Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

Trotec oplossingen voor koeling bij evenementen
 1. Toepassingen
 2. Klimaatbeheersing
 3. Koeling bij evenementen

Oplossingen voor koeling bij evenementen

Mobiele koeling voor feesttenten, hallen, beurzen of evenementruimten

Ongeacht of het bij uw evenement gaat om een elegant zomerfeest met VIP-gasten, een concert in een sfeervolle club-atmosfeer of om een groots gevierd bedrijfsjubileum: Dreigt de stemming bij uw evenement oververhit te raken, mag de reden hiervoor niet de drukkende hitte in de tent of in de hal zijn. Uitgevallen aircosystemen bedrukken niet alleen de stemming van de gasten, ze kunnen ook aanzienlijke extra kosten veroorzaken. Goede geadviseerd betekent dat u kun teruggrijpen naar mobiel toepasbare noodkoelinstallaties. Daarom ontvangt u bij TROTEC geschikte airconditioningaggregaten, waarmee zelfs grote ruimten tot aangename temperaturen kunnen worden afgekoeld – tot wel 10 graden Celsius, zelfs bij temperaturen in de hoogzomer! Geleverd via expresse-service en geschikt gedimensioneerd voor vrijwel elke ruimtegrootte.

De koeling bij evenementen waarborgt constante en aangename temperaturen

Geslaagd evenement

Om te zorgen dan de stemming toeneemt en niet de temperatuur 

De vergader-, congres- en evenementbusiness is booming. Krap 2,9 miljoen evenementen werden de laatste paar jaar geregistreerd, het aantal deelnemers was in deze periode circa 412 miljoen. In totaal is in de laatste 12 jaar een groei te zien van iets meer dan 40%! Wie in deze groeimarkt met succes extra groei wil genereren, mag bij vragen m.b.t. klimaatbeheersing van tenten en hallen geen compromissen sluiten. Want alleen als ook de temperatuur klopt, voelen gasten zich thuis en belonen ze uw evenement of uw bijeenkomst met een positieve beoordeling op internet en in de sociale media. Negatieve beoordelingen kunnen echter later lastig weer worden gladgestreken.

Full-service voor uw klimaatbeheersing bij evenementen

Professionele koelsystemen, zoals Trotec ze aanbiedt, zijn daarom binnen de evenementenbranch een belangrijke succesfactor. Bij een stijlvol bedrijfsfeest, bij een verkoop stimulerend marketingevent, tijdens sporttoernooien, beurzen of stadsfeesten – met de mobiele airconditioners van TROTEC kunt u flexibel reageren op hitteperioden. Met onze grote en direct beschikbare magazijnvoorraad, kunnen wij u voor elke ruimtegrootte de meest geschikte klimaatbeheersingsoplossing in elke capaciteitsklasse aanbieden. Zelfs als andere aanbieders door de hoge vraag tijdens de zomer verstek moeten laten gaan.

Ook backstage is koeling nodig 

Niet alle bezoekers van een grote feesttent of een evenementenhal vermoeden wat zich allemaal afspeelt achter de coulissen. Inclusief de 'kleine drama's', als bijvoorbeeld bij een VIP-evenement de catering backstage strijd levert voor het koel en fris houden van het buffet met culinaire delicatessen, ondanks minutenlang durende stijgende hitte – en dan heeft de eregast de tent nog niet eens betreden. Of als het technisch team in de aparte ruimte bij zomerse hoge temperaturen de eerste uitval van hittegevoelige apparaten meldt. Techniek, goederen of medewerkers – onder extreme temperaturen leiden ze allen evenveel onder en sauna-hitte kan de kwaliteit van uw evenement aanzienlijk negatief beïnvloeden.

