Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

 1. Toepassingen
 2. Werktenten, mobiele privacy
 3. Leiden van bezoekersstromen bij grote evenementen

Bezoekersstromen leiden en zones afzetten

Lichte vouwwanden zijn de oplossing voor stadsfeesten en andere grote evenementen

Om zones bij grote evenementen af te zetten voor de bezoekers en routes te markeren, worden vaak metalen afscheidingen gebruikt. Deze zijn als het gaat om het visueel leiden helemaal niet nodig. De Trotec Group heeft mobiele zichtbarrière-oplossingen in het programma, die eenvoudig en ruimtebesparend binnen enkele seconden kunnen worden uitgeklapt: VarioScreens.

Mobiele VarioScreen zichtbarrièrewanden zijn extreem flexibel als het gaat om het afzetten van zones bij festivals of andere grote evenementen: Zo bestaat een module uit 4 velden met het formaat 180 x 180 cm en kan zo een lengte van 7,20 meter worden afgezet. De 3 scharnierpunten maken het opstellen flexibel: als halfronde, als zigzag of als klassieke hoekige wand. Bij grote evenementen kunnen meerdere VarioScreen via stabiele ritssluitingen aan elkaar worden gekoppeld – eindeloos veel in stappen van 7 meter. Als accessoires zijn voor het stabiliseren metalen stangen op voeten beschikbaar, evenals een haring- en lijnenset voor extra bevestiging.

Alles is mogelijk: Honderden meters afzetten in willekeurige opstellingen

Organisatoren en veiligheidsmedewerkers kunnen met VarioScreen alle denkbare opstelvormen kiezen: een zichtbarrière-vierkant voor het EHBO-station of een rechte afzettingswand voor de zone voor betaalde toegang bij het openluchtpodium. Ook een om marktkramen geleide gang voor de toiletzone is geen probleem. Of het markeren van een parkeerzone met zichtbarrièrewanden. Ook kan de inrit voor de brandweer, resp. ambulance met een VarioScreen visueel worden afgezet – en kan bij calamiteiten indien nodig zelfs worden platgereden. In tegenstelling tot mobiele afzethekken, kan bij deze mobiele zichtbarrière-oplossingen ook geen klein kind door de kieren slippen, omdat elke VarioScreen manshoog in z’n geheel is gesloten, evenals de tussenliggende ritssluiting.

Doorslaggevend voor de logistiek: licht, opvouwbaar en ruimtebesparend op te slaan

De mobiele en lichte VarioScreen-wanden van de Trotec Group bestaan uit een snel opzetbaar stangenframe van fiberglas en extreem sterk polyesterdoek. Ze kunnen binnen enkele seconden door één enkele persoon worden opgespannen en na gebruik net zo snel weer worden samengevouwen en ruimtebesparend worden opgeborgen in een draagtas. Personeels- en transportbehoefte zijn ten opzichte van afzethekken aanzienlijk worden gereduceerd en het opslagoppervlak worden gereduceerd tot de maat van een sporttas.

Bedrukte afzettingen met reclame en/of transparant

Voor het leiden van bezoekers bij kleine en grote evenementen kunnen enerzijds de zichtbarrièrewanden uit de productgroep ongeval-zichtbarrières met uw functionele design worden toegepast. Ook zijn echter speciale business-uitvoeringen beschikbaar, eventueel met reclame: Zo kunnen de mobiele businesswanden worden bedrukt met een stads-, brouwerij- of bandlogo. Hierbij zijn ook deels transparante oplossingen mogelijk, die bijvoorbeeld het toezicht door ouders of toezichthouders binnen een afgezet speelgedeelte voor kinderen mogelijk maken en tegelijk de kinderen de grens van hun speelruimte tonen.

Leiden van bezoekersstromen bij grote evenementen

 Serie-uitrusting

 optioneel verkrijgbaar

 niet beschikbaar

Verdere toepassingsvoorbeelden voor werktenten / mobiele privacyschermen

 • Ongeval-zichtbarrières voor de politie & hulpverleners

  Bij ongevallen, plaats delict en tijdens rampen, worden hulpverleners vaak gehinderd door ramptoeristen. Hoe sneller de gebeurtenis is afgeschermd, hoe beter de hulpverleners hun werk kunnen doen. Hiervoor biedt Trotec u een mobiele oplossing die snel kan worden opgezet: VarioScreen.

  Verdere informatie
 • Wind-/zichtbarrière voor evenementen en gastronomie

  Gastronomen, organisators en hoteliers, vinden bij de Trotec Group een mobiele oplossing die alles biedt wat nodig is voor beschermde plaatsen voor gasten: Met VarioScreen Business zijn mobiele wind- en zichtbarrièrewanden beschikbaar, die binnen een handomdraai kunnen worden opgezet en eindeloos aan elkaar kunnen worden gekoppeld.

  Verdere informatie
 • Behandelings- en opslagtenten voor rampen

  Trotec heeft zich gespecialiseerd in het optimaliseren van lucht in werkruimten en bij arbeidsprocessen. Voor ons gaat dat zelfs zover, dat we desnoods ook de werkruimte meeleveren. Bijvoorbeeld in de vorm van behandel- en opslagtenten, die bij rampen door de noodhulp- en hulpdiensten kunnen worden verwarmd of gekoeld.

  Verdere informatie
 • Evacuatieoefeningen bij passagiersschepen

  Ook al gelden passagiersschepen als zeer veilige transportmiddelen, moeten ook hier de voorbereidingen voor een noodsituatie serieus worden genomen. Internationale bepalingen, die onder auspiciën van de Verenigde naties zijn opgesteld, schrijven voor dat in het kader van veiligheidsmaatregelen het scheepspersoneel ook moet worden opgeleid voor evacuatie bij noodsituaties. Om een noodsituatie ook...

  Verdere informatie
 • Evacuatieoefeningen voor vliegtuigen

  Ondanks dat verkeersvliegtuigen op dit moment volgens de modernste standaards worden geproduceerd, zijn de machines niet gevrijwaard van problemen. Bij een incident moet het boordpersoneel daarom zo goed mogelijk weten wat voor de bescherming van de passagiers en voor de eigen veiligheid moet worden gedaan. Op dergelijke noodsituaties wordt het personeel door speciale oefeningen voorbereid....

  Verdere informatie
 • Evacuatieoefening voor treinen

  Een defect aircosysteem, een schade aan de motor of een brand in een afvalbak: De oorzaak van rookontwikkeling in een trein is vaak pas na het blussen bekend. Voor het boordpersoneel geldt vooral de rust te bewaren en de reizigers te evacueren. Bij de betreffende brandoefeningen worden de medewerkers voorbereid op noodsituaties. Bij een dergelijke oefening wordt vaak de nevel- en rookgassimulator...

  Verdere informatie
 • Opslagtenten / tenthallen

  Tenthallen en grote opslagtenten kunnen snel en voordelig worden opgebouwd in vergelijking met conventionele opslaghallen. De enige uitdagingen ten opzichte van gebouwen zijn – zelfs bij geïsoleerde hallen – condenswater, evenals het regelen van de luchtvochtigheid. Stationaire drogers met een hoge capaciteit, voorzien van slangsystemen voor een gelijkmatige toevoer van droge lucht, verhinderen...

  Verdere informatie