Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

Droge lucht voor de natte branche
 1. Oplossingen voor de industrie
 2. Overzicht
 3. Scheepsbouw & werven

Droge lucht voor de natte branche

Luchtreiniging, ontvochtiging en verwarmen: Procesoptimalisatie in scheeps- en cargo-installaties

Droge lucht voor de natte branche

Klimaatregeling voor alle eisen

Ook binnen de maritieme branche optimaliseert de Trotec Group met mobiele en stationaire apparaten de processen en zorgt voor schoon werken: Zo wordt in scheeps- en cargo-installaties veel stof opgewerveld – de lucht moet worden gereinigd, ontvochtigd en verwarmd en de luchtkwaliteit moet met meetapparaten worden gecontroleerd.

De ontvochtigings-, verwarmings-, meettechniek- en luchtreinigingsoplossingen van Trotec hebben zich al jaren bewezen in verschillende branches, zoals de levensmiddelenindustrie en de chemische industrie, evenals de automobielindustrie. Deze kennis en ervaring kan worden gebruikt binnen de maritieme branche, zodat ook hier kan worden voldaan aan de klimaatbeheersingseisen. Want ook hier optimaliseert Trotec als klimaatbeheersingspecialist met mobiele en stationaire oplossingen de processen en zorgt zo voor efficiënter werken.

Ontvochtigen, verwarmen en reinigen – de ideale machines voor de maritieme branche

Voor de typische vraag bij een werf – een hoge ontvochtigingscapaciteit, ook bij lage temperaturen – heeft Trotec de adsorptiedroger TTR 1400 in het programma. Ook onder de zwaarste omstandigheden ontvochtigt dit stationair toepasbare droogaggregaat 177 kg binnen 24 uur. Met de seriematig geïntegreerde warmteterugwinning en het elektronische energiemanagement, behoren alle TTR-adsorptieluchtontvochtigers tot de meest voordelige in hun soort. Het adsorptieprincipe maakt in tegenstelling tot condensontvochtigers niet alleen een betrouwbare en hoge ontvochtigingscapaciteit mogelijk, ook bij de laagste temperaturen, maar vooral het bereiken van lagere dauwpunten. Hoeven de dauwpunten niet zo laag te zijn, is ook een condensdroger geschikt voor gebruik in de scheepsbouw, op de werf of in de cargo-omgeving. Bijvoorbeeld de industriële condensdroger DH 160, die een ontvochtigingscapaciteit van maximaal 250 liter per dag heeft.

Droge lucht voor de natte branche

Altijd de juiste temperatuur

Ook de juiste temperatuur speelt bij werkzaamheden in de maritieme sector een belangrijke rol. Voor de maritieme branche is bijvoorbeeld het elektrisch verwarmingsaggregaat TEH 400 met een hoge capaciteit zeer geschikt. Hiervan is zowel de luchthoeveelheid als temperatuur op meerdere niveaus elektronisch regelbaar, bovendien is hij is ontworpen voor luchttransportafstanden tot 100 meter. Met professioneel apparaten voor luchtreiniging worden niet alleen de medewerkers, maar ook andere apparaten en het lakoppervlak van schepen tegen stofafzettingen en stofophopingen beschermd. Apparaten zoals de luchtreiniger TAC 6500 leveren de benodigde capaciteit voor stofklasse H. Voor ontvochtiging, verwarming of reiniging: De bewaking van de luchtkwaliteit kan met verschillende meetapparaten en dataloggers uit het meettechniekprogramma worden gewaarborgd.

Maak gebruik van onze Best-Practice-industrieservice

Maak gebruik van de Best-Practice-industrieservice van Trotec

Omdat elk industrieel bedrijf karakteristieke processen, installaties en ruimten heeft, vraagt ook elke luchtbehandelingsoplossing om een op de situatie toegespitste apparaatconfiguratie. Over het geheel genomen is het vaak lastig de gecombineerde effecten van luchtstromen, luchtvochtigheidsomstandigheden en temperatuurschommelingen op puur theoretische basis te berekenen, bijvoorbeeld bij sluizen of op transportroutes. Het gevolg: onnodige extra kosten door een te hoge berekende vraag of – nog erger – oplossingen die in de praktijk onvoldoende werken.

