Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Luchtreiniging

Overal waar veel mensen elkaar treffen in gesloten ruimten of in werkomgevingen met een hoge stofbelasting, is het gebruik van luchtreinigers onvermijdbaar.

Met onze luchtreinigers uit de HealthPro- en TAC-serie, bieden we voor elk toepassingsgebied het optimale luchtreinigingsapparaat. Alle TKL-luchtreinigingssystemen zijn beproefde professionele apparaten en overtuigen u door het gecertificeerde efficiënte systeem voor zwevende stoffen volgens EN 1822.

HealthPro – voor veelbezochte of belaste binnenruimten.

De luchtreinigers uit de HealthPro-serie zijn speciaal voor gebruik in woon- en werkruimten met een hoge bezoekfrequentie ontworpen. Ze vormen de ideale oplossing voor het filteren van onaangename geuren, tabaksrook, stofdeeltjes, allergenen, virussen en bacteriën.

Het gebruik van deze luchtreinigers garandeert niet alleen schone, aangenaam verse ademlucht, maar voorkomt ook de verspreiding van ziekten.

TAC-serie – voor bouwplaatsen en saneringsomgevingen binnen

Waar gebouwd of gesaneerd wordt, ontstaat altijd enorm veel stof en deze belasting heeft niet alleen invloed op het werkende personeel, maar ook op de bewoners in de aangrenzende ruimten. 

Hoge stofconcentraties kunnen niet alleen ontstaan bij het gebruik van haakse slijpers of bij straal-, breek- en sloopwerkzaamheden, maar ook bij het aanmengen van droge mortel of tegellijm. 

Gevaarlijk is stof van kwartshoudende stenen, kunstmatige mineraalvezels, hout, cellulose en asbest. Daarbij komt, afhankelijk van het schadebeeld, ook nog de belasting door sporen, allergenen en microvezels.

De stofafzuigers uit de TAC-serie vormen hier de optimale oplossing:

Deze apparaten, met hun robuuste metalen behuizing, zijn speciaal ontworpen voor de ruwe dagelijkse praktijk op wisselende bouwplaatsen. De flexibele combineerbare filtermodules maken voor elke verontreinigingsgraad een optimale filterketen mogelijk.

Door de unieke Vario-Shift-functie van de luchtreinigers uit de TAC-serie is het mogelijk om eenvoudig en snel een andere filterconfiguratie te maken. U kunt binnen enkele minuten de unit ombouwen van stofafzuiger naar een filtering met een HEPA-filter als eindtrap. Zo kunt u ook bij cleanroomsaneringen volgens de voorschriften werken.

Werkingsprincipe

Het reinigen van de met vreemde stoffen belaste ruimtelucht gebeurt door vacuüm-recirculatie. De ventilator van de luchtreiniger zorgt voor een onderdruk en zuigt de met deeltjes belaste ruimtelucht aan. Deze wordt door de reinigingseenheid met de filtermodules geleid en weer gefilterd uitgeblazen in de ruimte.

Het filteren gebeurt in de machine. Afhankelijk van de filterconfiguratie van het apparaat filtert u, grof- en fijnstof met het voorfilter, gassen en geuren met breedband-granulaat of actief koolmengsel en bacteriën en virussen met een filter voor zwevende stoffen. Na de volledige reiniging wordt de weer schone lucht afgegeven aan de omgevingslucht.

Bij gebruik van de TAC-modellen op een bouwplaats of in sterk belaste omgevingen, kunnen de apparaten voor een efficiënte afzuiging ook buiten de werkruimte worden opgesteld. De ruimten worden dan in overleg afgedicht en de afvoer van de belaste ruimtelucht en de toevoer van verse schone lucht gebeurt dan via luchttransportslangverbindingen.

Toepassingsmogelijkheden voor onze luchtreinigers uit de HealthPro en TAC-serie:

Door het omvangrijke filtratiespectrum van de TKL-luchtreinigers zijn deze zeer geschikt voor een breed scala van toepassingen. Meer informatie vindt u hier.

