Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur
Luchtreinigers op de bouwplaats: stofvrij werken

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Luchtreinigers op de bouwplaats: stofvrij werken

Aanvulling en alternatief voor adembescherming en reinigingswerkzaamheden

Op bouwplaatsen ontstaat veel stof, vooral bij alle hak-, slijp-, snij- en freeswerkzaamheden en bij het loshakken van oud pleisterwerk of tegels. Meestal behelpen de bouwvakkers zich met adembescherming en moeten ze omvangrijke opruimwerkzaamheden op de koop toe nemen. Veel effectiever en gezonder is het gebruik van luchtreinigers, die het stof afzuigen, voordat het neerdaalt op vlakken en in de longen komt.

De afgelopen jaren is er op het gebied van veilig werken al veel gebeurd. Bij enkele werkzaamheden op de bouwplaats kan stof direct via de afzuiging van apparaten, zoals slijpmachines, worden afgezogen, hetgeen echter vaak onvoldoende is en waarbij een aanvulling noodzakelijk is. Bovendien verminderen stofvrije mortels de emissies in de lucht bij stucwerkzaamheden, maar vooral bij het verbouwen zijn er veel activiteiten, waarbij hoge stofemissies niet kunnen worden vermeden. Bij het loshakken van tegels of oud pleisterwerk, bij het slopen van delen van een gebouw of bij straalwerkzaamheden ontstaan te hoge concentraties van inadem baar fijnstof. De actuele grenswaarden op de werkplek, liggen bij E-stof bij 10 mg/m³ en bij A-stof bij 3 mg/m³. Zichtbaar voor werknemers is echter alleen de stofwolk met E-stof, daarom is het des te belangrijker dat fijnstof zo snel mogelijk uit de lucht wordt gefilterd.

Tegen schimmelsporen en schadelijke stoffen helpt adembescherming helemaal niet

Vooral bij oudbouw komt er nog het probleem bij, dat het stof kankerverwekkende stoffen, zoals kwartsstof, oude mineraalwol, hardhoutstof of loodhoudende stoffen, evenals allergene schimmelsporen bevat. Tegen deze belastingen is een eenvoudige adembescherming onvoldoende. Net zo min als een stofzuiger, poetsdoek of bezem. Echter wel de luchtreinigers uit de TAC-serie.

Professionele luchtreinigers – de oplossing tegen E-stof en A-stof

De branche-organisatie voor de bouw raadt de toepassing van professionele luchtreinigers op de bouwplaats aan. TKL heeft voor bouwondernemers en vakbedrijven vier apparaatgrootten beschikbaar, die alle gangbare toepassingen op bouwplaatsen afdekken, namelijk de TAC 1500, TAC 3000, TAC 5000 en TAC 6500. Het stof kan door het dichtbij opstellen op één punt worden afgezogen of alle ruimtelucht kan worden gefilterd. Alle vier zijn ontworpen voor stofklasse H en goedgekeurd voor asbestsanering volgens TRGS 519. Dus ideale oplossingen tegen bouwstof en allerlei emissies.

Voor elke ruimteluchtbelasting het meest geschikte filter

De luchtreinigers zijn, en daarmee onderscheiden ze zich van de meeste andere luchtreinigers, niet alleen geschikt voor bouwplaatsen, maar ook voor luchtreiniging in cleanroomomgevingen. Verschillende uitrustingsdetails maken de bediening zeer veilig en voordelig, bijvoorbeeld de optische en akoestische wisselindicatie voor het voor- en hoofdfilter, een bedrijfsurenteller en een Monoventic-regelaar voor het nauwkeurig instellen van verschillende luchthoeveelheden. Door flexibel combineerbare filtermodules, zoals Z-line-filter G4, filter voor zwevende stoffen H13, plisséfilter-cassette F7, resp. pocketfilter F7, kan voor elke ruimteluchtbelasting de optimale filterketen worden gekozen.

Luchtreinigers huren – de tijdelijke oplossing voor elke bouwplaats

Heeft u slechts voor een korte periode professionele luchtreinigers voor een bouwplaats nodig? Huur deze dan.