Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur
Luchtbevochtiging in het fineermagazijn

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Tegen scheuren en vervorming: Luchtbevochtiging in het fineermagazijn

Tegen schadelijke droge lucht in het fineermagazijn helpen krachtige luchtbevochtigers. TKL biedt apparaten voor grote magazijnen en klein voorraden aan.

Met fineervoorraden moet zeer voorzichtig worden omgegaan. Vooral bij magazijnen, waar zeer droge lucht heerst, moet worden opgelet, want drogen de fineerplaten uit, gaan ze scheuren en breken. Om dure uitdrogingsschade te verhinderen, moet het magazijn goed worden uitgerust met een betrouwbaar en effectief bevochtigingssysteem. TKL raadt het gebruik van een luchtbevochtiger aan. Zo zijn de goederen voor uitdroging beschermd en komen ze onbeschadigd aan bij de klant. De beste kwaliteit dankzij TKL!

Fineer als oppervlaktemateriaal maakt exclusieve meubelen tot echte blikvangers. Ook bij interieurbouw staat fineer voor hout in de mooiste vorm. Dit komt vooral, doordat de fineerplaten en -bladen fijn bewerkte natuurproducten zijn, die de kleur en nerf van het hout behouden. Om te zorgen dat de eigenschappen van de fineerplaten, de vorm en de kleur gehandhaafd blijven, werken de producenten met zachte handschoenen. Al tijdens de opslag van de grondstof wordt het, voor de fineerproductie benodigde, hout bevochtigd zodat geen scheuren ontstaan. Bij de verwerking van het natuurproduct speelt vocht eveneens een grote rol. Voor het schillen en schaven van het hout, waardoor de millimeters dunne platen en bladen worden gewonnen, wordt het materiaal gekookt, resp. met stoom behandeld, zodat het soepel is. En zelfs bij het aansluitende droogproces, wordt zeer zorgvuldig gezorgd dat restvocht achterblijft in het fineer. Want een ding is zeker: Wordt fineer te droog, wordt het broos en gaat het scheuren. Daarom moet bij de opslag van het product worden gelet op het behoud van de vochtigheid.

Hout werkt

Fineer is een natuurproduct en verliest ook na het bewerken de eigenschappen van hout niet. Het hout werkt. Dit betekent dat ook de fineerplaten de neiging hebben om zowel snel uit te drogen, als snel vocht op te nemen. Daarom moeten bij de opslag van dit gevoelige materiaal de volgende punten absoluut worden opgevolgd. De fineerplaten moeten in donkere ruimten worden opgeslagen, zodat het uitbleken of verkleuring wordt verhinderd. De opslagtemperatuur moet tussen 15 en 18 graden Celsius liggen. Bovendien moet de luchtvochtigheid binnen een bereik van 65 tot 75 liggen. Alleen zo kunnen scheuren, vervorming en bros worden van het materiaal worden voorkomen.

Luchtbevochtigers voor het fineermagazijn

Om de effecten van te droge lucht op de opgeslagen fineerplaten te voorkomen, moet gericht worden gezorgd voor een bevochtiging. Een effectieve en duurzame bevochtiging waarborgen de luchtbevochtigers van TKL. De krachtige en betrouwbare apparaten worden opgesteld in het fineermagazijn, waar ze met een druk op de knop de hoeveelheid vocht afgeven aan de lucht die nodig is. Hierbij moet er natuurlijk op worden gelet dat de luchtvochtigheid niet te hoog is ingesteld, want te vochtige lucht schaadt het gevoelige product weer.

Bescherming voor het fineer en de medewerkers

De mobiele verdampingsluchtbevochtigers van TKL zijn ideaal voor de bescherming van de fineerplaten. De apparaten regelen de luchtvochtigheid geheel naar wens. De benodigde luchtvochtigheidswaarde wordt een keer ingesteld en gelijk regelt de hygrostaatgeregelde luchtbevochtiger alles automatisch. Alle TKL-luchtbevochtigermodellen werken volgens het betrouwbare verdampingsprincipe. Dit betekent dat de fineerplaten niet direct met water in aanraking komen. Bovendien ontstaat hierbij ook geen kalkafzetting of condensvorming. Ook een overbevochtiging van de ruimtelucht is uitgesloten. Voor een effectieve en besparende luchtbevochtiging in fineermagazijnen heeft TKL meerdere robuuste modellen in het programma. Zoals de B250 die 500 kubieke meter per uur realiseert of de B 400 van TKL die 800 kubieke meter per uur realiseert. Voordeel, de TKL luchtbevochtigers zorgen niet alleen voor een duurzame bevochtiging van de ruimtelucht ter bescherming van de fineerplaten. Ook de medewerkers profiteren van het gebruik van de apparaten. Want de luchtbevochtigers filteren tegelijk de lucht en bevrijden deze zo van schadelijke stoffen en onaangename geuren.

TKL biedt u voor tijdelijk gebruik mobiele luchtbevochtigers voor een optimale bescherming van de gevoelige fineerbladen!