Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

 1. Toepassingen
 2. Algemene oplossingen voor ontvochtiging
 3. Luchtontvochtiging in een hotel

Constant klimaatcomfort: Luchtontvochtiging in een hotel

Het welzijn van de gasten is doorslaggevend bij het opnieuw boeken of het aanbevelen hiervan. Voor een aangenaam en schoon ruimteklimaat zorgen de comfort-luchtontvochtigers uit de TTK-E-S-serie van Trotec.

Te hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen in de hotelkamer hebben al vaker een gast weggejaagd. Bovendien willen hotelexploitanten alles doen om hun te zorgen dat hun accommodatie een topwaardering krijgt en de gast deze zal aanbevelen. Daarom moet vooral op één ding niet worden bespaard: op een optimaal draaiende techniek, die voor een klimaatcomfort in elke individuele kamer zorgt. Met de comfort-luchtontvochtigers uit de TTK-E-S-serie van Trotec kan elke kamer individueel worden uitgerust, zodat een onaangenaam hoge luchtvochtigheid en het muffe klimaat dat hierdoor ontstaat geen kans hebben. Ter bescherming van het interieur en voor het welzijn van de gasten: Techniek van Trotec!

Het juiste ruimteklimaat is een voorwaarde voor het welzijn van de gasten in een hotel. Te warme en vochtige lucht maakt de kamers benauwd en muf. Vaak zorgen het ook al na korte tijd voor schade aan de bouwmaterialen en het interieur. Op het behang ontstaan vochtvlekken, gordijnen en schoon wasgoed worden klam en muf en in de hoeken ontstaat in het ergste geval zelfs schimmel. Naast de uiteenlopende dienstverlening, mag daarom niet worden bespaard op uitgekiende klimaattechniek in de hotelkamers. Uiteindelijk betalen de gasten voor een allround-comfort, dat hun verblijf zo aangenaam mogelijk maakt. En alleen als ze zich honderdprocent goed voelen, zullen ze het hotel aanbevelen en bij de volgende gelegenheid terugkeren.

Een optimaal klimaat garandeert welzijn

Tijdens het gebruik moeten de hotelkamers worden verwarmd tot minimaal 20 graden Celsius. Is een kamer niet bezet, kan de temperatuur worden verlaagd tot 15 graden Celsius – en dat moet ook, want dat bespaart energiekosten. Maar hoe zit het met de luchtvochtigheid? Een te hoge luchtvochtigheid ontstaat vaak door verkeerd ventileren, door douchen en baden, waarbij het vocht uit de badkamer zich verspreidt in de overige ruimten, maar ook door uitdampende lichamen, ademen en zweten. Hoe vaker een hotelkamers is bezet en hoe langer de gast zich binnen de vier wanden bevindt, des te belangrijker is het toepassen van hoogwaardige ontvochtigingstechniek. De grenswaarde van 60 procent luchtvochtigheid mag hier niet worden overschreden. Want bij overschrijden hiervan treedt de bekende vochtschade op. De Trotec-groep biedt met de mobiele comfort-luchtontvochtigers uit de TTK-E-S-serie een optimale oplossing, waarmee voor het best mogelijke klimaatcomfort in hotelkamers kan worden gezorgd. Snel en individueel.

Elke kamer een eigen klimaatcomfort

Flexibel inzetbaar, stil, praktisch en elegant: Dit zijn de kenmerken van de Trotec comfort-luchtontvochtigers uit de TTK-E-S-serie. Afhankelijk van de grootte en uitrusting van een hotelkamer, passen de modellen met verschillende capaciteiten in de verblijven en zorgen ze daar voor een luxe klimaat voor de gasten. Niet voor niets zijn de meest verkochte kleine ontvochtigers in Europa. Ze passen zich aan de behoefte aan en zorgen betrouwbaar voor droge lucht. Bovendien overtuigen ze door een uitstekende prijs-/prestatieverhouding. Nog een plus: De luchtontvochtigers hebben een geïntegreerd luchtfilter, zodat de ruimtelucht extra wordt gereinigd van stof, pluizen, bacteriën en dierenhaar. De hotelexploitant heeft de keuze uit meer dan 20 apparaten uit de serie – van de compacte adsorptiedroger TTR 55 E, die net zeven kilogram weegt en toch tot maximaal 8,7 liter per dag kan ontvochtigen, tot de krachtige TTK 127 E, die met een ontvochtigingscapaciteit van 50 liter per dag vooral bij gebruik in grotere ruimten overtuigt.

