Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur
Luchtontvochtiging bij de opslag van ruwe tabak

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Kwaliteit en aroma bewaren: Opslag van ruwe tabak

Voor een optimale bescherming van de goederen, worden in het magazijn voor ruwe tabak luchtontvochtigers toegepast.

De veredeling van ruwe tabak geldt als hoge kunst. Op grote afstand van de grote tabaksindustrie worden in kleinere fabrieken bijzondere melanges met de meest uiteenlopende aroma’s geproduceerd. Maar ook hier moeten de bedrijven doorgaans de ruwe tabak, die uit verre streken van de aarde komen, per containerlading inkopen. En omdat de goederen meestal niet in een keer wordt verwerkt, moeten deze zorgvuldig worden opgeslagen. Alleen zo kunnen de uitstekende kwaliteit en de speciale aroma’s worden bewaard. De professionele realisatie van een optimaal opslagklimaat kan zelfs een extra rijping en ontwikkeling van het aroma ten goede komen. Dergelijke klimatologische omstandigheden worden door het gebruik van de industriële drogers uit de TTK-serie van TKL gerealiseerd.

Terwijl de gebruikelijke sigaret inmiddels op z’n retour is, geldt voor hoogwaardige sigaren en bijzondere tabak nog steeds: Ze zijn een statussymbool en tabak genot van een speciale klasse. De meest bekende en meest begeerde sigaren stammen nog steeds uit Cuba, uit Brazilië en de Dominicaanse Republiek. Het oogsten van de tabaksbladeren gebeurt met de hand. Daarna worden de planten maximaal 50 dagen gedroogd, afwisselend in de zon en in de schaduw. Het subtropische klimaat helpt bij de ontwikkeling van het aroma. Maar ook speciale magazijnen met ventilatie worden gebruikt. Daar begint het rijpingsproces, want tijdens de opslag neemt het watergehalte in de bladeren af. Deze droging mondt uit in het fermenteren. Tijdens het fermenteren, dat afhankelijk van de tabakssoort meerdere maanden duurt, ontstaan de aroma’s van de tabak.

Traditie voortzetten

Uiteraard wordt in de producerende landen een deel van de ruwe tabak verwerkt. De ruwe tabak wordt ook verscheept, zodat de goederen binnen onze bedrijven verder kan worden verwerkt. Hierbij moeten gevoel en traditie van de tabaksproducenten uit de landen van herkomst absoluut worden voortgezet, voor het borgen van de kwaliteit en ter bescherming van het bijzondere tabak aroma. Omdat tabaksproducenten doorgaans de goederen alleen per containerlading kunnen inkopen, deze echter niet in een keer verwerken, is speciale aandacht nodig bij de opslag van de ruwe tabak. Want ruwe tabak is zeer sensitief en klimaatgevoelig. Heerst binnen het magazijn een te lage luchtvochtigheid, drogen de bladeren snel uit, breken makkelijk en verliezen hun aroma. Is de luchtvochtigheid te hoog, dreigen schimmel en vochtplekken. Beide kunnen hele voorraden binnen de kortst mogelijke tijd vernietigen. Echte fijngevoeligheid bij de opslag van ruwe tabak bewijzen fabrikanten met een uitgekiende klimaatbeheersing in de opslagruimten. TKL garandeert met de industriële drogers uit de TTK-serie optimale klimatologische omstandigheden voor de opslag van ruwe tabak.

Voor elke behoefte het meest geschikte model

Kleinere magazijnruimten of grote hallen: De ruwe tabak verdient de beste opslagomstandigheden. Om ervoor te zorgen dat elke ruimte is uitgerust met een optimaal klimaatbeheersingssysteem, helpen de vakadviseurs van de TKL industrie-service graag bij het plannen van de benodigde capaciteiten en de keuze van de modellen.