Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

Trotec bouwt – de toekomst
  1. Contact
  2. Overzicht
  3. De onderneming
  4. Het nieuwe logistiek- en productiecentrum van Trotec

Veel ruimte voor nieuwe perspectieven.

Trotec blijft groeien en zet zich in voor duurzaamheid: ons uiterst moderne distributie- en productiecentrum in Heinsberg.

Het nieuwe logistiek- en productiecentrum van Trotec

Wij hebben grote plannen.

Werken in een moderne, ruime maar vooral duurzame omgeving? Het distributiemagazijn en de productiehal van Trotec zetten de nieuwe standaard. Dit is een krachtig statement voor de bedrijfslocatie Heinsberg (D) waarmee op indrukwekkende wijze met succes de dynamische expansiekoers van Trotec wordt voortgezet.

Het meer dan 12 hectare grote complex, in de directe nabijheid van Industriepark Oberbruch (D), is voorzien van hoogbouwmagazijnen, productiehallen en kantoren met de nieuwste IT-infrastructuur. Bij de talrijke laaddeuren kan vrijwel tegelijkertijd worden geladen en gelost. Veel ruimte dus voor het continu groeiende productassortiment van Trotec, voor bevlogen medewerkers en bovenal voor innovatieve ideeën.

Duurzaamheid wordt met hoofdletters geschreven.

Ook wordt hierbij zeer veel waarde gehecht aan duurzaamheid. Het dakoppervlak van 50.000 m² wordt voorzien van zonnepanelen. De hier opgewekte, natuurlijke energie is voldoende voor ca. 2.000 huishoudingen in de omgeving, waaraan in de toekomst zal worden geleverd. Vanzelfsprekend wordt de stroom ook geleverd aan het logistiekcentrum zelf. Bij Trotec wordt duurzaamheid wordt met hoofdletters geschreven – wij leveren aan onszelf en anderen. Deze verantwoordingsbewuste betrokkenheid wordt door de Europese Unie gecertificeerd en gesubsidieerd. Bij de bouw van ons nieuwe logistiek- en productiecentrum zorg wij bovendien op een zeer ergonomische en met daglicht verlichte werkomgeving. Moderne interne transportmiddelen, evenals hard- en softwareoplossingen uit de nieuwste generatie zorgen voor een nog efficiëntere werkdag en verminderen lichamelijke belastingen. Alles bij elkaar een ideale omgeving voor modern werken en een gemeenschappelijk succes.

Duurzaamheid wordt met hoofdletters geschreven.

Ons doel: Klimaatneutraal in 2023

Met het nieuwe logistiek- en productiecentrum bereikt Trotec al in 2023 het doel klimaatneutraal te zijn. Bij koeling en verwarming van de oppervlakken wordt fossiele energie 100 procent vermeden. In plaats hiervan zorgen energiebesparende warmtepompen voor een duurzame klimaatbeheersing binnen het gebouw met besparing van natuurlijke bronnen. De CO2-emissies in de productie en logistiek, worden tot een minimum beperkt en de ecologische voetafdruk wordt duidelijk verkleind. Dit is echter pas het begin van het verder bespoedigen van het thema duurzaamheid. Voor alle projecten in binnen- en buitenland, wordt een duurzaamheidsstrategie met hoge maatstaven ontwikkeld. Wat is begonnen in Heinsberg, wordt dan ook wereldwijd geïmplementeerd in alle vestigingen van Trotec.

Laadpalen voor elektrische voertuigen

De Trotec voertuigvloot wordt de komende jaren in toenemende mate elektrisch. Medewerkers, klanten, monteurs of leveranciers – laadstations op het bedrijfsterrein zullen de mobiliteitsomslag in de regio stimuleren.

Hergebruik van retouren

Ook bij het vermijden van afval zet Trotec in op duurzaamheid. Retouren uit onze online-handel, worden grondig getest door ons en in een groot aantal gevallen weer hergebruikt. De zo weer fit gemaakte producten verkopen wij ter plekke in onze Trotec SHOP & OUTLET of online in de OUTLET-Shop. Dit spaart waardevolle grondstoffen, CO2 en natuurlijke bronnen. Producten die niet meer kunnen worden verkocht, worden gedemonteerd in onderdelen en gerecycled.

In het jaar 2023 is Trotec 100 % klimaatneutraal

In het jaar
2023 is Trotec 100 %
klimaatneutraal

Wij gaan bij onze voertuigvloot over op elektrische mobiliteit

Wij gaan bij onze
voertuigvloot over op
elektrische mobiliteit

Retouren worden verwerkt en weer in het verkeer gebracht

Retouren worden
verwerkt en weer in
het verkeer gebracht

Duurzaamheid betekent economisch, ecologisch en sociaal verantwoord handelen.

Door economisch, ecologisch en sociaal verantwoord handelen, willen wij de kwaliteit van leven van mensen verbeteren en de leefomstandigheden van de huidige en toekomstige generaties waarborgen. Met het nieuwe logistiek- en productiecentrum, vergroten wij onze betrokkenheid bij het beschermen van het milieu verder en bereiken wij vanaf 2023 ons doel klimaatneutraal te zijn en verkleinen wij onze ecologische voetafdruk.

Uw job bij Trotec

U kans bij Trotec – nu solliciteren! 

Voor de succesvolle start in de nieuwe megahal, hebben wij op alle afdelingen gemotiveerde medewerkers nodig. In magazijn, productie, onderzoek, ontwikkeling, IT of management – bij Trotec is er veel te doen. Onze groei zorgt voor talrijke spannende uitdagingen, die wij samen als team het hoofd bieden. Wij zoeken mensen die samen met Trotec iets in beweging willen brengen – het maakt hierbij niet uit of u een ervaren professional of een gekwalificeerde starter bent.

Maak met Trotec een succesvolle doorstart

NAAR DE ACTUELE VACATURES

Binnenkort hoort u meer!

Nog meer Trotec informatie. Graag gedaan!