Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

Akten en volmachten tijdens de corona-pandemie: Trotec-luchtreinigers beschermen notaristeams en cliënten
 1. Toepassingen
 2. Luchtreiniging stof – virussen
 3. Luchtreiniging bij notarissen

Akten en volmachten tijdens de corona-pandemie

Trotec luchtreinigers beschermen medewerkers en cliënten in het notariaat

Akten en volmachten tijdens de corona-pandemie
Preventie in het notariaat: Een duurzame investering in gezondheid en welzijn

De coronapandemie heeft vele notarissen niet koud gelaten.

De corona-pandemie stelt notarissen voor nieuwe uitdagingen. Zelfs bij de grootste besmettingen moet het notariaat open blijven voor bezoekers, omdat talrijke notariële handelingen een systeemkritieke betekenis hebben. "Zo zijn bijvoorbeeld ouderen of ernstig zieke mensen aangewezen op een snelle voorbereiding en notariële vastlegging van testamenten of andere zaken in verband met een overlijden, zoals handelingsvolmachten. Maatschappelijke processen, zoals reorganisaties of verkoop van aandelen, kunnen dringend zijn i.v.m. het behoud van werkgelegenheid. Uiteindelijk is het sluiten van hypotheken en andere kredietgaranties ook tijdens de crisis van bijzonder belang." aldus de " Bundesnotarkammer" in een FAQ over het ondernemingsrecht.

Met deze plicht voor het handhaven van werkgelegenheid, moeten notarissen daarom speciale maatregelen treffen voor de bescherming van de gezondheid, om zichzelf, het notariaatsteam, evenals cliënten te beschermen tegen een besmetting met het coronavirus.

Met mobiele Luchtreinigers met een hoge capaciteit, beschermingswanden met acrylglas en CO2-meetapparaten ondersteunt Trotec notariaten bij de implementatie van veilige hygiëneconcepten.

Aantal akten i.v.m. ziekte en overlijden tijdens corona sterk gestegen

Vele notarissen merken sinds het begin van de pandemie een sterk toenemend aantal notariële akten en volmachten i.v.m. overlijden of een ernstige ziekte. De tijd tijdens de lockdown heeft mensen aan het denken gezet – vooral ouderen en personen die door onderliggend leiden als bijzonder kwetsbaar worden gezien, willen nog bij leven een testament of volmachten regelen. Hierbij kan niet worden uitgesloten, dat ook personen met al een coronavirus SARS-CoV-2 infectie vragen om een afspraak.

Infectieuze aerosolen verspreiden zich in de ruimte...
... en blijven daar nog enige tijd.

De 3G-regel wordt niet toegepast in het notariaat

Terwijl in de horeca (afhankelijk van het land) de 2G- of 3G-regel geldt, waarmee alleen gevaccineerden, genezen of negatief geteste personen toegang hebben, mogen notarissen het opmaken van akten niet afhankelijk maken van het overleggen van een negatieve sneltests of zelf uitgevoerde tests. Ook niet als de betreffende test door het notariaat worden georganiseerd of betaald, benadrukt de ' Bundesnotarkammer'. Voor een laagdrempelige bereikbaarheid door de naar juridische ondersteuning zoekende bevolking, moet het notariaat vooral geschikte maatregelen treffen die het maken van afspraken zo min mogelijk belemmeren.

De 'Bundesnotarkammer' adviseert het gebruik van luchtreinigers

Met het dragen van maskers, aanpassingen in de werkprocessen en het gebruik van technische hulpmiddelen, zoals luchtfilters, zijn beproefde mogelijkheden beschikbaar, waarmee het infectierisico in de notariaten significant kan worden verlaagd, volgens de aanbevelingen van de ' Bundesnotarkammer'.

