Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

 1. Toepassingen
 2. Algemene oplossingen voor ontvochtiging
 3. Luchtontvochtiging na sanering

Snel in uw eigen huis: Luchtontvochtiging na sanering

Onroerend goed makelaars en huizenbouwers zetten na de bouwwerkzaamheden in de nieuwe ruimten in op de luchtontvochtigers van Trotec. Zo is uw eigen huis snel bewoonbaar – vlot en schoon.

Door een basissanering worden woningen en huizen opgelapt, zodat ze snel een koper vinden. Onroerend goed makelaars zetten hier op is, omdat het gaat om een goede marketing. Ook huizenbouwers hechten grote waarde aan een probleemloze toestand van hun nieuwe vier wanden, voor ze intrekken. Met de voortgang van de bouwwerkzaamheden en de renovatie neemt ook de voorpret voor de toekomstige bewoners toe, die bijna niet kunnen wachten tot ze hun nieuwe huis kunnen betrekken. Hier bieden de hoogwaardige en effectieve Luchtontvochtigers van Trotec een bijzondere service. Ze zorgen voor een vlotte van de bouwmaterialen en versnellen de renovatiewerkzaamheden. Daarom zetten makelaars steeds vaker in op het gebruik van deze krachtige apparaten – voor de beste service en een grote klanttevredenheid.

Onroerend goed makelaars hebben een verantwoordelijke job: Ze moeten de meest geschikte woning of het meest geschikte huis vinden voor hun klanten. En het object moet in een probleemloze toestand zijn, zodat het voldoet aan alle eisen. Dit betekent vaak dat de ruimten uitgebreid moeten worden gesaneerd of gerenoveerd, voordat de koper toeslaat. Ook speciale wensen, zoals het verzetten van wanden, het vernieuwen van muren en pleisterwerk of andere verbouwingen worden uiteraard vervuld. Per slot van rekening kost deze allround service te klant vaak nogal wat. Om een honderdprocent tevredenheid van de klant te bereiken, moet de service van de makelaar perfect zijn: van de bezichtiging van het object, de afwikkeling van de koop tot aan de verhuizing. Vooral als het gaat om de verhuisdatum, moeten afspraken worden nagekomen en moet een optimale service worden verleend aan de klant. Per slot van rekening kunnen de nieuwe bewoners niet wachten, tot ze hun nieuwe thuis kunnen betrekken. Op dit punt moet elke onroerend goed makelaar op zeker gaan en naar bijzondere middelen grijpen, om de verhuizing van z'n klant na de sanering of verbouwing van de ruimten te versnellen.

Bouwmaterialen binnen de kortst mogelijke tijd drogen

Zo zijn onroerend goed makelaars uitstekend uitgerust om hun klanten op elk moment professioneel te kunnen bijstaan: met de verschillende mobiele condensatieluchtontvochtigers van Trotec. Volledige sanering, kleinere renovaties of volledige vervanging van de bouwmaterialen: De transportabele krachtpatsers zijn binnen de kortst mogelijke tijd opgebouwd en werken met volle inzet voor een vlotte oplevering van de nieuwe woon- en werkruimten. Trotec biedt een grote keuze aan modellen, zodat voor elke behoefte het meest geschikte apparaat kan worden toegepast.

Gaat het hierbij om nieuwbouw of grotere verbouwingen aan een huis, wordt het gebruik aanbevolen van de krachtige bouwdrogers uit de professionele TTK-serie van Trotec. De robuuste drogers werken zelfs bij lage temperaturen en ongunstige omstandigheden betrouwbaar en grondig. Bovendien overtuigen ze met een hoge ontvochtigingscapaciteit en geringe onderhoudsbehoefte. Niet voor niets telt de professionele TTK-serie tot de meest succesvolle bouwdroger-serie in Europa.

Gaat het om het verwijderen van vochtigheid na een omvangrijke sanering, kunnen makelaar en klant op de werking van de luchtontvochtigers uit de TTK-S-serie van Trotec rekenen. De moderne en krachtige techniek zorgt dat het bouwmateriaal binnen de kortst mogelijke tijd snel droogt. Ook verf, lak en lijm zijn binnen de kortst mogelijke tijd droog.

Extra comfort voor de nieuwe bewoners bieden de apparaten uit de TTK-E-S-serie van Trotec. Na de renovatiewerkzaamheden in een woning of in een huis, zorgen de praktische condensdrogers uit de compactklasse voor de laatste stap m.b.t. de luchtontvochtiging. De mobiele drogers kunnen tijdens de restwerkzaamheden of al bij het verhuizen op de meest uiteenlopende locaties van het nieuwe thuis worden gebruikt en beschermen zo het nieuwe interieur betrouwbaar tegen vocht en corrosie. De bijzondere plus: Het geïntegreerde luchtfilter zorgt naast de aanzienlijke ontvochtigingscapaciteit van het apparaat voor een extra reiniging van de lucht. Zo zijn binnen de kortst mogelijke tijd stofresten, dampen en geuren van bouwmachines verwijderd.

