Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur
Apparaten voor snelle en besparende tapijtreiniging

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Tapijtreiniging: Luchtontvochtiging in de droogruimte

Luchtontvochtigers en ventilatoren voor een versneld droogproces

Tapijten zijn sierraden! Vaak waardevol en vooral in de moskee zijn de gebedskleden vaak meer dan alleen een sierende vloerbedekking. Het intensieve contact tijdens de gebedstijd vraagt om een hoge reinigingsgraad en schone tapijten.

Des te belangrijker bij de reiniging van de tapijten is dat het reinigings- en droogproces is afgestemd op de individuele vezels en materiaaleigenschappen van de tapijten. Een verkeerde droogtemperatuur kan het materiaal al aantasten.

Hierbij geldt: De volledige reinigingsprocedure, inclusief droging, moet zo min mogelijk tijd kosten. Hoe ongunstiger de natuurlijke klimatologische omstandigheden voor de droging zijn, bijvoorbeeld door een te hoge luchtvochtigheid in warme regio's, des te belangrijker is de ondersteunende droogapparatuur. Hierbij biedt TKL met de juiste droogtechniek een echt voordeel ten opzichte van de concurrenten.

De eigenlijke reiniging kan slechts beperkt worden versneld omdat een kwalitatief hoogwaardige reiniging tijd nodig heeft. Het voordrogen in de centrifuge kan ook slechts beperkt worden of alleen met hogere kosten worden verkort. Echt potentiële besparingen kunnen worden bereikt in de droogruimte. Hierbij beslist de techniek over de benodigde droogtijd. Door het gebruik van perfect op elkaar afgestemde apparatuur van TKL, bespaart u niet alleen geld, maar ook onnodig hoge bedrijfskosten.

Vertrouw op de TKL-formule voor een snelle droging van tapijten met restvocht:
Krachtige ontvochtiging + luchtcirculatie = sneller en materiaalvriendelijker droogproces

Maximale ontvochtigingscapaciteit met TKL luchtontvochtigers

De eigenlijke droging van het restvocht in het tapijt gebeurt door het gebruik van luchtontvochtigers met een hoge ontvochtigingscapaciteit. Hier wordt gevraagd naar condensdrogers met krachtige roterende compressoren, die geschikt zijn voor permanent gebruik in de droogkamer. Een extreem hoge luchtvochtigheid bij tegelijk hoge temperaturen van wel 40-graden, betekent voor droogapparatuur echt hard werken. Bij de in de droogkamer heersende temperaturen zou u daarom alleen luchtontvochtigers moeten gebruiken, die deze omgevingscondities aan kunnen!

Goed te weten: De TKL-condensdrogers onderscheiden zich door hun robuustheid, betrouwbaarheid en krachtige prestaties.

Voor een besparende droging van gevoelige tapijten, zijn de mobiele en dus flexibel toepasbare luchtontvochtigers uit de professionele TTK-serie geschikt. Het TKL assortiment luchtontvochtigers, omvat droogapparatuur met ontvochtigingscapaciteiten van 30 – 1.160 liter per dag. Startend bij kleine mobiele ontvochtigers zoals de TTK 125 S met een ontvochtigingscapaciteit van 32 liter per dag of de perfect voor droogtoepassingen in de droogkamer geschikte industriële condensdroger

Permanente luchtcirculatie met TKL ventilatoren

TKL biedt een omvangrijk assortiment aan radiale en axiale ventilatoren met luchthoeveelheden van 1350 m³/h tot wel 54.000 m³/h. Geschikt voor elke ruimtegrootte, met instelbare snelheidsniveaus.

De mobiele turboventilator TFV 30 S is voorbestemd voor variabel gebruik in de droogkamer. Door de compacte afmetingen, kan deze ventilatoren met een hoge capaciteit tussen de tapijten worden geplaatst en onder drie verschillende opstelhoeken (0°, 45° of 90°) worden gebruikt. De warme ruimtelucht wordt optimaal verdeeld en de droogtijd merkbaar korter.

De ventilatoren met een hoge capaciteit uit de TTV-serie, bijvoorbeeld de TTV 4500, overtuigen door hun enorme luchthoeveelheid van tot wel 4.500 m³/h. Hierbij blijft ook in grote droogruimten de lucht niet stilstaan.

Goed te weten: De meeste ventilatoren uit de TTV-serie zijn in cascade te plaatsen, zo neemt de capaciteit toe op basis van uw eisen.

Beproefde oplossingen en jarenlange droogervaring

TKL levert u de professionele techniek voor een snel en materiaalvriendelijk droogproces. Welke apparaten de juiste zijn voor uw droogomstandigheden, is afhankelijk van talrijke factoren. Onze adviseurs ondersteunen u graag bij de keuze van de voor uw droogkamer meest geschikte apparatencombinatie.