Hoog corona-infectierisico bij afspraken voor het opmaken van akten

Door het toenemende aantal afspraken voor het opmaken van akten, neemt onvermijdbaar ook het corona-besmettingsrisico in het notariaat toe. Al bij de receptie, waar cliënten worden begroet en ontvangen, kunnen grotere druppeltjes, maar ook minieme aerosolen, de bij het spreken vrijkomen, tot een besmetting met het coronavirus leiden. De receptiemedewerkers kunnen worden beschermd door transparante beschermingswanden met aerosolranden rondom, die een overdracht van druppeltjes, maar ook de ongecontroleerde verspreiding van infectieuze aerosolen verhinderen.

Ook worden notaris en cliënt in de spreekkamer blootgesteld aan een hoog besmettingsrisico. Het gevaar van een druppelinfectie kan ook hier door het gebruik van aerosol-beschermranden of de betreffende afstandsregels worden beperkt. Vooral bij langere besprekingen voor het opmaken van akten zijn niet alleen de bij het spreken vrijgekomen druppeltjes het probleem, maar de minieme aerosoldeeltjes, die onzichtbaar in de lucht zweven.

Luchtreinigers zorgen voor veilige notarisafspraken

Wetenschappelijk bewezen werkingsprincipe

Talrijke wetenschappelijke studies wijzen erop dat al bij het ademen en vooral bij het spreken, met het SARS-CoV-2-virus besmette aerosoldeeltjes zich enkele meters kunnen verspreiden en meerdere uren infectieus in de ruimtelucht kunnen zweven. Het dragen van een mond-neus-masker beschermt weliswaar betrouwbaar tegen grotere druppeltjes, maar niet volledig tegen het inademen van deze miniem kleine aerosoldeeltjes. Hierdoor kan tijdens een sessie voor het opmaken van een akte in een slecht geventileerde ruimte vrijwel niet worden vermeden dat lucht wordt ingeademd, die eerder door de tegenover zittende persoon is in- en uitgeademd – en hierdoor wellicht is belast met infectieuze coronavirussen. Een extra nadeel is dat ruimten in het koude jaargetijde meestal onvoldoende worden geventileerd, omdat ze anders te sterk afkoelen. Mogelijke virusdeeltjes blijven hierdoor in de ruimtelucht en nemen toe met elke sessie voor het opmaken van een akte.

Trotec luchtreinigers met een hoge capaciteit verlagen het infectierisico in het notariaat

Een hoge bescherming tegen luchtgedragen besmettingsrisico's tijdens het opmaken van akten wordt mogelijk door de mobiele Trotec luchtreinigers met een hoge capaciteit. Speciaal ontworpen voor aerosolfiltering en uitgerust met een zeer efficiënt HEPA-filter uit de filterklasse H14 (gecertificeerd volgens EN 1822), reduceren ruimteluchtreinigers uit de TAC-serie, evenals de AirgoClean One Design-luchtreiniger met een hoge capaciteit het aantal aerosoldeeltjes in de gefilterde ruimtelucht tot wel 99,995 procent.

Slechts 6 tot 15 minuten is nodig voor de TAC V+ luchtreiniger met een hoge capaciteit, voor het halveren van de virusbelasting in een zone van 80 vierkante meter. In kleinere ruimten gebeurt de halvering zelfs al na 3 minuten! Door de technische luchtfiltering wordt de ruimtelucht doorlopend gereinigd in het filter voor zwevende stoffen en van ziekteverwekkers, zoals SARS-CoV-2- of griepvirussen, maar ook van bacteriën, allergenen, evenals ziekmakende fijnstofdeeltjes bevrijd. Zo wordt zelfs bij langere besprekingen of het opmaken van akten het gevaar voor een indirecte besmetting met het coronavirus van aanzienlijk verminderd.

