – deels met dauwpunten ver onder 0 °C – om chemische of biologische reacties, verkleven en klonteren en dergelijke ongewenste gevolgen van te hoge luchtvochtigheid te voorkomen. Nog een typisch onderdeel voor de luchtontvochtiging in de industrie is het verpakken.

Met onze adsorptiedrogers uit de TTR-serie is puntgerichte ontvochtiging realiseerbaar – o.a. door het gericht toevoeren van droge lucht via slangen. Bij elk concept voor procesklimaatbeheersing in de industrie hoort natuurlijk ook krachtige meet- en regeltechniek, net als thermohygrometers en dataloggers.

Productiefactor economisch rendement: De TTR-serie loont zich

Met onze krachtige adsorptiedrogers uit de TTR-serie heerst in de industriële productie-omgeving altijd een optimaal procesklimaat, dus een hoge ontvochtigingscapaciteit bij tegelijk laag energieverbruik door het TTR-Trisorp-Dual-werkingsprincipe. Bovendien bieden de innovatieve adsorptiedrogers TTR 800 tot en met 13500 met Monoventic-luchthoeveelheidsregeling en de beide apparaten met Duoventic-luchthoeveelheidsregeling (TTR 400 D en TTR 500 D), de hoogst mogelijke flexibiliteit bij het instellen van de benodigde droge luchthoeveelheid. 

Advies en mobiele testapparaten: Maak gebruik van onze industrie-service

De Trotec Group levert u als industriële klant niet alleen apparaten, maar technisch en economisch optimale oplossingen. Onze Service kan zich – afhankelijk van de omvang van de opdracht – concentreren op het totaalconcept van de procesklimaatbeheersing of op deelgebieden. Bovendien stellen we u mobiele eenheden ter beschikking, waarmee de geplande procesklimaatbeheersing vooraf kan worden getest. Zo kunt er zeker van zijn dat de geplande oplossing werkt.

Maatwerkoplossingen voor industriële klanten:

Doe een Aanvraag met uw persoonlijke behoefte bij onze industie-experts. We nemen dan contact met u op. 

Luchtontvochtigers en verwarmingstoestellen voor procesairconditioning in productie en verpakking

Verdere toepassingsvoorbeelden voor airconditioning

 • Archieven & musea

  Expositie of bewaring – voor privémusea of openbare musea, verzamelingen, bibliotheken of archieven geldt: Ruimteklimaat en luchtkwaliteit zijn de meest belangrijke factoren bij het behoud van uw museum- of depotstukken.

  Verdere informatie
 • Klimaatbeheersing in de pluimveehouderij

  Vanaf een temperatuur van 10 graden Celsius, nemen de legprestaties van de hennen aanzienlijk af. Ook bij het opfokken van kuikens, mogen de temperaturen in het koude jaargetijde niet teveel dalen. Want niet alle rassen zijn zo robuust dat ze een temperatuurval in de stal kunnen overleven. Daarom moeten boeren gerust zijn en een verwarmingssysteem achter de hand hebben, om hun dieren ook in de...

  Verdere informatie
 • Conditionering bij het invriezen

  Waar wordt ingevroren, stroomt water. Bij het invriezen van goederen speelt de luchtontvochtiging een grote rol bij de klimaatbeheersing. De Trotec Group levert de transport- en logistiekbranche krachtige industriële ontvochtigers voor deze taak. Bovendien kunt u vertrouwen op de berekeningen van onze klimaatspecialisten, die het ontwerp van u overnemen.

  Verdere informatie
 • Conditionering koellogistiek

  In de klimaatbeheersing voor de koellogistiek, wordt met luchtontvochtigers het dauwpunt verlaagd, zodat geen condenswater ontstaat. De Trotec Group levert u voor alle eisen geschikte apparaten. Er zijn mobiele en stationaire oplossingen met condens- of adsorptietechnologie beschikbaar.

  Verdere informatie
 • Klimaatbeheersing bij elektronica

  Veel verwerkingsprocessen bij de productie van elektronische onderdelen en halfgeleiders vragen om extreem droge lucht – deels met dauwpunten ver onder 0 °C. Deze dauwpunten kunnen zeer goed worden bereikt met krachtige adsorptiedrogers, ook puntsgericht binnen een machine.

  Verdere informatie
 • Oplossingen voor noodkoeling

  Bij uitval van een stationair aircosysteem voor de koeling van bedrijfsruimten en industriële ruimten door een storing of een onverwacht lange onderhoudstijd, kunnen kostbare productieonderbrekingen het gevolg zijn. Met de mobiele airconditioners uit de PT-serie van TKL, kunt u bij een noodgeval snel voor een ononderbroken koudelevering zorgen.

  Verdere informatie
 • Oplossingen voor koeling bij evenementen

  Talrijke evenementen lokken vooral in het warme jaargetijde talrijke bezoekers naar feesttenten en hallen, in beurs- en vergadertenten of in sfeervolle locaties als oude industriële gebouwen. Maar hierbij moeten uw gasten evenals de medewerkers achter de coulissen in hun rust- en werkruimten, bijvoorbeeld voor techniek en catering, niet onverwacht aan het zweten raken.

  Verdere informatie