Zeer praktisch: Voor onbewaakt duurbedrijf beschikken de modellen seriematig over aansluitmogelijkheden voor een externe condensafvoer. Zo kunnen hotelkamers bijvoorbeeld na een renovaties betrouwbaar worden gedroogd, zonder dat het wateropvangreservoir hoeft te worden geleegd.

De voordelen van de TTK-E-S-luchtontvochtigers

 • Flexibel toepasbaar bij verschillende ruimtegrootten
 • Krachtige en mooi gevormde modellen, die passen binnen een elegante ambiance
 • Ruimtebesparende constructie
 • Elektronische regeling
 • Geïntegreerd luchtfilter voor een extra reiniging van de lucht
 • De beste prijs-/prestatieverhouding

Andere toepassingsvoorbeelden voor luchtontvochtiging

 • Milieusimulatie klimaatkamer

  In klimaatkamers en windtunnels moeten drie factoren optimaal kunnen worden gesimuleerd: Luchttemperatuur, windkracht en luchtvochtigheid. Voor het laatste heeft de automobielindustrie luchtontvochtigers nodig, die ook bij lage dauwpunten onder 0° C een hoge capaciteit hebben – dus adsorptieluchtontvochtigers uit de klasse met hoge prestaties.

  Verdere informatie
 • Ontvochtiging & luchtreiniging spuiterij

  Bij het spuiten van auto-onderdelen moeten telkens drie parameters worden gecontroleerd: De ruimtetemperatuur, de luchtvochtigheid en het stofgehalte van de lucht. Voor deze productiestap in de automobielindustrie bieden we naast luchtontvochtiger en verwarmingsapparaten ook toekomstbestendige luchtreinigers met een speciale volumestroomregeling.

  Verdere informatie
 • Ontvochtiging in tenten

  Bij het inrichten van een tent of andere tijdelijke huisvesting, komt het aan op goede condities binnen de ruimte. Dit geldt vooral voor noodhuisvesting waar veel mensen in worden ondergebracht. Dit kunnen tent- of containerdorpen voor asielzoekers zijn, tentenkampen voor jeugdgroepen, die bij grote evenementen dienen als nachtverblijf of containers, waarin seizoenskrachten tijdelijk worden...

  Verdere informatie
 • Droging van hygroscopisch bulkgoed

  Schommelende en te hoge luchtvochtigheid kan de strooibaarheid van poeder en granulaat verstoren – en hoge gevolgkosten veroorzaken. Om te zorgen dat hygroscopisch bulkgoed niet klontert en transportwegen verstopt, moet alle lucht in de chemische en farmaceutische productie voorontvochtigd zijn. Met adsorptiedrogers uit de TTR-serie lukt dat betrouwbaar.

  Verdere informatie
 • Droging na silo-reiniging

  Na de reiniging van opslagreservoirs en silo's moet u kunnen vertrouwen op een volledige droging, zodat het nieuwe bulkgoed vanaf het begin tegen vochtigheid is beschermd. Om de droging ook snel en voordelig te realiseren, raden we de beslissers in de chemische en farmaceutische industrie onze drogers met een hoge capaciteit aan uit de TTR-serie.

  Verdere informatie
 • Droging van pellets

  Wie zich niet bekommert om de juiste klimaatbeheersing in productie- en opslagruimten, riskeert grote schade aan het product. Dit geldt ook bij de productie van pellets. Deze biologische brandstof is vooral gevoelig voor een te hoge luchtvochtigheid. Want het onbehandelde houtmateriaal onttrekt vocht uit de lucht en neemt het op. Het resultaat kan desastreus zijn voor de klant en de fabrikant: Er...

  Verdere informatie
 • Luchtontvochtiging in schaatshallen

  In elke schaatshal ontstaat door het temperatuurverschil tussen lucht en ijsvlakte condenswater – vooral als door de koelinstallatie constant vochtige buitenlucht binnenstroomt. De oplossing tegen druppelwater op het ijs en gebouwschade bieden luchtontvochtigers. Daarmee wordt de vorming van condenswater al direct verhinderd.

