Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Isolatiedroging

Bij isolatiedroging is het onder druk drogen, in combinatie met het gebruik van waterafscheiders ter bescherming van de vacuümturbine tegen water en grove deeltjes, al jaren de meest toegepaste techniek in de drogingsbranche.

Het proces van overdrukdroging wordt nu soms nog toegepast in onbewoonde omgevingen en uitsluitend door gekwalificeerde vakbedrijven. De reden hiervoor is dat er procesnadelen zijn en luchtvervuiling kan optreden door het vrijkomen van sporen, allergenen of mogelijk kankerverwekkende vezels.

De principes van isolatiedroging

Bij het Overdruk-proces wordt droge, verwarmde lucht door speciale openingen in de natte isolatielaag geperst. Tijdens dit proces wordt vocht, afkomstig uit de isolatie, meegevoerd door de droge lucht. Deze vochtige lucht verdwijnt via de randvoegen of andere ontlastingsopeningen naar de ruimte en wordt door opgestelde ontvochtigingsapparaten weer gedroogd. Door deze kringloop wordt het drogen tot het materiaalspecifieke vochtgehalte bereikt.

Bij het Onderdruk-proces wordt het gehele proces omgekeerd. Met vacuümturbines wordt de vochtige lucht uit de isolatie getrokken. Tussen de vloer ontstaat zo een vacuüm waardoor de isolatielaag weer in staat wordt gesteld om vocht af te geven. De door de ontvochtigers gedroogde lucht kan via de geopende randvoegen en andere ontlastingsopeningen weer onder de vloer komen zodat de isolatie gedroogd wordt tot het materiaalspecifieke vochtgehalte.

Belangrijke aanwijzingen met betrekking tot het onderdrukproces:

Bij dit proces is het gebruik van een filtersysteem noodzakelijk, zodat geen water of vaste stoffen in het isolatiedroogaggregaat kunnen komen. Dit zou leiden tot verstoppingen in de turbine en defecten van het apparaat.

Praktische voordeel MultiQube

MultiQube is een flexibel combineerbaar systeem dat perfect op elkaar is afgestemd en sluit aan op alle eisen bij de isolatiedroging.

Alle MultiQube-aggregaten kunnen, afhankelijk van de toepassingsspecifieke eisen, in een individueel gestapelde volgorde naar behoefte worden gecombineerd. Hiermee krijgt u altijd de beste prestaties van het totale systeem. Het MultiQube systeem is flexibel zowel voor droging met het onderdruk- als het overdrukproces en kan in de meest voorkomende gevallen worden toegepast.

De capaciteit van alle MultiQube-apparaten is zo gesynchroniseerd dat we maximale efficiëntie bereiken voor alle mogelijke toepassingsscenario's.

U profiteert bij het MultiQube-systeem zo van een optimale luchtfiltering bij een maximale luchtstroom en het toegenomen hoger rendement. Bovendien beschikt u met een Droging-besturingseenheid DA 4 over het, op dit moment, snelste isolatiedroogsysteem op de markt!

Isolatiedroger VX 5 – één apparaat voor alle eisen

Waarom heeft TKL nog slechts één isolatiedroger in het programma?

Omdat de innovatieve en superlichte VX 5 MultiQube, door de drietraps-capaciteitsregelaar, flexibel kan worden toegepast voor isolatiedroging bij kleine en grote oppervlakken. Er is wereldwijd geen tweede isolatiedroger van dit type en een andere heeft u ook nooit meer nodig!

Want de VX 5 MultiQube beschikt over een uniek adaptronische capaciteitsregeling, die het denken in apparaatklassen praktisch overbodig maakt ... De drietraps regelbare speciale turbomotor van de VX 5 draait met maximaal 20.000 omwentelingen per minuut en garandeert daarbij op elk capaciteitsniveau optimale drukwaarden. Het verdraaien van de drietraps-capaciteitsregelaar van het VX-aggregaat is voldoende. Het apparaat schakelt z'n capaciteit naar keuze op of regelt deze terug naar een fluisterstil niveau.
Vergelijking met zijkanaalcompressortechniek gebaseerd op voorgangers:

  • Capaciteitsniveau 1: Komt overeen met de capaciteit van een 0,8 kW zijkanaalcompressor
  • Capaciteitsniveau 2: De VX 5 is ca. 10% krachtiger dan een zijkanaalcompressor met een vermogen van 1,1 tot 1,3 kW
  • Capaciteitsniveau 3: Komt overeen met 140% van de capaciteit van een 1,1 kW tot 1,3 kW zijkanaalcompressor en 80% van de capaciteit van een 3 kW zijkanaalcompressor

Voordelen in de praktijk: Op basis van het capaciteit geoptimaliseerd energieverbruik

In tegenstelling tot de gebruikelijke zijkanaalcompressorturbines, staan bij de turbomotor van de VX 5 capaciteit en stroomverbruik altijd in lineair verband met elkaar: Wordt de capaciteit verlaagd, wordt ook het stroomverbruik verlaagd.
Dankzij deze techniek werkt de VX 5 in vergelijking met turbinecompressoren vooral in de afsluitende fase van de droging praktisch voor het stroombesparende eco-tarief.

