1. Toepassingen
 2. Werktenten, mobiele privacy
 3. Opslagtenten / tenthallen

In tenthallen: Condenswater gericht voorkomen

Luchtontvochtigers beschermen goederen en verpakkingen in de opslagtent

Tenthallen en grote opslagtenten kunnen snel en voordelig worden opgebouwd in vergelijking met conventionele opslaghallen. De enige uitdagingen ten opzichte van gebouwen zijn – zelfs bij geïsoleerde hallen – condenswater, evenals het regelen van de luchtvochtigheid. Stationaire drogers met een hoge capaciteit, voorzien van slangsystemen voor een gelijkmatige toevoer van droge lucht, verhinderen vochtigheidsproblemen preventief.

Tenthallen vormen een effectieve oplossing voor opslag van goederen. Bovendien zijn dergelijke grote opslagtenten voordeliger dan een conventioneel gebouwde hal. Ook wordt tijd bespaard bij de vergunning, want vaak is een vereenvoudigde bouwvergunningsprocedure mogelijk. Stabiele spantconstructies van aluminium en staal vormen het frame van de tenthal, PVC-zeilen vormen de buitenhuid. Bij geïsoleerde tenten worden daarnaast isolatie-elementen en isolatiezeilen gebruikt.

Typisch probleem in de tenthal: Condenswater druppelt van het plafond

In een tenthal, resp. een grote opslagtent, ontstaat afhankelijk van de buitentemperatuur vaak condenswater, dat van het plafond druppelt. De gevolgen zijn doorweekte kartonnen verpakkingen. schimmel op pallets, karton en opslaggoederen. Bovendien ontstaat corrosieschade, zoals roest op opgeslagen metalen onderdelen, vorkheftrucks of magazijnrekken. Condenswater en andere problemen die ontstaan door een te hoge luchtvochtigheid, vormen in tenthallen het hele jaar door een continue uitdaging: In de zomer bedreigt de hoge luchtvochtigheid van meer dan 80 procent de opslaggoederen en in de winter dreigt vorstschade door binnengedrongen vochtigheid. Een verwarmingssysteem voor opslag in de winter is ook geen oplossing – en kost ook teveel energie. Een professioneel systeem voor luchtontvochtiging verhindert de vorming van condenswater in de tenthal echter betrouwbaar.

Adsorptie-ontvochtigers beschermen de goederen in de zomer en in de winter

Met de stationaire adsorptieluchtontvochtigers uit de TTR-serie zijn bij Trotec krachtige en zeer voordelige oplossingen voor opslagtenten beschikbaar: Hiermee wordt de droge lucht toegevoerd en vochtige afgevoerd, om condenswater op het tentdak te voorkomen. De luchtontvochtigers kunnen ruimtebesparend ook in een weersbestendige uitvoering of in containers buiten de tenthal worden opgesteld. Om de enorme luchthoeveelheden in een tenthal te ontvochtigen, is de hoogste capaciteitsklasse noodzakelijk: Bij Trotec zijn hiervoor in de TTR-serie de adsorptiedrogers van het type TTR 10000 met Trisorp-Dual-werkingsprincipe beschikbaar. Deze luchtontvochtigers ontvochtigen maximaal 9.800 kubieke meter lucht per uur – d.w.z. dat de luchtvochtigheid ook in zeer grote tenthallen met weinig apparaten kan worden geregeld. De TTR-serie overtuigt bovendien met zeer hoge ontvochtigingscapaciteit, ook bij lage dauwpunttemperaturen, vooruitstrevende Monoventic-regelelektronica, premium-ventilator, geïntegreerde warmteterugwinning, evenals microprocessorbesturing met tekstdisplay voor de functiebewaking evenals het energiemanagement.

Toevoer van droge lucht via slangsystemen op het plafond van de opslaghal

Om de luchtvochtigheid in een opslaghal gelijkmatig te kunnen regelen, wordt bij voorkeur een slangsysteem voor de toevoer van droge lucht op het plafond geïnstalleerd. De adsorptieluchtontvochtigers van het type TTR 10000 beschikken over de noodzakelijke capaciteit, om de droge lucht over grote afstanden te transporteren en de vochtige lucht af te voeren.

Maak gebruik van onze Best-Practice-industrieservice

Maak gebruik van de Best-Practice-industrieservice van Trotec

Omdat elk industrieel bedrijf karakteristieke processen, installaties en ruimten heeft, vraagt ook elke luchtbehandelingsoplossing om een op de situatie toegespitste apparaatconfiguratie. Over het geheel genomen is het vaak lastig de gecombineerde effecten van luchtstromen, luchtvochtigheidsomstandigheden en temperatuurschommelingen op puur theoretische basis te berekenen, bijvoorbeeld bij sluizen of op transportroutes. Het gevolg: onnodige extra kosten door een te hoge berekende vraag of – nog erger – oplossingen die in de praktijk onvoldoende werken.

