Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

 1. Toepassingen
 2. Meettechniek
 3. Meettechniek lekdichtheidscontrole overlevingspakken

Meettechniek voor lekdichtheidscontrole: veilig lekzoeken

Met de LD6000 zwemvesten, duik- en beschermingspakken controleren

Bij de lekdichtheidscontrole van overlevingspakken, zwemvesten, duikuitrustingen en beschermingspakken is er nu 100% veiligheid, want minder betekent: helemaal geen. Keuringsbedrijven die zijn gespecialiseerd in dergelijke beschermende kleding, vertrouwen daarom op een veilig meetapparaat volgens het tracergas-proces. De LD6000 is een dergelijk meetapparaat.

De tracergasmeting wordt ook wel spoorgasmeting of indicatiegasmeting genoemd en is een beproefde procedure voor het opsporen van de kleinste lekkages. Het gas wordt in het te testen gedeelte, bijvoorbeeld in het overlevingspak, gebracht en een zeer gevoelige sensor meldt via een akoestisch signaal van het meetapparaat mogelijke lekkages. Naast vele andere toepassingen, is de tracergasmeting daarom ook geschikt voor lekdichtheidscontrole van beschermende kleding.

Het meetapparaat werkt met een milieuvriendelijk spoorgasmengsel

Bij de combi-detector LD6000 uit het Trotec-meetapparatenprogramma, wordt voor de lekdichtheidscontrole een spoorgasmengsel van waterstof en stikstof toegepast. Uit de analyse van de fysische eigenschappen van gassen die relevant zijn voor het lekzoeken, is bekend dat waterstof superieur is ten opzichte van andere gassen. Het is niet alleen het lichtste, maar ook het goedkoopste van alle spoorgassen. Bovendien is het volledig veilig, als het verdund met stikstof wordt toegepast. En volledige veiligheid is het belangrijkste bij de lekdichtheidscontrole van opblaasbare zwemvesten, evenals beschermings-, duik- en overlevingspakken. Bij de LD6000 wordt voor de lekdichtheidscontrole een gasmengsel van 5 % waterstof en 95 % stikstof gebruikt. Dit milieuvriendelijke gasmengsel is niet brandbaar, niet giftig en niet corrosief.

Zeer geschikt voor mobiele lekdichtheidscontrole op een schip

Oorspronkelijk is de LD6000 voor verstoringsvrije lekdetectie van kleine en zeer kleine lekkages in pijpleidingen en platte daken, voor het lokaliseren van kabelbreuken en lekdetectie in hydraulische en pneumatische systemen, evenals in reservoirs/tanks, ventielen/kleppen, warmtewisselaars, gebouwen en boten ontwikkeld. Het toepassingsspectrum van het meetapparaat strekt echter van scheepvaart en offshore, tot veiligheidschecks van zwemvesten, duikpakken en koude-, resp. chemicaliënbeschermpakken met MED-goedkeuring. De aluminiumbehuizing van het lekzoekapparaat is stof- en spatwaterbeschermd volgens beschermklasse IP54. Met de handige afmetingen van 21 x 16 x 6 cm en een gewicht van ca. 1 kilo inclusief draagtas, is het meetapparaat ook geschikt voor mobiel gebruik op schepen en in het veld.

Effectieve inspecties van zwemvesten, overlevingspakken en beschermende kleding

De LD6000 is veilig en effectief, omdat het meetapparaat extreem snel reageert op het gas: De elektronische sensor spreekt direct, binnen één seconde, aan bij weglekkend testgas. Het akoestisch signaal stopt daarna direct weer, zodat direct een nieuwe meting kan worden uitgevoerd. Dit waterstoflekdetectie-apparaat is niet alleen uit veiligheidsoverwegingen geschikt voor gebruik in gecertificeerde keuringsbedrijven, maar ook omdat de controleur hiermee effectief beschermingsuitrustingen, reddingsvesten en overlevingspakken kan controleren. De aanschafkosten van de LD6000 zijn zo ook snel terugverdiend.

Lekdichtheidscontrole voor zwemvesten en overlevingspakken

 Serie-uitrusting

 optioneel verkrijgbaar

 niet beschikbaar

Verdere toepassingsvoorbeelden voor meettechniek op het gebied van thermografie

 • Lokaliseren va lagerschade en scheuren in wielen

  De LD6000 is een frequentieanalyse-set voor het akoestisch lokaliseren van leidingen. Het apparaat kan echter veel meer betekenen voor de veiligheidstechnici in de spoorwegbranche: Hiermee kan bijvoorbeeld lagerschade aan de wielen worden opgespoord. "Luistertechniek" heet dit effectieve proces.

  Verdere informatie
 • UV-lampen voor SelectaDNA bij politie-inzet

  De politie raadt sinds enkele jaren steeds vaker aan waardevolle goederen te markeren met kunstmatig DNA, zoals SelectaDNA. Bij een inbraak kan dergelijk gemarkeerd gestolen goed snel worden toegewezen aan de bezitter. Bovendien schrikken stickers met een waarschuwing voor kunstmatig DNA inbrekers af. Het aantal inbraken daalt, het aantal opgeloste zaken neemt toe. Met een UV-lamp wordt de...

  Verdere informatie