  Verdere informatie
 • Droging van perslucht

  De meest voorkomende oorzaken van een productiestilstand zijn teveel waterdamp in de machines en installaties en corrosie in de pijpleidingen. Te vochtige perslucht moet daarom absoluut worden vermeden. Een effectieve mogelijkheid is het gebruik van krachtige luchtdrogers. Het antwoord op de vraag hoe droog de perslucht moet zijn voor optimale productieomstandigheden en om de bescherming van...

  Verdere informatie
 • Mobiele apparaten voor AC/CV-vakbedrijven

  Veel vakbedrijven voor sanitair, verwarming en airconditioning, zijn gebruikers van de mobiele apparaten van de Trotec Group. Hier vinden AC/CV-vaklieden alles wat ze tijdens hun dagelijkse werkzaamheden regelmatig ter overbrugging van de uitval van stationaire installatie nodig hebben uit één hand: mobiele verwarmingsapparaten en verwarmingscentrales, mobiele airconditioners of koelingen, tot...

  Verdere informatie
 • Luchtontvochtiging na sanering

  Door een basissanering worden woningen en huizen opgelapt, zodat ze snel een koper vinden. Onroerend goed makelaars zetten hier op is, omdat het gaat om een goede marketing. Ook huizenbouwers hechten grote waarde aan een probleemloze toestand van hun nieuwe vier wanden, voor ze intrekken. Met de voortgang van de bouwwerkzaamheden en de renovatie neemt ook de voorpret voor de toekomstige bewoners...

  Verdere informatie
 • Luchtontvochtiging in bioscoopzalen

  Bioscoopbezoekers willen vooral één ding: bij een goede film de dagelijkse stress opzij zetten en in alle rust de reis in de fictieve wereld beleven. Luide stemmen en onverwachte lichtbronnen kunnen hierbij net zo storend zijn als een verkeerde temperatuur in de bioscoopzaal en slechte lucht. Vooral omdat bioscoopzalen slecht kunnen worden geventileerd, zijn ze doorgaans uitgerust met krachtige...

  Verdere informatie
 • Vochtregeling in gasverdeelstation

  De gevolgen van zweetwater en een hoge luchtvochtigheid in gasverdeelstations zijn bekend – en kostbaar: Corrosie aan pijpleidingen, trappen en andere metalen onderdelen, evenals uitval van de besturingselektronica door vocht, kunnen onverwacht aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Om te zorgen dat het niet zover komt, loont een investering in een professioneel luchtontvochtigingssysteem.

  Verdere informatie
 • Vochtregeling in gasturbinestation

  Warmtekrachtcentrales leveren een aanzienlijke bijdrage aan het afdekken van kortstondige piekbelastingen. Om uitval van de individuele gasturbines door corrosie en elektronicaproblemen te voorkomen, is een doordachte vochtregeling noodzakelijk.

  Verdere informatie
 • Offshore: Corrosie verhinderen

  De corrosie van metalen onderdelen in de gondel van een windkrachtinstallatie of in de toren zelf, resp. uitval van de elektrische installatie, behoren helaas tot de typische vochtschade in offshore-omgevingen. Ze betekenen aanzienlijke meerkosten door een verhoogde onderhouds- en reparatiebehoefte, tot zelfs stilstand. Bovendien verkorten ze de gebruiksduur van de installatie. Strategische...

  Verdere informatie
 • Luchtontvochtiging in brugconstructies

  In het inwendige van bruggen worden stalen balken, elektrische leidingen of technische ruimten blootgesteld aan een hoge luchtvochtigheid. Sinds enkele tientallen jaren heeft het drooghouden van het inwendige van bruggen met luchtontvochtigers zich als alternatief voor het onderhoudsintensieve roestwerende schilderwerk bewezen. Voor de luchtontvochtiging heeft Trotec adsorptiedrogers met...

  Verdere informatie
 • Vochtregeling bij de batterijproductie

  Bij de productie van innovatieve en milieuvriendelijke batterijen zijn zeer lage vochtigheidswaarden of in andere woorden, een extreem laag dauwpunt onmisbaar, voor het bereiken van een zo hoog mogelijke productie en productkwaliteit en bovendien het waarborgen van een hoge levensduur bij alle noodzakelijke veiligheid. In de praktijk beproefde ontvochtigingsoplossingen van Trotec beschermen...

  Verdere informatie