Aangename temperaturen voor een wrijvingsloos verloop van een evenement

Onvoorspelbare complicaties door gebrekkige koeling of zelfs een volledige uitval van de klimaatbeheersing, kunnen tot omzetverlies, meerkosten en zelfs schadeclaims leiden. Een vervelende streep door de totale rekening, die u zeer eenvoudig kunt vermijden. Want TROTEC biedt ook backstage professionele aircosystemen en koeloplossingen, die een ongestoord verloop van een evenement waarborgen en het voor medewerkers mogelijk maakt zich te concentreren op het welzijn van de gasten en hun job. Dit geldt ook voor de zones die bij het klimaatbeheersingsontwerp vaak over het hoofd worden gezien, zoals tentingang, kassazones, garderobe en kantoorruimten. 

Gemotiveerd team
Afkoeling gegarandeerd

Bij noodgevallen altijd paraat: mobiele klimaatbeheersing direct beschikbaar

Steeds weer is er vraag naar extra mobiele koelcapaciteit. De redenen hiervoor zijn talrijk – denk alleen al aan de laatste hete zomer: De temperaturen zijn steeds minder voorspelbaar en gaan steil omhoog. Verdringen dan bovendien ook meer bezoekers dan verwacht zich in de feesttent of de evenementenhal, kunnen ook serieuze planningen voor de actuele koelbehoefte snel achterhaald zijn. Of een servicemedewerker meldt vóór aanvang van het evenement dat een mobiele koudemachine defect is en er enkele dagen wachttijd zijn voor een vervangend apparaat. Ook in dergelijke noodgevallen loont het contact op te nemen met Trotec!

Snelle beschikbaarheid van airconditioners in alle capaciteitsklassen

Want dan zijn de mobiele koelaggregaten van Trotec beschikbaar als aanvulling op uw aanwezige koeloplossing – voor het opvangen van extra pieken in de koelvraag, als vervanging bij ongeplande servicewerkzaamheden en uiteraard ook bij een noodgeval. Met de direct beschikbare koelaggregaten van TROTEC heeft u de klimaatbeheersing bij uw evenement altijd onder controle. In heel Europa met expresse levering, volgens afspraak met betrouwbare, gecertificeerde transporteurs, evenals alle noodzakelijke technische ondersteuning bij uw op locatie.

Mobiele aircosystemen uit de PT-serie voor ongecompliceerd en snel gebruik

De robuuste TROTEC-koelaggregaten uit de PT-serie uit een Europese kwaliteitsproductie, zijn speciaal ontworpen voor tijdelijke koeling van grote ruimten, hallen en tenten. De krachtige en betrouwbare koelprofessionals overtuigen door hun eenvoudige en snelle inbedrijfstelling op vrijwel elke gebruikslocatie. Of het gaat om PT 4500 S, PT 6500 SPT 15000 S of PT 23000 S – afhankelijk van het model leveren de professionele airconditioners met een koelvermogen van 5,5 kW tot 27 kW een luchthoeveelheid van 550 m³, tot een enorme 5.400 m³ per uur. Zelfs grote ruimten worden binnen de kortst mogelijke tijd tot wel 10 graden Celsius afgekoeld.

Razendsnelle aansluiting dankzij van een waterkoelcircuit met snelkoppeling

De aircosystemen uit de PT-serie hebben twee gescheiden koelcircuits. De koudemiddelkringloop van de ruimte-eenheid is hermetisch gesloten, daarnaast wordt tussen het koelaggregaat en de externe warmtewisselaar voor de koeling van de condensor en voor het warmtetransport via een verbindingsset nog een kringloop geïnstalleerd, waarin alleen water met een glycolaandeel als koelmedium circuleert, hierdoor kan er bij het koppelen en loskoppelen van de apparaten geen koudemiddelverlies ontstaan.

Voor een snelle installatie van de water- en energieleiding tussen airconditioner en warmtewisselaar, zijn de verbindingssets van dit aircosystemen uitgerust met hoogwaardige snelkoppelingen, zodat ook probleemloos langere verbindingen tot maximaal 30 meter snel, eenvoudig en schoon kunnen worden ingericht – optimaal voor bijvoorbeeld schakelcentrales, opslag-, server- en energievoorzieningsruimten, waar meestal dichtbij geen mogelijkheid aanwezig is voor een warmteafvoer.

