Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Biogas-installaties: Starthulp voor het vergistingsproces

Met mobiele verwarmingscentrales de verwarmingsfase van de vergister versnellen

In biogas-installaties wordt door het vergisten van organische biomassa een gasmengsel gewonnen en voor energieproductie gebruik. Bij deze vergisting ontstaat warmte, die het vergistingsproces aan de gang houdt. Tot de biomassa echter de juiste vergistingstemperatuur heeft bereikt, is tijdens de opwarmfase een externe verwarming nodig. Het huren van mobiele olie verwarmingscentrales is hier de oplossing.

Biogas-installaties winnen vooral op het platteland aan betekenis. Hier is biomassa in de vorm van mest en planten, zoals maïs of graan eenvoudig beschikbaar en geeft hele "biogas-dorpen" een nieuw perspectief. Bij de vergisting ontstaat een gasmengsel, dat chemisch overeenkomt met aardgas en kan worden gebruikt voor de stroomproductie: biogas. Het gasmengsel bestaat hoofdzakelijk uit methaan en een geringer aandeel kooldioxide, evenals fracties water, zwavelkoolwaterstof, zuurstof, stikstof, ammoniak, waterstof en andere spoorgassen.

In gebruik nemen en onderhoud: Met mobiele huur-verwarmingscentrales voldoen aan tijdelijke behoefte

Tijdens het gistingsproces is in de vergister van de biogas-installatie een constante temperatuur noodzakelijk. Deze wordt door de vergisting zelf in stand gehouden. De enige fasen, waarbij de biogas-installatie een extra verwarmingscentrale nodig heeft, zijn de opwarmfase bij de inbedrijfstelling en tijdens onderhoud. Voor tijdelijke afdekking van deze behoefte zijn voor exploitanten bij TKL krachtige olie-verwarmingscentrales beschikbaar. De verwarmingscentrale ID 1200 met 200 kW en de verwarmingscentrale ID 2000 met 375 kW. Beiden kunt u als mobiele apparaten bij TKL per week huren.

ID-verwarmingscentrales verwarmen overal en altijd – ook in de strengste winter

De olie-verwarmingscentrales uit de ID-serie zijn speciaal voor de zwaarste toepassingen in wisselende omgevingen als huurapparaten ontworpen. Bijvoorbeeld voor noodverwarming bij industriële gebouwen of woongebouwen, voor bouwverwarming en voor het opwarmen van grote hallen en dus ook voor de opwarmfase van biogas-installaties. Ze zijn dankzij een externe thermostaat geschikt voor volautomatisch gebruik. De lijst van de (veiligheids-)technische bijzonderheden is lang. Naast hun robuustheid overtuigen de ID-verwarmingscentrales door een merkbrander met een lange levensduur en hoog rendement, vorkheftruck-opnamerails, hijsogen, stand- en transportslede van RVS, een fotcel-vlambewaking en veel meer. Bovendien zijn de mobiele verwarmingscentrales ook in de winter bij omgevingstemperaturen va maximaal -20 °C vorstbestendig toepasbaar. Ook zijn de bedieningselementen en brander veilig tegen onbevoegde toegang beschermd achter afsluitbare deuren.

200 of 350 kW? De industrie-service berekent de nodige capaciteit

Het antwoord op de vraag of de ID 1200 of de ID 2000 de juiste verwarmingscentrale voor uw biogas-installatie is, is afhankelijk van de grootte van de vergister, de aard van de biomassa en van het vergistingsproces. Bij de berekening van de capaciteit zijn de adviseurs van de industrie-service u graag behulpzaam.