Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Luchtvochtigheidsmanagement in de schaatshal

Luchtontvochtigers: duidelijke overwinning bij preventie van ongevallen en gebouwschade

In elke schaatshal ontstaat door het temperatuurverschil tussen lucht en ijsvlakte condenswater. Vooral als door de koelinstallatie constant vochtige buitenlucht binnenstroomt. De oplossing tegen druppelwater op het ijs en gebouwschade bieden luchtontvochtigers. Daarmee wordt de vorming van condenswater al direct verhinderd.

In principe is een gesloten ijshal of curlingbaan een grote koelkast, wat voor typische problemen zorgt. Condenswater druppelt van het plafond en kan oneffenheden, ruwe plekken of plassen op de ijsvlakte veroorzaken. Het ongeval-gevaar voor schaatsers, curlingspelers en ijshockeyspelers wordt groter. Bovendien zorgt nevelvorming voor een extra gevaar. Alles bij elkaar heerst in een schaatshal, die niet professioneel wordt ontvochtigd, een onaangenaam nat-koud ruimteklimaat. Geen goede vooruitzichten voor schaatspret of de best mogelijke prestaties op de schaats. Bovendien zorgt condenswater voor schimmel op gebouwonderdelen en roest op buizen en metalen spanten. Eerst bladdert de lak af door de continue inwerking van vochtigheid en daarna spelen vuil en corrosie hun rol. De kosten als gevolg hiervan worden voor de exploitant al snel niet meer te overzien. De hoge luchtvochtigheid moet dus preventief worden ontvochtigd, zodat de ijsvlakte veilig is en de ijshal economisch kan worden geëxploiteerd.

Mobiele apparaat: TTR-luchtontvochtigers voor ijshallen

Luchtontvochtigers met adsorptietechnologie overwinnen de luchtvochtigheid in de schaatshal eenduidig. TKL luchtontvochtigers uit de TTR-serie kunnen, in tegenstelling tot condensdrogers, ook bij zeer lage temperaturen efficiënt ontvochtigen. Afhankelijk van de grootte van de ijshal, kan bij TKL uit verschillende capaciteitsklassen van mobiele adsorptieluchtontvochtigers worden gekozen. De TTR-serie overtuigt in z'n geheel met zeer hoge ontvochtigingscapaciteit bij lage dauwpunttemperaturen. Zo blijft de ijsvlakte overal glad en het gebouw droog.

Voor grotere installaties: De TTR 5000 ontvochtigt 5.000 kubieke meter per uur

Om de luchthoeveelheden in een zeer grote ijshal te ontvochtigen, komt de hoogste capaciteitsklasse in beeld, de adsorptiedrogers van het type TTR 5000. Deze luchtontvochtigers ontvochtigen maximaal 5.000 kubieke meter lucht per uur, d.w.z. dat condenswater ook in zeer grote ijshallen met weinig apparaten kan worden verhinderd.

Kleine of grote ijsvlakte? Welke ontvochtiger? Laat u zich adviseren!

Win bij de industrie-service advies in over welke luchtontvochtiger uit de TTR-serie voor de ijshal geschikt zijn en hoeveel daarvan nodig zijn.