De professionele bouwdrogers uit de TTK-serie

 • hebben een lange levensduur en zijn robuust.
 • werken betrouwbaar en zeer krachtig.
 • leveren zelfs in ongunstige omgevingen extreme prestaties.
 • drogen de bouwmaterialen binnen de kortst mogelijke tijd.

De industriële luchtontvochtigers uit de TTK-S-serie 

 • hoge ontvochtigingscapaciteit ook bij lage temperaturen
 • extreem onderhoudsvriendelijke constructie
 • flexibel toepasbaar
 • zeer krachtige luchtontvochtigingsprestaties
 • ruimtebesparend en stapelbaar

De voordelen van de TTK-E-S-luchtontvochtigers

 • flexibel toepasbaar bij verschillende ruimtegrootten
 • krachtige en mooi gevormde modellen, die passen binnen een elegante ambiance
 • ruimtebesparende constructie
 • elektronische regeling
 • geïntegreerd luchtfilter voor een extra reiniging van de lucht
 • de beste prijs-/prestatieverhouding

Verbouwingen, een omvangrijke sanering of renovatie van woningen en huizen: Voor een vlotte droging van de bouwmaterialen en een snelle verhuizing van de bewoners, biedt Trotec altijd het meest geschikte model.

Meer oplossingen

 • Facility management

Luchtontvochtiging na sanering

 Serie-uitrusting

 optioneel verkrijgbaar

 niet beschikbaar

Andere toepassingsvoorbeelden voor luchtontvochtiging

 • Milieusimulatie klimaatkamer

  In klimaatkamers en windtunnels moeten drie factoren optimaal kunnen worden gesimuleerd: Luchttemperatuur, windkracht en luchtvochtigheid. Voor het laatste heeft de automobielindustrie luchtontvochtigers nodig, die ook bij lage dauwpunten onder 0° C een hoge capaciteit hebben – dus adsorptieluchtontvochtigers uit de klasse met hoge prestaties.

  Verdere informatie
 • Ontvochtiging & luchtreiniging spuiterij

  Bij het spuiten van auto-onderdelen moeten telkens drie parameters worden gecontroleerd: De ruimtetemperatuur, de luchtvochtigheid en het stofgehalte van de lucht. Voor deze productiestap in de automobielindustrie bieden we naast luchtontvochtiger en verwarmingsapparaten ook toekomstbestendige luchtreinigers met een speciale volumestroomregeling.

  Verdere informatie
 • Ontvochtiging in tenten

  Bij het inrichten van een tent of andere tijdelijke huisvesting, komt het aan op goede condities binnen de ruimte. Dit geldt vooral voor noodhuisvesting waar veel mensen in worden ondergebracht. Dit kunnen tent- of containerdorpen voor asielzoekers zijn, tentenkampen voor jeugdgroepen, die bij grote evenementen dienen als nachtverblijf of containers, waarin seizoenskrachten tijdelijk worden...

  Verdere informatie
 • Droging van hygroscopisch bulkgoed

  Schommelende en te hoge luchtvochtigheid kan de strooibaarheid van poeder en granulaat verstoren – en hoge gevolgkosten veroorzaken. Om te zorgen dat hygroscopisch bulkgoed niet klontert en transportwegen verstopt, moet alle lucht in de chemische en farmaceutische productie voorontvochtigd zijn. Met adsorptiedrogers uit de TTR-serie lukt dat betrouwbaar.

  Verdere informatie
 • Droging na silo-reiniging

  Na de reiniging van opslagreservoirs en silo's moet u kunnen vertrouwen op een volledige droging, zodat het nieuwe bulkgoed vanaf het begin tegen vochtigheid is beschermd. Om de droging ook snel en voordelig te realiseren, raden we de beslissers in de chemische en farmaceutische industrie onze drogers met een hoge capaciteit aan uit de TTR-serie.

  Verdere informatie
 • Droging van pellets

  Wie zich niet bekommert om de juiste klimaatbeheersing in productie- en opslagruimten, riskeert grote schade aan het product. Dit geldt ook bij de productie van pellets. Deze biologische brandstof is vooral gevoelig voor een te hoge luchtvochtigheid. Want het onbehandelde houtmateriaal onttrekt vocht uit de lucht en neemt het op. Het resultaat kan desastreus zijn voor de klant en de fabrikant: Er...

