Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Een veilige productie: Ontvochtiging in de Vleesverwerkende industrie

De TKL industriële drogers werken betrouwbaar tegen condensvorming, geurbelasting en kiemverspreiding – een perfecte luchtvochtigheidscontrole!

Vooral bij de vleesverwerking en worstproductie komt een optimale hygiëne op de eerste plaats. Want alleen zo kan een goede kwaliteit van de producten worden gegarandeerd. Bij de omgang met vlees gelden daarom strenge eisen aan de hygiëne – vooral in de koelzones, waar de het vlees wordt verwerkt. Maar daar loeren door de lage temperaturen en een hoge luchtvochtigheid de grootste gevaren: Condensatie, corrosie en de daardoor ontstane nadelige invloeden op de hygiëne. Ook de geurbelasting, die op natuurlijke wijze ontstaat bij een hoge luchtvochtigheid, moet in een vleesverwerkend bedrijf niet worden onderschat. Een industriële droger van TKL wordt de situatie snel meester en biedt een betrouwbare luchthoeveelheidsregeling binnen de gevoelige productiezone.

Beschermende kleding, desinfectie, handhaving van de koelketen en andere strenge hygiëne-eisen, zijn bij de het verwerken van verse levensmiddelen aan de orde van de dag. De werkomgevingen worden regelmatig nauwgezet gereinigd, de goederen bij de productie voorzichtig behandeld. Dat heeft echter weinig zin, als niet ook de klimatologische omstandigheden honderd procent kloppen. Het grootste risico hangt in de lucht – namelijk de luchtvochtigheid. Is deze niet optimaal geregeld dan heeft de productie te kampen met veel problemen.

Condensatie – een serieus probleem

Te hoge luchtvochtigheidswaarden moeten vooral op koele locaties niet worden onderschat. In koelhuizen en in andere bedrijfszones in de vleesverwerkende industrie, waar de koelketen in stand moet worden gehouden, dreigt condensvorming. Is het dauwpunt van de lucht groter dan oppervlakken in werkomgevingen, wanden of plafonds, ontstaat snel condenswater. Want de lucht koelt af op de koude oppervlakken en het waterdamp condenseert tot water. Vallen de druppels vervolgens op de nog onverpakte vleeswaren, kunnen kiemen ontstaan. Ook dozen trekken vocht aan, waardoor het noodzakelijk kan zijn een totale voorraad te vernietigen. Door de hoge luchtvochtigheid neemt ook de geurontwikkeling en de voelbare koude enorm toe. Beiden zorgen voor een verminderde productiviteit van medewerkers. De bedrijven worden geconfronteerd met meer ziekteverzuim.

Optimale bescherming dankzij gerichte vochtregeling

Zorg voor een aangenaam en hoogwaardig werkklimaat. Echter: een koele omgeving moet er zijn. Zelfs als in koelhuizen en werkomgevingen de temperaturen zeer laag worden gehouden, heeft dit toch nog geen noemenswaardige invloed op de luchtvochtigheidsregeling. Vooral in koelhuizen kan de relatieve luchtvochtigheid via de temperatuur niet tot onder 70 procent worden verlaagd. Alleen het gebruik van krachtige luchtontvochtigers kan hierbij helpen. De stationaire adsorptieluchtontvochtigers uit de TTR-serie van TKL zijn vooral bij lage temperaturen echte alleskunners.

Het gebruik van luchtontvochtigers bij de vleesverwerking – de voordelen:

  • Geen condens
  • Beperking van de hygiënerisico's
  • Verhinderen van kiemvorming
  • Snel drogen van de snijvlakken
  • Aangenaam aanvoelende koude voor de medewerkers
  • Aanzienlijk lagere geurbelasting
  • Snelle droging na een reiniging
  • Geen gevaar voor uitglijden

De stationaire droogsystemen

Voor het gebruik in hygiënegevoelige omgevingen, zijn veel modellen uit de series TTR – TTK en DH ook verkrijgbaar in RVS-uitvoering.

Welk model voor welke toepassing? De industrie-service helpt

Maar welk model is het meest geschikt voor gebruik bij uw productie? Bij de keuze van het meest geschikte apparaat voor uw eisen en de berekening van de capaciteit staan de specialisten van de TKL industrie-service u met raad en daad terzijde. Zij zijn uw contactpersoon voor al uw vragen bij TKL ontvangt u alles uit één hand.