Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Voor een aangenaam klimaat: Ontvochtiging in tenten

Luchtontvochtigers van TKL bestrijden een schadelijk vochtgehalte in tijdelijke woonruimten – geluidsarm en betrouwbaar.

Bij het inrichten van een tent of andere tijdelijke huisvesting, komt het aan op goede condities binnen de ruimte. Dit geldt vooral voor noodhuisvesting waar veel mensen in worden ondergebracht. Dit kunnen tent- of containerdorpen voor asielzoekers zijn, tentenkampen voor jeugdgroepen, die bij grote evenementen dienen als nachtverblijf of containers, waarin seizoenskrachten tijdelijk worden gehuisvest. Vooral in de koele maanden, wanneer de tenten en containers worden verwarmd, wordt het voor de bewoners vaak onacceptabel vochtig. Voor een aangenaam ruimteklimaat is een betrouwbare luchtontvochtiging nodig. Dit bieden de krachtige Luchtontvochtigers uit de TTK-serie van TKL. Krachtig tijdens het gebruik, voor de beste klimatologische omstandigheden in tijdelijke accommodaties.

Zodra veel mensen samenkomen in een tijdelijke accommodatie, ontstaat een klimatologisch probleem: Vochtigheid. Zelfs als een tent of container in de winter wordt verwarmd, is het ruimteklimaat weliswaar warm, maar ontstaat doorgaans een schadelijke vochtigheid. Dit ligt aan het dauwpunt, dus aan de grenstemperatuur waarbij de lucht dusdanig afkoelt, dat de waterdamp niet langer kan worden opgenomen in de lucht. Door de lage temperaturen die buiten heersen, worden de tentzeilen of de dunne containerwanden koud. De warme ruimtelucht zal echter op de wanden enorm afkoelen, zodat condenswater ontstaat. De ruimtelucht, die op het koude oppervlak komt, kan dus het opgenomen vocht niet meer vasthouden en dit druppelt langs de wand of het plafond naar beneden. Hoe meer mensen aanwezig zijn in de woonruimte, hoe meer vocht zal ontstaan. We hebben immers te maken met zeer veel ademlucht en een hoge transpiratie.

Schadelijke vochtigheid

De gevolgen van een te hoge ruimteluchtvochtigheid binnen een accommodatie, kunnen zeer ernstig zijn. In de eerste plaats worden textiel en de tijdelijke uitrusting, zoals meubels, kussens en beddengoed onaangenaam klam en kunnen vrijwel niet drogen. Daarnaast bestaat acuut gevaar voor de gezondheid, door schimmelvorming. Er ontstaan onaangename geuren en infecties, verkoudheid kunnen zich snel uitbreiden. Een tentendorp bij een jeugdevenement, een tijdelijke huisvesting van asielzoekers of mensen die vanwege acuut gevaar uit hun woonomgeving moeten worden geëvacueerd, het inrichten van een schoolklas of kinderopvang in containers tijdens bouwwerkzaamheden of het inrichten van tijdelijke overnachtingsaccommodaties bij grote evenementen: Alleen het gebruik van professionele luchtontvochtigers zorgt voor aangename klimatologische omstandigheden, waarbij de bewoners van de tijdelijke huisvesting goed kunnen leven.

Krachtig en betrouwbaar

Geschikt voor een snelle en betrouwbare verlaging van de luchtvochtigheid in grote accommodaties, zijn de Industriële luchtontvochtigers uit de TTK-serie van TKL. De mobiele alleskunners, kunnen probleemloos in de accommodaties worden opgesteld en aangesloten. Met een druk op de knop voeren ze de hoge vochtigheid uit de lucht af en laten ze niets anders achter dan een aangenaam woonklimaat. De apparaten zijn niet alleen extreem belastbaar, ze werken ook absoluut onderhoudsvrij. De afvoer voor het condens wordt onder de tentrand of langs de containerwanden naar buiten gevoerd. Voor het automatisch bedrijf hoeft alleen de hygrostaat nog te worden ingesteld op de gewenste dauwpuntvochtigheid. Ook bij lage temperaturen overtuigen de mobiele condensdrogers door hun betrouwbare techniek en hoge droogcapaciteit.

De voordelen van de condensdrogers uit de TTK-serie van TKL

TTK: Staat voor techniek, snelheid en capaciteit. De apparaten zijn:

  • Uiterst robuust en hebben een lange levensduur.
  • Ze werken betrouwbaar en geluidsarm.
  • De apparaten overtuigen door een extreem hoge ontvochtigingscapaciteit en zijn bovendien zeer onderhoudsarm.

Externe oplossingen – de beste prestaties, meer ruimte

Vooral als de plaats in de tijdelijke accommodatie krap is, is een externe ontvochtigingsoplossing raadzaam. De adsorptie-ontvochtigers TTR 400 D en TTR 500 D presteren ook van buitenaf zeer goed. Het apparaat wordt buiten de tent of container opgesteld en daar in gebruik genomen. De beide van elkaar gescheiden luchtkanalen voor droge en regeneratielucht, maken een effectief en drukneutraal circulatiebedrijf mogelijk. Via de ene slang wordt droge lucht naar de tent geleid en via de andere slang wordt tegelijk de vochtige lucht uit de binnenruimten afgevoerd. Door de uitgekiende adsorptietechniek, worden duidelijk lagere dauwpunten bereikt. Zo worden aanzienlijk betere drogingstoestanden bereikt en is een energiebesparend bedrijf mogelijk. Een ander voordeel, dit keer voor iedereen in de accommodatie, is: Omdat de aggregaten buiten zijn opgesteld, heeft u meer ruimte binnen en de geluidsontwikkeling tijdens gebruik worden bij wijze van spreken buitengesloten!

Professioneel advies

TKL biedt u een grote keuze aan luchtontvochtigers met een hoge capaciteit, die zorgen voor een optimaal klimaat in tijdelijke accommodaties en tenten. Hoeveel modellen voor welke inrichtingen nodig zijn, bepalen voor u graag de vakkrachten van TKL industrie-service. Is uitgebreid advies noodzakelijk, bezichtigen ze de accommodaties op locatie en berekenen de benodigde luchtontvochtigingscapaciteit.