Keuze van de benodigde filterelementen en -klassen

Voor het reinigen van de lucht van schadelijke deeltjes en stoffen zijn er verschillende filtertypen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen groffilters, fijnfilters en filters voor zwevende stoffen. Alle drie de filtertypen dienen voor het afscheiden van vreemde deeltjes uit de lucht. Daarnaast zijn er nog actieve koolfilters en keramische katalysatoren op basis van aluminiumoxide. De beide laatstgenoemde filtertypen dienen voornamelijk voor adsorptie van gas- en geurmoleculen.

Afhankelijk van de gevraagde werking kan het gebruik van individuele filters of een combinatie van verschillende filters uit de verschillende klassen noodzakelijk zijn.

Luchtfilters zijn hiervoor volgens DIN in 17 verschillende klassen onderverdeeld:

Grofstoffilters (G1 t/m G4), fijnstoffilters (F5 t/m F9) en filters voor zwevende stoffen (H10 t/m U17). Filters voor zwevende stoffen worden afhankelijk van de kwaliteit onderverdeeld in HEPA-filters (H10 t/m H14) en ULPA-filters (H14 t/m U17).

De filtercapaciteiten zijn gedefinieerd volgens DIN. Grof- en fijnfilters zijn volgens DIN EN 779 onderverdeeld in klassen op basis van de betreffende fractie-afscheidingsgraad. De klassen van filters voor zwevende stoffen worden echter volgens DIN EN 1822 geclassificeerd volgens hun begin-afscheidingsgraad.

Belangrijk is dat groffilters of fijnfilters als individuele filters kunnen worden gebruikt, filters voor zwevende stoffen echter totaal niet. Wordt bijvoorbeeld een HEPA-filter toegepast, is het toepassen van een fijnfilter dwingend noodzakelijk, dat in dit geval dient als voorfilter voor het filteren voor zwevende stoffen.

Moeten bij het gebruik van luchtreiniging ook storende geuren worden verwijderd, is het toepassen van een actief koolfilter of keramische katalysatoren noodzakelijk. Ter bescherming van het stofgevoelige actieve kool en de verhoging van de adsorptiecapaciteit hiervan moet een fijnfilter worden geplaatst.

Heeft u vragen over de benodigde filters en de combinatiemogelijkheden hiervan voor uw specifieke taken, dan zijn onze vakadviseurs altijd telefonisch bereikbaar voor u.

Berekening van de capaciteit van de luchtreiniger:

Een grove berekening van de benodigde luchtreinigingscapaciteit vindt u via menupunt "Capaciteitsberekening". Voor een nauwkeurige berekening van de benodigde capaciteit, vooral bij gecompliceerde toepassingen, kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs.

Onze dienstverlening op het gebied van luchtreinigers en de verhuur van luchtreinigings-systemen:

We analyseren naar wens op locatie de individuele behoefte, bepalen de specifieke apparaatbehoeftes en werken een maatwerkprojectoplossing uit. Bij ons staat voor vrijwel elke behoefte een luchtreiniger, in de benodigde hoeveelheid, op afroep klaar.

Naast onze service met objectbezichtiging, het opbouwen en afbreken van apparaten, onderhoud en controle, bieden we de meeste luchtreinigers ook aan voor verhuur zonder service.

Zelf afhalen of haal- en brengservice direct naar de gebruikslocatie, TKL levert, geheel naar uw wens, altijd tegen onverslaanbare top-voorwaarden.

Vraag ook naar onze seizoensprijzen: Luchtreinigerverhuur tegen een vaste prijs voor een heel seizoen.

Huren, kopen, nieuwe of gebruikte apparaten, financiering of leasen

TKL is onderdeel van de Trotec-ondernemingsgroep, daarom kunt u vrijwel alle luchtreinigers uit het TKL-programma bij een langdurige behoefte ook direct in de Trotec shop, via het online portalkopen' kopen of leasen.

Huren of kopen, voor elke behoefte is de juiste contactpersoon beschikbaar. In de Trotec shop vindt u, via www.trotec24.nl, regelmatig gebruikte machines en meetapparaten tegen gunstige voorwaarden.

TKL en Trotec bieden u service uit één hand, ook bij financiering of leasen! Meer informatie kunt u online vinden via nl.trotec.com of direct telefonisch via +31 10 2939254.