Met hun compacte afmetingen en de praktische transportrollen, passen de mobiele airconditioners uit de PT-serie door normale deuren en liften. Trotec biedt voor elke speciale inzet het meest geschikte model, want bij de PT-serie zijn verschillende uitvoeringen en capaciteitsklassen beschikbaar.

PT-airconditioners
Hoge toepassingsflexibiliteit door Duplex-Cooling-optie

Hoge toepassingsflexibiliteit door Duplex-Cooling-optie:

Bij alle PT-airconditioners bestaat bovendien de mogelijkheid voor Duplex-Cooling-toepassing. In plaats van één warmtewisselaar worden hierbij via een DualHex-koppeling in totaal twee warmtewisselaars in serie op een verbindingsleiding geïnstalleerd, het aantal warmtewisselaars wordt dan dus verdubbeld.

Duplex Cooling maakt een Δt-verhoging van de bovenste werkbereikgrens met 7 °C mogelijk, waardoor de apparaten ook bij hogere omgevingstemperaturen kunnen worden ingezet of bij lagere temperaturen niet op vollast hoeven te draaien.

Ook modellen voor omgevingen met hoge temperaturen tot +55 °C zijn beschikbaar

In warmere omgevingen kunnen de standaardmodellen niet alleen naar keuze met HEX-upgrade of Duplex Cooling met ΔT +7 °C, worden uitgebreid, bij de modellen PT 6500 HT en PT 15000 HT zijn bovendien twee speciale airconditioners beschikbaar, die speciaal zijn ontworpen voor omgevingen met hoge temperaturen tot +55 °C. Zo kunnen PT-airconditioners ook in hete omgevingen nog betrouwbaar worden gebruikt voor koeling, waar andere modellen het al zouden laten afweten.

Meer informatie over de mobiele airconditioners uit de PT-serie vindt u hier.

PlanoPT – wereldwijd unieke onder-deurverbindingsdoorvoer

De exclusief bij TROTEC verkrijgbare PlanoPT maakt een snelle en eenvoudige installatie van verbindingssets tussen binnen- en buiteneenheid van alle PT-aircosystemen onder deuren door mogelijk.

Zo kunt u de deur achter u dichttrekken – want de verbindingsleiding tussen het koelaggregaat en de externe warmtewisselaar van split-aircoaggregaten kunnen dankzij de PlanoPT en het bijzonder vlakke middengedeelte hiervan, praktisch onder alle gangbare binnen en buitendeuren worden geïnstalleerd. Hiervoor zijn snelkoppelingen, stekkers voor de energietoevoer en condensslangaansluitingen, evenals aardaansluitingen aan beide zijden van de PlanoPT aanwezig. Het stromingsontwerp van het meerkamersysteem is speciaal geoptimaliseerd voor de debieten van de PT-aircoaggregaten en garandeert, ondanks een hoogte van het middendeel van slechts 6 millimeter, een ongestoorde doorvoer zonder tegendruk.

Gesloten deuren vormen bij het installeren geen hindernis

Vertrouw op de door TROTEC gepatenteerde ingenieurskunst "Made in Germany" – Uw bedrijf profiteert van deze installatie onder deuren door van de zowel energetische als veiligheidstechnische voordelen. Want omdat PlanoPT het sluitgedrag van deuren niet beïnvloed, kunnen bijvoorbeeld de buitendeuren van evenementruimten afgesloten blijven. Ook bij dit thema loont dus een gesprek met Trotec. 

Meer informatie over PlanoPT onder-deurdoorvoerverbindingen vindt u hier.

PlanoPT onder-deurdoorvoerverbinding
HighPerformance ventilatoren van Trotec

Koeling en ventilatie bij evenementen uit één hand

Als optimale aanvulling op de mobiele airconditioners en het wijd verspreiden van de gekoelde lucht, zijn bij TROTEC ook krachtige ventilatoren en windmachines verkrijgbaar. Voor directe ventilatie of voor luchttransport over grote afstanden via een slang – voor effectieve luchtverversing is bedompte ruimten, hallen of tenten, kunnen wij u krachtige productoplossingen aanbieden. 

Effectventilatie? Geen probleem!