Geluidssterktevergelijking: Luchtreinigers zijn bijna net zo stil als een horloge

Luchthygiëne biedt ruimte voor onbelaste afspraken voor het opmaken van akten

Een andere reden bij het notariaat voor het gebruik van mobiele luchtreinigers, is het persoonlijke welzijn van alle betrokkenen. Meestal zijn afspraken bij de notaris nodig vanwege zeer persoonlijke redenen, waarbij bij het vastleggen een ongestoord en vertrouwelijk kader noodzakelijk is. Geluidsbronnen moeten daarom absoluut worden gereduceerd, zodat de gespreksatmosfeer niet negatief wordt beïnvloed. Open ramen, voor het vullen van de ruimte met verse lucht, is hierbij slechts deels behulpzaam. Nog lastiger wordt het ventileren tijdens de winter – bij buitentemperaturen onder het nulpunt. Dan daalt bij het ventileren van de ruimte met open ramen onvermijdbaar ook de ruimtetemperatuur. Het gevolg zijn uit de hand lopende stookkosten. Nog afgezien van het feit dat bij koele ruimtetemperaturen ook het welzijn hieronder zal lijden. Door het gebruik van een mobiele luchtreiniger met een hoge capaciteit kunnen de ventilatietussenpozen worden verkort, zonder dat hierbij de persoonlijke zorg en bescherming van de gezondheid van medewerkers en cliënten in het geding komt.

Goed te weten: Moderne Luchtreinigers met een hoge capaciteit zoals de TAC V+ reinigen de lucht vrijwel geruisloos. Met een geluidsniveau van krap 31 dB(A), is een TAC-ruimteluchtreiniger zo stil als het tikken van een horloge, terwijl straatgeluid een geluidsniveau van wel 65 dB(A) kan bereiken.

In talrijke notariaten en advocatenkantoren worden TAC luchtreinigers met een hoge capaciteit daarom al vanaf het begin van de pandemie gebruikt, om het notariaat, resp. juridische teams en cliënten zo goed mogelijk te beschermen tegen een aerogene overdracht van het coronavirus.

Bewezen effectiviteit bij het verhinderen van een indirecte corona-infectie

Wetenschappelijk onderzoek bevestigen de hoge effectiviteit bij het vermijden van indirecte besmetting met het coronavirus door Trotec luchtreinigers met een hoge capaciteit – vooral de studies van Prof. Christian Kähler. TAC V+ luchtreiniger met een hoge capaciteit De aerosolexpert uit München heeft via onderzoek kunnen bewijzen dat de virusbelasting in gesloten ruimten door TAC V+ luchtreinigers met een hoge capaciteit binnen de kortst mogelijke tijd tot een vrijwel ongevaarlijk niveau kan worden gereduceerd.

Goede referenties zijn de beste aanbeveling – overtuig uzelf wie voor de bescherming van medewerkers, klanten en kinderen vertrouwd op onze producten!

Goede referenties zijn de beste aanbeveling

Preventie in het notariaat: Een duurzame investering in gezondheid en welzijn

Infectiebeschermingsoplossingen van Trotec maken een veilige en ongecompliceerde terugkeer naar een normale omgang met elkaar mogelijk – ondanks corona. Ook bij de jaarlijks terugkerende griepgolven kunnen onze CO2-stoplichten, Luchtreinigers met een hoge capaciteit uit de TAC-serie net als de Design-luchtreinigers uit de AirgoClean-serie effectief beschermen tegen aerogene infecties met influenzavirussen. De relatief geringe investeringskosten worden door het voordeel van een maximale bescherming tegen infecties opgeheven. Verkrijgbaar zijn de mobiele TAC-luchtreinigersmet een hoge capaciteit en Design-luchtreinigers uit de AirgoClean-serie In de Trotec online shop eveneens in de echte winkel Trotec-Store In Heinsberg.