Uniek capaciteitscontrole-indicatie VX-Optiflow

Deze, ook in het donker en op afstand, goed afleesbare opbouwcontrole-indicatie van de VX 5 MultiQube, garandeert u een opbouw van uw drogingsinstallatie op het hoogste efficiëntieniveau:

De groene VX-Optiflow-indicatie bevestigt de optimale capaciteit van uw drooginstallatie met een ongehinderde luchtstroom door de isolatie. Bij een rode LED is het luchtdebiet onvoldoende en is een optimalisatie van de opbouw voor een snelle droging noodzakelijk.

DA 4 voor het verkorten van droogtijden en verlagen van de energiekosten

Bij 80% van alle leidingwaterschade is er sprake van een niet homogene vochtverdeling in de vloer: Sterk doorweekte zones grenzen aan minder of in geringe mate doorweekte zones.

Bij een conventionele onderdrukdroging van de isolatie stroomt, door het werkingsprincipe, in hoge mate drogere lucht door de droge zones. Hierdoor ontstaat een langere droogtijd en ook hogere energiekosten.

De speciaal voor de onderdrukdroging ontworpen droging-besturingseenheid DA 4 met de speciaal ontwikkelde, sensorondersteunende Efidry-besturing maakt echter een volautomatisch actief aanzuigluchtmanagement tussen de verschillende te drogen zones mogelijk. De cyclustijden en aanzuigintervallen worden door de DA4 zelfstandig aangepast aan de specifieke materiaalmix en doorwekingsgraad van de isolatiezones en informeert de gebruiker over alle processen op het geïntegreerde statusdisplay.

Het sensorsysteem registreert niet alleen continu de doorwekingsgraad van elke individueel bewaakte droogzone, maar analyseert en protocolleert doorlopend de vochtigheidswaarden en richt de hoofdzuigcapaciteit wisselend steeds op het betreffende meest doorweekte gedeelte. Daarnaast wordt ook de ruimteluchtvochtigheid gemeten en vanaf 5% verschil met de isolatiewaarden schakelt de DA 4 automatisch om van actieve droging naar nadroging.

Praktisch: Ook een stroomuitval brengt de DA 4 niet van z'n stuk. In het geval van stroomuitval hoeft de DA 4 niet opnieuw te worden ingeschakeld of geconfigureerd. De DA 4 "onthoudt" de laatste fase waarin gewerkt werd en gaat, na het herstellen van de spanning, direct verder.

Door een gecombineerde toepassing van de DA 4 met andere vergelijkbare uitrusting kunnen droogtijden en energiekosten gereduceerd worden. Tevens kunt u, afhankelijk van het type schade, de tijd en kosten met 30 tot 70% reduceren. Wanneer u dit vertaald naar oppervlak kunt u een 30% groter oppervlak in dezelfde tijd drogen. Ook het aantal loze ritten door "meetritten op goed geluk" kan door het gebruik van de DA 4 praktisch tot nul worden gereduceerd.

Niet in de laatste plaats brengt de drastisch verkorte saneringsduur ook een duidelijke reductie van de geluids- en de warmtebelasting bij de gedupeerden en een sneller hergebruik van de ruimten met zich mee.

Huren, kopen, nieuwe of gebruikte apparaten, financiering of leasen

TKL is onderdeel van de Trotec-ondernemingsgroep, daarom kunt u vrijwel alle isolatiedroogapparatuur uit het TKL-programma bij een langdurige behoefte ook direct in de Trotec shop, via het online-portal 'kopen' of leasen.

Huren of kopen, voor elke behoefte is de juiste contactpersoon beschikbaar. In de Trotec shop vindt u, via www.trotec24.nl, regelmatig gebruikte machines en meetapparaten tegen gunstige voorwaarden.

TKL en Trotec bieden u service uit één hand, ook bij financiering of leasen! Meer informatie kunt u online vinden via nl.trotec.com of direct telefonisch via +31 10 2939254.