Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

Capaciteitsberekening luchtreinigers

Gebruiksaanwijzingen:

Hier kunt u eenvoudig en comfortabel zelf berekenen, welke luchtreinigingscapaciteit u nodig heeft voor uw ruimten. Deze grove capaciteitsberekening voor luchtreinigers dient slechts als richtlijn en is geen vervanging voor een nauwkeurige berekening volgens de betreffende normen. Bij vragen zijn we altijd beschikbaar.

Voor een berekening van het benodigde capaciteit van de luchtreiniger moet de volgende informatie beschikbaar zijn.

  1. Welke volume in kubieke meters heeft de ruimte?
  2. Welke schadelijke stoffen moeten worden gefilterd?
  3. Over welk type ruimte gaat het?
  4. Alternatief kan het gewenste aantal luchtverversingen worden opgegeven.

Ruimte volume berekenen

Filtering van verontreinigende stoffen (selectie van de filters)

Grofstoffilter (G4)

Zware industriële stof, fijn zand, regen druppels, grof stof

Fijnstoffilter (F/) incl. grofstoffilter

Haren, pollen, zwamsporen, plantensporen

Hepafilter (H13) incl. fijnstoffilter incl. grofstoffilter

Huisstofmijtallergenen, cementstof, schimmel, schimmelsporen, minerale stof vezels, vliegas, kolenstof, insecticiden, nevel (atmosferisch), zinkende fijnstof, pollen fragmenten, dieselroet, ziektekiemen, anthraxsporen, bacteriën, kleurpigmenten, katten allergenen, olienevel, roet, tabaksrook, asbeststof, smog, virussen

Luchtverversing

Alternatieve ingave

Resultaat van de berekening

Resultaat van de inhoudsberekening [m³]:

0

Resultaat van de berekening [m³/h]:

0

Het resultaat van deze berekening geeft de benodigde apparaatcapaciteit m.b.t. de gekozen filterketen, de ruimte-inhoud en het aantal luchtverversingen. De TKL-luchtreinigingssystemen dekken het capaciteitsscala van 380 m'/h tot 5.700 m³/h. Is een grotere capaciteit nodig, moeten de betreffende apparaatcombinaties worden gekozen.

Juridische aanwijzingen:
Dit formulier mag alleen worden gebruik waarvoor het is bedoeld. Elke vermenigvuldiging of gebruik van de broncode door derden is verboden.

Neem voor een nauwkeurige berekening van de luchtreinigingscapaciteit contact op met onze vakadviseurs. Alle resultaten van de berekening dienen uitsluitend voor een grove inschatting en TKL BV is in geen geval aansprakelijk voor gevolgschade van welke aard dan ook. Het gebruik geschiedt op eigen risico en eigen verantwoordelijkheid. Onze algemene leveringsvoorwaarden zijn eveneens van kracht.