  Verdere informatie
 • Luchtontvochtiging in een hotel

  Het juiste ruimteklimaat is een voorwaarde voor het welzijn van de gasten in een hotel. Te warme en vochtige lucht maakt de kamers benauwd en muf. Vaak zorgen het ook al na korte tijd voor schade aan de bouwmaterialen en het interieur. Op het behang ontstaan vochtvlekken, gordijnen en schoon wasgoed worden klam en muf en in de hoeken ontstaat in het ergste geval zelfs schimmel. Naast de...

  Verdere informatie
 • Luchtontvochtiging in schaatshallen

  In elke schaatshal ontstaat door het temperatuurverschil tussen lucht en ijsvlakte condenswater – vooral als door de koelinstallatie constant vochtige buitenlucht binnenstroomt. De oplossing tegen druppelwater op het ijs en gebouwschade bieden luchtontvochtigers. Daarmee wordt de vorming van condenswater al direct verhinderd.

  Verdere informatie
 • Droging van perslucht

  De meest voorkomende oorzaken van een productiestilstand zijn teveel waterdamp in de machines en installaties en corrosie in de pijpleidingen. Te vochtige perslucht moet daarom absoluut worden vermeden. Een effectieve mogelijkheid is het gebruik van krachtige luchtdrogers. Het antwoord op de vraag hoe droog de perslucht moet zijn voor optimale productieomstandigheden en om de bescherming van...

  Verdere informatie
 • Mobiele apparaten voor AC/CV-vakbedrijven

  Veel vakbedrijven voor sanitair, verwarming en airconditioning, zijn gebruikers van de mobiele apparaten van de Trotec Group. Hier vinden AC/CV-vaklieden alles wat ze tijdens hun dagelijkse werkzaamheden regelmatig ter overbrugging van de uitval van stationaire installatie nodig hebben uit één hand: mobiele verwarmingsapparaten en verwarmingscentrales, mobiele airconditioners of koelingen, tot...

  Verdere informatie
 • Luchtontvochtiging in bioscoopzalen

  Bioscoopbezoekers willen vooral één ding: bij een goede film de dagelijkse stress opzij zetten en in alle rust de reis in de fictieve wereld beleven. Luide stemmen en onverwachte lichtbronnen kunnen hierbij net zo storend zijn als een verkeerde temperatuur in de bioscoopzaal en slechte lucht. Vooral omdat bioscoopzalen slecht kunnen worden geventileerd, zijn ze doorgaans uitgerust met krachtige...

  Verdere informatie
 • Vochtregeling in gasverdeelstation

  De gevolgen van zweetwater en een hoge luchtvochtigheid in gasverdeelstations zijn bekend – en kostbaar: Corrosie aan pijpleidingen, trappen en andere metalen onderdelen, evenals uitval van de besturingselektronica door vocht, kunnen onverwacht aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Om te zorgen dat het niet zover komt, loont een investering in een professioneel luchtontvochtigingssysteem.

  Verdere informatie
 • Vochtregeling in gasturbinestation

  Warmtekrachtcentrales leveren een aanzienlijke bijdrage aan het afdekken van kortstondige piekbelastingen. Om uitval van de individuele gasturbines door corrosie en elektronicaproblemen te voorkomen, is een doordachte vochtregeling noodzakelijk.

  Verdere informatie
 • Offshore: Corrosie verhinderen

  De corrosie van metalen onderdelen in de gondel van een windkrachtinstallatie of in de toren zelf, resp. uitval van de elektrische installatie, behoren helaas tot de typische vochtschade in offshore-omgevingen. Ze betekenen aanzienlijke meerkosten door een verhoogde onderhouds- en reparatiebehoefte, tot zelfs stilstand. Bovendien verkorten ze de gebruiksduur van de installatie. Strategische...

  Verdere informatie
 • Luchtontvochtiging in brugconstructies

  In het inwendige van bruggen worden stalen balken, elektrische leidingen of technische ruimten blootgesteld aan een hoge luchtvochtigheid. Sinds enkele tientallen jaren heeft het drooghouden van het inwendige van bruggen met luchtontvochtigers zich als alternatief voor het onderhoudsintensieve roestwerende schilderwerk bewezen. Voor de luchtontvochtiging heeft Trotec adsorptiedrogers met...

  Verdere informatie
 • Vochtregeling bij de batterijproductie

  Bij de productie van innovatieve en milieuvriendelijke batterijen zijn zeer lage vochtigheidswaarden of in andere woorden, een extreem laag dauwpunt onmisbaar, voor het bereiken van een zo hoog mogelijke productie en productkwaliteit en bovendien het waarborgen van een hoge levensduur bij alle noodzakelijke veiligheid. In de praktijk beproefde ontvochtigingsoplossingen van Trotec beschermen...

  Verdere informatie