Op onze experts kunt u rekenen

Om de behoefte voor de industrie exact te kunnen berekenen en maatwerkconcepten te ontwikkelen voor de klimaatbeheersing, zijn ervaren klimaatbeheersingsspecialisten nodig. Vertrouw op ons team van experts en de dienstverlening van de industrieservice: we analyseren samen met u op locatie de individuele situatie, bepalen de specifieke apparaatbehoefte en werken een maatwerkprojectoplossing uit, tot en met het exact positioneren van de apparaten.

Onze industrie-adviseurs informeren u ook graag persoonlijk op tel.nr. +49 2452 962-777 over onze Best-Practice-industrieservice. Of u doet meteen een aanvraag met uw persoonlijke behoefte bij onze industrie-experts. Wij reageren snel!

Naar wens produceren wij ook maatwerk-adsorptiedrogers als speciale uitvoering

Wij produceren naar wens ook maatwerk-adsorptiedrogers als perfect aan uw eisen aangepaste speciale uitvoeringen “made in Germany”, bijvoorbeeld:

 • TTR-droogaggregaten in hygiëne-uitvoering
 • TTR-droogaggregaten voor LABS-vrije droge lucht
 • TTR-droogaggregaten met extreem laag dauwpunt

Maak gebruik van de mogelijkheid om speciale uitvoeringen met speciaal aangepaste componenten voor uw individuele behoefte in nauwe samenwerking met onze specialisten te laten ontwerpen, construeren en produceren: Hier ervaart u meer …

Trotec-producten voor de branche scheepsbouw & werven

Toepassingsvoorbeelden voor de branche scheepsbouw & werven

 • Luchtontvochtiging in scheepslaadruimen

  Tegen schimmel, kiemvorming en corrosie bij transportgoed en het schip, helpt slechts één ding: de laadruimen voorzien van constante droge lucht met een op de lading afgestemde luchtvochtigheid. Dit lukt betrouwbaar met een professioneel ontworpen systeem voor luchtontvochtiging.

  Verdere informatie
 • Lekdichtheidscontrole voor zwemvesten en overlevingspakken

  Bij de lekdichtheidscontrole van overlevingspakken, zwemvesten, duikuitrustingen en beschermingspakken is er nu 100% veiligheid, want minder betekent: helemaal geen. Keuringsbedrijven die zijn gespecialiseerd in dergelijke beschermende kleding, vertrouwen daarom op een veilig meetapparaat volgens het tracergas-proces. De LD6000 is een dergelijk meetapparaat.

  Verdere informatie
 • Evacuatieoefeningen bij passagiersschepen

  Ook al gelden passagiersschepen als zeer veilige transportmiddelen, moeten ook hier de voorbereidingen voor een noodsituatie serieus worden genomen. Internationale bepalingen, die onder auspiciën van de Verenigde naties zijn opgesteld, schrijven voor dat in het kader van veiligheidsmaatregelen het scheepspersoneel ook moet worden opgeleid voor evacuatie bij noodsituaties. Om een noodsituatie ook...

  Verdere informatie
 • Droging van perslucht

  De meest voorkomende oorzaken van een productiestilstand zijn teveel waterdamp in de machines en installaties en corrosie in de pijpleidingen. Te vochtige perslucht moet daarom absoluut worden vermeden. Een effectieve mogelijkheid is het gebruik van krachtige luchtdrogers. Het antwoord op de vraag hoe droog de perslucht moet zijn voor optimale productieomstandigheden en om de bescherming van...

  Verdere informatie