Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Thermografie

Op het gebied van gebouwdiagnose en bij preventief onderhoud in de industrie is thermografie een belangrijk element.

Via dit proces kunnen gebouwen m.b.t. tot isolatie individueel worden onderzocht. Warmtebruggen, vochtnesten, gebreken in de omhullende constructie, maar ook lekkages aan water- en verwarmingsleidingen kunnen betrouwbaar worden opgespoord.

Maar ook in de industrie kunnen thermografische metingen snel en storingsvrij belangrijke aanwijzingen geven voor mogelijke schade en potentiële storingen. Een manco van deze techniek was, tot nu toe, de meestal ongunstige kosten-/gebruiksverhouding, omdat warmtebeeldcamera's slechts zelden of slechts tijdelijk nodig zijn voor concrete projecten.

Met onze verhuurservice voor thermografiecamera's is dit nu voorbij. Nu kunnen alle monteurs, ingenieurs, architecten, ontwerpers en bouwondernemingen profiteren van dit onmisbare meetproces.

Alle verhuurcamera's zijn professionele meetapparaten en worden compleet klaar voor gebruik geleverd, incl. software.

Werkingsprincipe thermografie

Thermografie, dit klinkt vaak gecompliceerder dan het werkelijk is. Eenvoudig gezegd meten en visualiseren warmtebeeldcamera's thermische energie, die wordt uitgestraald door objecten.

Deze thermische of infrarode energie wordt via lichtgolven overgedragen maar ligt buiten het, voor het menselijk oog, zichtbare spectrum. Dit is het enige gedeelte van het elektromagnetisch spectrum dat als warmte kan worden waargenomen.

Elk object waarvan de temperatuur boven het absolute nulpunt ligt, straalt thermische energie, dus meetbare warmte uit. Hierdoor kunnen ook zeer koude objecten, zoals ijspegels, thermografisch worden geregistreerd, voor zover het meetbereik van de gebruikte camera binnen dit temperatuurbereik thermische energie registreert.

Hoe hoger de thermische energie van een object, des te intensiever de infraroodstraling is. Daarom kunnen met warmtebeeldcamera's objectdetails worden weergegeven, die voor het menselijk oog verborgen blijven.

Warmtebeeldcamera's registreren de infraroodstraling nauwkeurig en aanrakingsloos en maken van de geregistreerde gegevens zichtbare beelden als warmtebeelden, zogenaamde thermogrammen. Met deze techniek kunnen bijvoorbeeld bouwconstructies betrouwbaar worden onderzocht op isolerende eigenschappen en lekdichtheid.

Door het natuurkundige effect dat technische componenten enige tijd voor het uitvallen duidelijk warmer worden dan doorgaans, kunnen thermografische metingen ook zeer goed voor onderhoud en preventief onderhoud van industriële machines en componenten worden toegepast. Vooral op dit gebied overtuigt thermografie in vergelijking met andere processen door een eenvoudige hanteerbaarheid en een hoog financieel rendement.

Opleidingen, seminars, workshops

In samenwerking met de Trotec-seminarservice bieden we u, op het terrein van thermografie en verstoringsvrije meettechniek, verschillende opleidingen uit de praktijk voor de praktijk.

Via de Trotec-seminarkalender vindt u een uitgebreid overzicht van het totale seminaraanbod. Met de internet-seminarkalender heeft u niet alleen alle actuele data in één overzicht, maar kunt u zich bij interesse ook direct online aanmelden! Bij vragen zijn we altijd telefonisch beschikbaar.

Huren, kopen, nieuwe of gebruikte apparaten, financiering of leasen

TKL is onderdeel van de Trotec-ondernemingsgroep, daarom kunt u vrijwel alle warmtebeeldcamera's uit het TKL-programma bij een langdurige behoefte ook direct in de Trotec shop, via het online portalkopen' kopen of leasen.

Huren of kopen, is voor elke behoefte de juiste contactpersoon beschikbaar. In de Trotec shop via www.trotec24.nl vindt u regelmatig gebruikte machines en meetapparaten tegen gunstige voorwaarden.

TKL en Trotec bieden u service uit één hand , ook bij financiering of leasen! Meer informatie kunt u online vinden via nl.trotec.com of direct telefonisch via +31 10 2939254.