Oops, an error occurred! Code: 2024053014342155492df6

Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

  1. Toepassingen
  2. Montagetenten
  3. Montagetenten voor grond­werkzaamheden

Montagetenten voor grondwerkzaamheden door kabelnetexploitanten

Lichtdoorlatend materiaal maakt veilig werken mogelijk

Bij het leggen van koper- of glasvezelkabels is een tegen weersomstandigheden beschermde werkomgeving nodig bij het uitvoeren van elektrische installatiewerkzaamheden. Hierbij heeft de monteur vooral goed licht nodig, zodat de kleuren goed kunnen worden onderscheiden en de kabels correct kunnen worden verbonden. Alle montagetenten van de Trotec Group zijn door hun lichtdoorlatend materiaal geschikt voor gebruik door kabelnetexploitanten.

Tenten met schuin of plat dak – Trotec-werktenten zijn zeer geschikt voor de meest uiteenlopende werkzaamheden bij kabelnetuitbreidingswerkzaamheden, waarbij bescherming tegen regen en kou noodzakelijk is: Bijvoorbeeld bij grond- en leidingwerkzaamheden, zoals het leggen van een mof of het verbinden van glasvezelkabels in de cassettes. Ook kunnen onderhoudswerkzaamheden aan schakel- en besturingskasten beschermd tegen weersomstandigheden worden uitgevoerd.

Lichtdoorlatend materiaal zorgt voor het veilig herkennen van alle kleuren binnenin de tent

Om te zorgen dat elektromonteurs installatie- en montagewerkzaamheden veilig en zonder vermoeid te raken binnenin de tent kunnen uitvoeren, bieden de specifieke lichteigenschappen van het polyesterdoek veel voordelen. Het daglicht wordt door dit materiaal in zeer geringe mate en zonder kleurvervalsing geabsorbeerd. Hierdoor is het herkennen en onderscheiden van kabeladers met verschillende kleuren zonder problemen mogelijk. Het materiaal is niet alleen lichtdoorlatend, maar ook waterafstotend, dit wil zeggen dat het bij regen niet zwaar wordt en doorzakt. De doordachte zelfdragende constructie van fiberglasstangen zorgt bovendien voor stabiliteit.

Extra voordeel: snel op te zetten door één persoon voor één persoonsgebruik

Naast de lichtdoorlatendheid kwalificeren onze montagetenten zich ook door extra voordelen bij het gebruik bij kabelnetuitbreidingswerkzaamheden: Alle formaten kunnen binnen een handomdraai worden samengeklapt en handzaam worden opgeborgen. Dit geldt voor de montagetenten uit de TE-serie met schuin dak evenals voor de tenten met plat dak uit de K- en KE-serie. De laatst genoemde onderscheiden zich door het formaat van de ingang: Bij de K-serie kan deze door een ritssluiting tot een driehoek worden geopend. Bij de KE-serie maken drie ritssluitingen een ruimere ingang in de vorm van een rechthoek mogelijk. Maar ongeacht of een TE-, K- of KE-tent wordt gebruikt: De ritssluitingen zijn altijd afgedekt en zo regenbestendig aangebracht. En altijd kan het opzetten en afbreken door één persoon worden uitgevoerd. Zo kan een onderhoudsmonteur onafhankelijk van collega's een schakelkast bekijken of een elektromonteur net zo onafhankelijk en goed beschermd de glasvezelkabel verbinden.

Verdere toepassingsvoorbeelden voor montagetenten

  • Beschermd lassen in spoorbouw

    Zijn laswerkzaamheden aan de rails van een spoortraject noodzakelijk, hebben de werklieden een snelopzettent nodig die veilig en vooral door één persoon kan worden bevestigd. U moet kunnen vertrouwen op een lastent die bestand is tegen de hoge temperaturen en absolute bescherming biedt tegen regenwater of wind. Exact dat kan de railbouwtent 250x180 KE-R u bieden.

    Verdere informatie