Ook voor effectventilatie op podia, bij funsport-evenementen of voor film en TV, hebben wij krachtige windmachines en ventilatoren in het programma. Neem contact met ons op, wij bieden de meest geschikte oplossing voor uw ideeën!

Meer informatie kunt u vinden in onze bijdrage "Oplossingen voor effectventilatie bij evenementen in de open lucht".

Kort overzicht: Uw voordelen bij de klimaatbeheersing bij evenementen

Voordelen van de mobiele PT-airconditioners van Trotec:

 • Lucht- of watergekoeld, voor talrijke toepassingsmogelijkheden bij evenementen in feesttenten, hallen, beurzen en tentoonstellingen
 • Snelle klimaatbeheersing van ook zeer grote ruimten – ruimtetemperaturen kunnen afhankelijk van de toepassingsomstandigheden tot wel 10 °C worden afgekoeld
 • Koudemiddelvrije warmteafvoer van binneneenheid naar de warmtewisselaar
 • Heetgasgeregelde ontdooi-eenheid voor een permanent koelbedrijf
 • Robuuste constructie, speciaal ontworpen voor mobiele toepassing
 • Met snelkoppelingen met verbindingsleidingen verlengbaar tot 30 m, voor het koelen van ver verwijderde en raamloze ruimten – ook onder gesloten deuren door mogelijk

Hiervan profiteert u direct bij uw evenement:

 • Eenvoudig te installeren zonder gespecialiseerd bedrijf – binnen enkele minuten klaar voor gebruik
 • Geen storingen en onderbrekingen door het uitvallen van een aircosysteem – het strakke tijdsschema bij krap geplande evenementen kan worden aangehouden
 • Geen schade of nadelige beïnvloeding door de ononderbroken koeling bij opgeslagen goederen of warmtegevoelige installaties
 • Geen slechte online-beoordelingen door onverwachte temperaturen
 • Snelle reactietijd en direct beschikbaarheid bij noodgevallen

We adviseren u graag! Uw contact met TROTEC: Telefoon: +49 2452 962-400   •   E-mail: vertrieb@trotec.com

(Wij zijn er maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 17:30 uur en vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur voor u).

Maak ook gebruik van ons Contactformulier. Wij melden ons dan per omgaande bij u!

Voor welke toepassingsmogelijkheden biedt Trotec Klimaatbeheersingsoplossingen?

Evenementorganisatoren

Evenementorganisatoren

In een ongebruikte fabriekshal, op een schip of in een partytent – wij zorgen voor een atmosfeer met een aangename temperatuur voor uw gasten tijdens culinaire etentjes, feesten of dance-evenementen. Voor unieke belevenissen en momenten om van te genieten!

Tentverhuurders

Tentverhuurders

Bent u een professionele tentverhuurder en heeft u eventueel ook al een assortiment airconditioners in uw aanbod? Bij pieken in uw opdrachten helpen wij u graag met uitbreiding en noodoplossingen voor uw apparatenbestand.

Beurs

Beurzen, pop-up-stores

Productpresentaties, marketingacties en klantevents, vinden vaak plaats in tijdelijk opgebouwde tenten, paviljoens of hallen. Wij bieden de meest geschikte klimaatbeheersingsoplossingen voor een optimale productpresentatie en nieuw klantcontacten.

Feesttent

Feesttent, zomerfeest, schuttersfeest

Ook in de lente en in de zomer wordt niet altijd buiten gefeest: Van het schuttersfeest, concerttenten, tot Schlager-party, zorgen wij in broeierig hete feesttenten voor een uitgelaten sfeer bij aangename temperaturen!

Sportevenement

Sportevenementen, promotie-evenementen

Bij sportevenementen, funsportevenementen of promotieacties, bieden wij in tijdelijke overdekte ruimten voor sporters, VIP's of beursdeelnemers de meest geschikte toevoer van koude lucht.