Wij adviseren u graag persoonlijk over onze technische infectiebeschermingsoplossingen:  

Trotec GmbH, telefoon.: +49 2452 962-777, e‑mail: kam@trotec.de

Kopen

Luchtreiniger TAC ECO II tonen in Trotec webshop

Luchtreiniger TAC ECO II

U bespaart: 403,96 €

1 499,95 € 1 095,99 € incl. BTW Nettoprijs excl. BTW weergegeven

Kopen

Luchtreiniger TAC ECO TOWER tonen in Trotec webshop

Luchtreiniger TAC ECO TOWER

U bespaart: 299,01 €

1 395,00 € 1 095,99 € incl. BTW Nettoprijs excl. BTW weergegeven

Kopen

Luchtreiniger TAC M TOWER in basaltgrijs/zwart tonen in Trotec webshop

Luchtreiniger TAC M TOWER in basaltgrijs/zwart

U bespaart: 399,01 €

1 995,00 € 1 595,99 € incl. BTW Nettoprijs excl. BTW weergegeven

Kopen

Luchtreiniger TAC V+ II in basaltgrijs/zwart tonen in Trotec webshop

Luchtreiniger TAC V+ II in basaltgrijs/zwart

U bespaart: 795,01 €

2 795,00 € 1 999,99 € incl. BTW Nettoprijs excl. BTW weergegeven

Kopen

Luchtreiniger TAC V+ TOWER in basaltgrijs/zwart tonen in Trotec webshop

Luchtreiniger TAC V+ TOWER in basaltgrijs/zwart

U bespaart: 499,05 €

2 495,00 € 1 995,95 € incl. BTW Nettoprijs excl. BTW weergegeven

Kopen

H14 luchtreiniger met hoog vermogen AirgoClean® ONE tonen in Trotec webshop

H14 luchtreiniger met hoog vermogen AirgoClean® ONE DEAL

U bespaart: 44,00 €

1 043,99 € 999,99 € incl. BTW Nettoprijs excl. BTW weergegeven

Kopen

Design-luchtreiniger AirgoClean® 11 E met HEPA-filter tonen in Trotec webshop

Design-luchtreiniger AirgoClean® 11 E met HEPA-filter DEAL

U bespaart: 24 %

69,99 € 52,99 € incl. BTW Nettoprijs excl. BTW weergegeven

Kopen

Design-luchtreiniger AirgoClean® 110 E tonen in Trotec webshop

Design-luchtreiniger AirgoClean® 110 E DEAL

U bespaart: 29 %

88,99 € 62,99 € incl. BTW Nettoprijs excl. BTW weergegeven

Kopen

Design-luchtreiniger AirgoClean® 140 E tonen in Trotec webshop

Design-luchtreiniger AirgoClean® 140 E

U bespaart: 76,00 €

221,99 € 145,99 € incl. BTW Nettoprijs excl. BTW weergegeven

Kopen

Design-luchtreiniger AirgoClean® 145 E tonen in Trotec webshop

Design-luchtreiniger AirgoClean® 145 E DEAL

U bespaart: 14,00 €

173,99 € 159,99 € incl. BTW Nettoprijs excl. BTW weergegeven

Kopen

Design-luchtreiniger AirgoClean® 150 E tonen in Trotec webshop

Design-luchtreiniger AirgoClean® 150 E DEAL

U bespaart: 35,00 €

107,99 € 72,99 € incl. BTW Nettoprijs excl. BTW weergegeven

Kopen

Design-luchtreiniger AirgoClean® 170 E met HEPA-filter tonen in Trotec webshop
Design-luchtreiniger AirgoClean® 171 E tonen in Trotec webshop
Design-luchtreiniger AirgoClean® 200 E tonen in Trotec webshop