Op onze experts kunt u rekenen

Om de behoefte voor de industrie exact te kunnen berekenen en maatwerkconcepten te ontwikkelen voor de klimaatbeheersing, zijn ervaren klimaatbeheersingsspecialisten nodig. Vertrouw op ons team van experts en de dienstverlening van de industrieservice: we analyseren samen met u op locatie de individuele situatie, bepalen de specifieke apparaatbehoefte en werken een maatwerkprojectoplossing uit, tot en met het exact positioneren van de apparaten.

Onze industrie-adviseurs informeren u ook graag persoonlijk op tel.nr. +49 2452 962-777 over onze Best-Practice-industrieservice. Of u doet meteen een aanvraag met uw persoonlijke behoefte bij onze industrie-experts. Wij reageren snel!

Naar wens produceren wij ook maatwerk-adsorptiedrogers als speciale uitvoering

Wij produceren naar wens ook maatwerk-adsorptiedrogers als perfect aan uw eisen aangepaste speciale uitvoeringen “made in Germany”, bijvoorbeeld:

 • TTR-droogaggregaten in hygiëne-uitvoering
 • TTR-droogaggregaten voor LABS-vrije droge lucht
 • TTR-droogaggregaten met extreem laag dauwpunt

Maak gebruik van de mogelijkheid om speciale uitvoeringen met speciaal aangepaste componenten voor uw individuele behoefte in nauwe samenwerking met onze specialisten te laten ontwerpen, construeren en produceren: Hier ervaart u meer …

Verdere toepassingsvoorbeelden voor werktenten / mobiele privacyschermen

 • Ongeval-zichtbarrières voor de politie & hulpverleners

  Bij ongevallen, plaats delict en tijdens rampen, worden hulpverleners vaak gehinderd door ramptoeristen. Hoe sneller de gebeurtenis is afgeschermd, hoe beter de hulpverleners hun werk kunnen doen. Hiervoor biedt Trotec u een mobiele oplossing die snel kan worden opgezet: VarioScreen.

  Verdere informatie
 • Wind-/zichtbarrière voor evenementen en gastronomie

  Gastronomen, organisators en hoteliers, vinden bij de Trotec Group een mobiele oplossing die alles biedt wat nodig is voor beschermde plaatsen voor gasten: Met VarioScreen Business zijn mobiele wind- en zichtbarrièrewanden beschikbaar, die binnen een handomdraai kunnen worden opgezet en eindeloos aan elkaar kunnen worden gekoppeld.

  Verdere informatie
 • Behandelings- en opslagtenten voor rampen

  Trotec heeft zich gespecialiseerd in het optimaliseren van lucht in werkruimten en bij arbeidsprocessen. Voor ons gaat dat zelfs zover, dat we desnoods ook de werkruimte meeleveren. Bijvoorbeeld in de vorm van behandel- en opslagtenten, die bij rampen door de noodhulp- en hulpdiensten kunnen worden verwarmd of gekoeld.

  Verdere informatie
 • Evacuatieoefeningen bij passagiersschepen

  Ook al gelden passagiersschepen als zeer veilige transportmiddelen, moeten ook hier de voorbereidingen voor een noodsituatie serieus worden genomen. Internationale bepalingen, die onder auspiciën van de Verenigde naties zijn opgesteld, schrijven voor dat in het kader van veiligheidsmaatregelen het scheepspersoneel ook moet worden opgeleid voor evacuatie bij noodsituaties. Om een noodsituatie ook...

  Verdere informatie
 • Evacuatieoefeningen voor vliegtuigen

  Ondanks dat verkeersvliegtuigen op dit moment volgens de modernste standaards worden geproduceerd, zijn de machines niet gevrijwaard van problemen. Bij een incident moet het boordpersoneel daarom zo goed mogelijk weten wat voor de bescherming van de passagiers en voor de eigen veiligheid moet worden gedaan. Op dergelijke noodsituaties wordt het personeel door speciale oefeningen voorbereid....

  Verdere informatie
 • Evacuatieoefening voor treinen

  Een defect aircosysteem, een schade aan de motor of een brand in een afvalbak: De oorzaak van rookontwikkeling in een trein is vaak pas na het blussen bekend. Voor het boordpersoneel geldt vooral de rust te bewaren en de reizigers te evacueren. Bij de betreffende brandoefeningen worden de medewerkers voorbereid op noodsituaties. Bij een dergelijke oefening wordt vaak de nevel- en rookgassimulator...

  Verdere informatie
 • Leiden van bezoekersstromen bij grote evenementen

  Om zones bij grote evenementen af te zetten voor de bezoekers en routes te markeren, worden vaak metalen afscheidingen gebruikt. Deze zijn als het gaat om het visueel leiden helemaal niet nodig. De Trotec Group heeft mobiele zichtbarrière-oplossingen in het programma, die eenvoudig en ruimtebesparend binnen enkele seconden kunnen worden uitgeklapt: VarioScreens.

  Verdere informatie