Theater

Circus, theater, musical, concert

Voor acteurs, podia, cultuurfestivals of stadsfeesten, zijn mobiele klimaatbeheersingsoplossingen in tenten en paviljoens nodig. Met de juiste koeling is het publiek ook bij hoge buitentemperaturen uit enthousiasme vrijwel niet op de stoel te houden.

Bedrijfsfeest

Bedrijfsfeest, congres, lezingen

Wilt u uw bedrijfsjubileum gepast vieren? Organiseert u een vakcongres of een serie lezingen? Vooral als men lang moet stilzitten, is het belangrijk dat uw toehoorders zich concentreren op de inhoud en niet op de temperatuur.

Familiefeest

Familiefeesten, bruiloften

"De bruiloft van het jaar", speciale verjaardagen of reünies na 50 jaar – om het weerzien voor alle deelnemers tot een geslaagde belevenis te maken, zorgen wij voor echte comforttemperaturen.

Hoeveel koelvermogen is nodig voor uw ruimten?

Voor ruimten, kantoren of magazijnen kunt u de volgende waarden gebruiken voor een snelle, algemene behoeftebepaling van het benodigde koelvermogen:

 • 30 Watt per kubieke meter
  Voor typische ideale ruimten volgens de standaard voor energieneutrale huizen, normale raamoppervlakken en gebruik door weinig personen
 • 10 Watt per kubieke meter extra
  bij slechte isolatie
 • 10 Watt per kubieke meter extra
  bij meer dan 3 personen in de ruimte
 • 10 Watt per kubieke meter extra
  bij een bovengemiddeld raamoppervlak
 • 10 Watt per kubieke meter extra
  bij ramen/buitenwanden op het zuiden
 • 50 Watt per kubieke meter
  voor ruimten op zolder.
  Vooral bij zolderruimten in de oudbouw, blijft het bepalen van de benodigde koelcapaciteit door ontbrekende detailkennis desondanks moeilijk. Voor de zekerheid dan met 60 Watt per kubieke meter rekening houden, bij slecht geïsoleerde daken en veel dakramen zelfs nog meer.
 • 55 Watt per kubieke meter
  voor gebruik van airconditioners in bouwcontainers
 • vanaf 60 Watt per kubieke meter 
  voor grote ruimten en hallen
 • 100 Watt per kubieke meter 
  voor tenten

Online capaciteitsberekening

Voor een individuele koellastberekening moeten naast ruimtespecificaties ook het gedrag tijdens gebruik en andere warmtebelastingen worden meegenomen. Gebruik daarom voor een gedetailleerde berekening eenvoudig onze onderstaande online-calculator.

Zo berekent u het benodigde koelvermogen:

CAPACITEITSBEREKENING VOOR AIRCONDITIONERS

Bereken ongeveer de benodigde capaciteit voor uw airconditioner – in onze handige online calculator

Gebruiksaanwijzingen:

Hier kunt u eenvoudig en comfortabel zelf berekenen, welke koelcapaciteit u nodig heeft voor uw ruimten. Deze grove koellastberekening dient slechts als richtlijn en is geen vervanging voor een nauwkeurige berekening volgens de betreffende normen. Bij vragen zijn we altijd beschikbaar.

Voor een berekening van het benodigde vermogen van de airconditioner moet de volgende informatie beschikbaar zijn.

 1. Welk totaalvolume heeft de te koelen ruimte?
 2. Welke isolatiewaarde heeft de te koelen ruimte ongeveer?
 3. Welke extra warmtebelasting heeft de te koelen ruimte?

Kies type berekening

Ruimte volume berekenen

Selecteer de isolatie waarde

Extra warmtebelasting
Na het invullen hier klikken

1. Ramen en vensters [m²]:
2. Muren [m²]:
3. Dak [m²]:
4. Muren, plafonds en vloeren [m²]:
5. Personen
6. Ander warmteproducerende apparatuur (factor 0.8):


Resultaat van de berekening

Resultaat van de inhoudsberekening [m³]:

0

Resultaat van het benodigde koelvermogen [kW]:

0

Juridische aanwijzingen:
Dit formulier mag alleen worden gebruik waarvoor het is bedoeld. Elke vermenigvuldiging of gebruik van de broncode door derden is verboden.

