Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Het beste rijpingsklimaat: Vochtregeling in de kaasmakerij

Krachtige luchtontvochtigers zorgen voor een optimaal afgestemde, constante omgevingsvochtigheid, bij het kaasrijpingsproces.

De eisen aan het omgevingsklimaat in de levensmiddelenindustrie zijn hoog. Zijn de temperatuur- en vochtigheidswaarden niet exact op het product afgestemd, heeft dit negatieve gevolgen voor de kwaliteit. Een verhoogde afkeur van de waar kan het gevolg zijn. In bijzondere gevallen dreigt zelfs productiestilstand. Vooral in zeer gevoelige omgevingen bij de levensmiddelenproductie moet het klimaat kloppen. Eén daarvan is de kaasrijperij. Hier biedt TKL met de Industriële condensdrogers uit de TTK-serie de hoogst mogelijke zekerheid bij het kaasrijpingsproces.

Het belangrijkste proces bij het maken van kazen is de rijping van de jonge kaas. Bij zachte kaas duurt het rijpingsproces meerdere dagen of zelfs weken. Bij jong-belegen, belegen en oude kaas, kan de rijping meerdere maanden tot jaren duren. Hierbij speelt het klimaat in de kaasrijperij een doorslaggevende rol bij de ontwikkeling van de kaas en de borging van de productkwaliteit. Doorgaans ligt de temperatuur hierbij tussen 7 en 15 graden Celsius, de luchtvochtigheid tussen 75 en 95 procent. De optimale klimaatwaarden bepalen de producenten. Om deze exact en vooral constant te houden gedurende de gehele rijpingstijd, is het opslaan in een vochtige kelderruimte beslist onvoldoende.

Optimale rijping in continubedrijf

Om er zeker van te zijn dat de kaas de gewenste rijpheid heeft bereikt en daarbij geen schimmel of uitdroging ontstaat, is het toepassen van luchtontvochtigers in de kaasmakerij onvermijdelijk. Immers wordt in deze ruimten op productsmaak waardevol goederen opgeslagen. Het is belangrijk het te beschermen en tegelijk te laten rijpen tot een optimale kwaliteit. De stationaire industriële drogers uit de TTK-serie van TKL, leveren hier een betrouwbare capaciteit en geen half werk. Ze zijn individueel instelbaar en hebben geen extra verse luchttoevoer nodig. Ze kunnen optimaal worden aangepast aan elke klimaateis en dat bij lage bedrijfskosten! Een optimale oplossing voor een exacte luchtvochtigheidsregeling.

Voor elke behoefte het meest geschikte model

Van compacte, ruimtebesparende condensatieluchtontvochtigers tot extreem krachtige modellen: Met de TTK-luchtontvochtiger-serie heeft u de beste keuze voor uw toepassing bij de vochtregeling. Heeft u ondersteuning nodig bij de keuze van een geschikt droogsysteem of wilt u graag proefdraaien met een apparaat, dan staan de experts van de TKL industrie-service u graag terzijde.