Design-luchtreiniger AirgoClean® 200 E DEAL

U bespaart: 54,00 €

173,99 € 119,99 € incl. BTW Nettoprijs excl. BTW weergegeven

Kopen

Design-luchtreiniger AirgoClean® 250 E tonen in Trotec webshop

Design-luchtreiniger AirgoClean® 250 E

U bespaart: 52,00 €

240,99 € 188,99 € incl. BTW Nettoprijs excl. BTW weergegeven

Kopen

Luchtreiniger met hoge capaciteit AirgoClean® 350 E tonen in Trotec webshop

Luchtreiniger met hoge capaciteit AirgoClean® 350 E

U bespaart: 85,00 €

382,99 € 297,99 € incl. BTW Nettoprijs excl. BTW weergegeven

Kopen

Downloads

Laden...
 • Therapiesessies tijdens de corona-pandemie

  De beperkingen in het dagelijks leven, zoals lockdowns, contactverboden, verplicht thuiswerken, maar ook gesloten scholen en peuterspeelzalen en verzorgingshuizen - hebben allemaal sporen achtergelaten in de maatschappij. Veel volwassenen leiden tijdens de pandemie aan angststoornissen, angst om het voortbestaan en depressies. Maar ook aan kinderen en jongeren gaat de pandemie niet ongemerkt...

  Verdere informatie
 • Kiemvrije ruimtelucht in restaurants en kantines

  Vooral binnen de horeca heeft de corona-shutdown een belangrijke invloed op het bestaansrecht. De reserves slinken, de tijd dringt en met de versoepelingen in het vooruitzicht is er vraag naar effectieve hygiëneconcepten voor personeel en gasten. Een belangrijke hygiënebouwsteen ter bescherming tegen aerogene infecties is het virusvrij houden van de ruimtelucht door een effectieve luchtreiniging...

  Verdere informatie
 • Aircosystemen, ventilatoren? Nee! Luchtreinigers!

  Niet alleen in tijden van corona verspreiden nepnieuws, onwaarheden en aanbevelingen voor airconditioners en luchtreinigers zich als een lopend vuurtjes via sociale media. Hierbij wordt gewaarschuwd voor aircosystemen als viruserspreiders. Eenvoudige ventilatoren worden als bescherming tegen infectieuze aerosolen in de lucht aangeprezen. Ongeacht of het raam is geopend of gesloten. Wat is waar?...

  Verdere informatie
 • Bacterie- en virusvrije ruimtelucht in kinderdagverblijven

  Infectieziekten zijn in peuterspeelzalen, de kinderopvang en vergelijkbare opvanginrichtingen niet zeldzaam. Naast de bekende kinderziekten, zoals bof, mazelen, rodehond, waterpokken, kinkhoest en vijfde ziekte, komen ook met diarree beginnende ziekten en infecties van de bovenste luchtwegen vaak voor. Met het coronavirus SARS-CoV-2 heeft een nieuwe infectieziekte zich gemanifesteerd, die vooral...

  Verdere informatie
 • Bacterie- en virusvrije ruimtelucht in scholen

  Een blijvende herstart van het reguliere onderwijs maakt ook een aantoonbaar beproefd hygiëneconcept voor virusvrije ademlucht in klaslokalen noodzakelijk. Hier vormt het coronavirus SARS-CoV-2 voor leerkrachten, reinigingspersoneel en schooldirecteuren een immense uitdaging. Want zelfs het regelmatig desinfecteren met spray of door afvegen beschermt niet tegen het virus, dat zich naast infectie...

  Verdere informatie
 • Virusgefilterde ruimtelucht in hotels en congrescentra

  Het hotel- en pensionwezen is bijzonder hard getroffen door de nog merkbare effecten van het coronavirus. Vrijwel alle hotels moesten als eerste sluiten en zullen waarschijnlijk ook na de van de wereldwijde pandemie het langst last hebben van de gevolgen. Zolang de angst voor een infectie met het coronavirus groter is dan het normale comfort van het hotel, zullen veel gasten vermijdbare nachten...

  Verdere informatie
 • Kiemvrije ruimtelucht met H14-virusfiltering op kantoor en in openbare ruimten

  Kantoortuinen, musea, openbare gebouwen en inrichtingen delen een gemeenschappelijk probleem: In omgevingen met veel publiek bestaat altijd het gevaar dat ziekmakende zwevende stoffen, allergenen, sporen, bacteriën en virussen worden verspreid via de ruimtelucht. Bij verlenging van het paspoort bij uw lokale burgerserviceloket, bij het aan- of afmelden van een voertuig bij uw postagentschap, maar...