Maximale berekeningsgrondslag maximaal 1000 m³. Bij ruimten groter dan 1000 m³ graag voor de berekening van het koelvermogen contact opnemen met onze vakadviseurs. Alle resultaten van de berekening dienen uitsluitend voor een grove inschatting en Trotec CV is in geen geval aansprakelijk voor gevolgschade van welke aard dan ook. Het gebruik geschiedt op eigen risico en eigen verantwoordelijkheid. Onze algemene leveringsvoorwaarden zijn eveneens van kracht.

CAPACITEITSBEREKENING VOOR AIRCONDITIONERS

We adviseren u graag! Uw contact met TROTEC: Telefoon: +49 2452 962-400   •   E-mail: vertrieb@trotec.com

(Wij zijn er maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 17:30 uur en vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur voor u).

Maak ook gebruik van ons Contactformulier. Wij melden ons dan per omgaande bij u!

Overzicht: Airconditioners uit de PT-serie en PlanoPro onder-deurdoorvoerleiding

Meer toepassingsvoorbeelden voor klimaatbeheersing

 • Archieven & musea

  Expositie of bewaring – voor privémusea of openbare musea, verzamelingen, bibliotheken of archieven geldt: Ruimteklimaat en luchtkwaliteit zijn de meest belangrijke factoren bij het behoud van uw museum- of depotstukken.

  Verdere informatie
 • Klimaatbeheersing in de pluimveehouderij

  Vanaf een temperatuur van 10 graden Celsius, nemen de legprestaties van de hennen aanzienlijk af. Ook bij het opfokken van kuikens, mogen de temperaturen in het koude jaargetijde niet teveel dalen. Want niet alle rassen zijn zo robuust dat ze een temperatuurval in de stal kunnen overleven. Daarom moeten boeren gerust zijn en een verwarmingssysteem achter de hand hebben, om hun dieren ook in de...

  Verdere informatie
 • Conditionering bij het invriezen

  Waar wordt ingevroren, stroomt water. Bij het invriezen van goederen speelt de luchtontvochtiging een grote rol bij de klimaatbeheersing. De Trotec Group levert de transport- en logistiekbranche krachtige industriële ontvochtigers voor deze taak. Bovendien kunt u vertrouwen op de berekeningen van onze klimaatspecialisten, die het ontwerp van u overnemen.

  Verdere informatie
 • Conditionering koellogistiek

  In de klimaatbeheersing voor de koellogistiek, wordt met luchtontvochtigers het dauwpunt verlaagd, zodat geen condenswater ontstaat. De Trotec Group levert u voor alle eisen geschikte apparaten. Er zijn mobiele en stationaire oplossingen met condens- of adsorptietechnologie beschikbaar.

  Verdere informatie
 • Klimaatbeheersing bij elektronica

  Veel verwerkingsprocessen bij de productie van elektronische onderdelen en halfgeleiders vragen om extreem droge lucht – deels met dauwpunten ver onder 0 °C. Deze dauwpunten kunnen zeer goed worden bereikt met krachtige adsorptiedrogers, ook puntsgericht binnen een machine.

  Verdere informatie
 • Proces-klimaatbeheersing in de industrie

  Bij de procesklimaatbeheersing in de industrie worden vaak concepten met stationaire, resp. mobiele luchtontvochtiging gebruikt. Vaak is lokaal binnen machines, installaties of individuele werkprocessen droge lucht noodzakelijk – constant en onafhankelijk van de omgevingscondities. Bij de Trotec Group vinden industriële klanten hiervoor krachtige adsorptiedrogers.

  Verdere informatie
 • Oplossingen voor noodkoeling

  Bij uitval van een stationair aircosysteem voor de koeling van bedrijfsruimten en industriële ruimten door een storing of een onverwacht lange onderhoudstijd, kunnen kostbare productieonderbrekingen het gevolg zijn. Met de mobiele airconditioners uit de PT-serie van TKL, kunt u bij een noodgeval snel voor een ononderbroken koudelevering zorgen.

  Verdere informatie