  Verdere informatie
 • Virusvrije ruimtelucht in clubs en discotheken

  Overal kampen clubs en discotheken met de gevolgen van de coronacrisis. Terwijl restaurants en detailhandel weer zijn geopend, is deze beslissing voor clubs en discotheken nog niet genomen – wellicht omdat ze vaak als potentiële virus-hotspots worden gezien. Vooral dit aspect vereist effectieve hygiëneconcepten, waarmee uitbaters voor hun gasten en medewerkers een maximale bescherming tegen...

  Verdere informatie
 • Luchtreiniger met H14-virusfiltering voor fitness-studio's en therapieruimte

  Eigenaren van fitness-studio's, fysiotherapeuten, evenals behandelaars bij revalidatie, kennen het probleem maar al te goed: Afhankelijk van het jaargetijde en de temperatuur is de lucht in trainings-, resp. behandelruimten zeer bedompt – en dit ondanks het aanwezige ventilatiesysteem. Daarnaast wordt de ademlucht belast door zwevende stoffen, bijvoorbeeld stof, stikstofoxide en formaldehyde, maar...

  Verdere informatie
 • Virusvrije ruimte- en ademlucht in supermarkten, bouwmarkten en winkels

  Onregelmatig maar gestaag verspreiden wereldwijd nieuwe infectieziekten, zoals A/H5N1 (vogelgriep) of COVID-19 (coronavirus) zich, met deels drastische ingrepen in de verschillende aspecten van het openbare leven. Terwijl veel niet essentiële detailhandel in tijden van zeer infectieuze pandemieën gedwongen moeten sluiten om te verspreiding van een inmiddels nieuw ontdekt virus te verhinderen en zo...

  Verdere informatie
 • Virusvrije ruimtelucht in logistieke centra en productieomgevingen

  Actuele corona-uitbraken in post- of pakketdistributiecentra en verschillende verwerkingsbedrijven bewijzen op indrukwekkend wijze hoe snel productieprocessen of logistieke processen radicaal kunnen worden onderbroken als slechts één geïnfecteerde persoon binnen het personeelsbestand aanwezig is en geen effectieve tegenmaatregelen voor preventie van een luchtgedragen besmetting binnen de werkzones...

  Verdere informatie
 • Virusvrije ruimtelucht in de vleesindustrie

  Corona-uitbraken in slachthuizen en verschillende vleesverwerkende bedrijven zijn een duidelijke waarschuwing, hoe snel productieprocessen en complete ondernemingen volledig tot stilstand kunnen komen, als al slechts één geïnfecteerde persoon binnen het personeelsbestand aanwezig is en geen effectieve tegenmaatregelen voor preventie van een luchtgedragen besmetting binnen de werkzones zijn...

  Verdere informatie
 • Stofvrije bouwplaats door gebruik van luchtreinigers

  Op bouwplaatsen ontstaat veel stof. Vooral alle hak-, slijp-, snij- en freeswerkzaamheden en bij het loshakken van oud pleisterwerk of tegels. Meestal behelpen de bouwvakkers zich met adembescherming en moeten ze omvangrijke opruimwerkzaamheden op de koop toe nemen. Veel effectiever en gezonder is het gebruik van luchtreinigers, die het stof afzuigen, voordat het neerdaalt op vlakken en in de...

  Verdere informatie
 • Reiniging van ruimteluchttechnische installaties

  Schone ruimtelucht is op de werkplek en in openbare gebouwen niet alleen wettelijk voorgeschreven, het draagt ook aanzienlijk bij aan het dagelijks welzijn. Een regelmatige reiniging van ruimteluchttechnische installaties, waarborgt dat de lucht schoon blijft. Om te zorgen dat de zwevende stoffen kunnen worden uitgefilterd zoals voorgeschreven, vinden dienstverleners de geschikte luchtreinigers...

  Verdere informatie