Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

Maatwerkoplossingen voor industriële klanten:

Doe een Aanvraag met uw persoonlijke behoefte bij onze industie-experts. We nemen dan contact met u op. 

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Procesklimaatbeheersing bij de elektronica- en halfgeleiderproductie

Doelgerichte luchtontvochtiging voor elke verwerkingsstap

Veel verwerkingsprocessen bij de productie van elektronische onderdelen en halfgeleiders vragen om extreem droge lucht, deels met dauwpunten ver onder 0 °C. Deze dauwpunten kunnen zeer goed worden bereikt met krachtige adsorptiedrogers, ook selectief binnen een machine.

Veel elektronische en elektromechanische onderdelen reageren zeer gevoelig bij vochtigheid. Bij een te hoge luchtvochtigheid kunnen bij de elektronica- en halfgeleiderproductie problemen ontstaan, zoals corrosie bij de leidingpunten en condensatie op het oppervlak van microchips. Bovendien zijn enkele chemische stoffen zeer gevoelig voor verstoringen. Zo kan een te hoge luchtvochtigheid leiden tot slechte hechting van fotolak, waardoor storingen ontstaan in de werking van de halfgeleidergroep. Veel van deze processen moeten gericht lokaal en onafhankelijk van de ruimtelucht worden ontvochtigd. Met de adsorptiedrogers uit de TTR-serie is voor dit doel ontvochtiging realiseerbaar, o.a. door het gericht toevoeren van droge lucht via slangen.

Proces-klimaatbeheersing met adsorptiedrogers economisch realiseren

De stationaire en mobiele adsorptiedrogers uit de TTR-serie zorgen altijd door een van drie varianten van het TTR-werkingsprincipe Voor een hoge ontvochtigingscapaciteit bij een tegelijk laag energieverbruik. Voor puntgerichte proces-klimaatbeheersing in de elektronica- en halfgeleiderindustrie zijn de mobiele adsorptiedrogers TTR 400 D en TTR 500 D zeer geschikt. Voor procesklimaatbeheersing in grotere ruimten of productiestraten, waar lage dauwpunten moeten worden bereikt, raden we u de stationaire adsorptiedrogers met het modelnummer TTR 2400 of TTR 5000 aan.

TTR 400 D en TTR 500 D bereiken extreem lage dauwpunten

De beide innovatieve adsorptiedrogers met de aanduiding "D" voor Duoventic-luchthoeveelheidsregeling, TTR 400 D en TTR 500 D, bereiken de hoogst mogelijke flexibiliteit bij het instellen van de benodigde droge luchthoeveelheid. In tegenstelling tot conventioneel ventilatiebedrijf kunnen met deze beide mobiele adsorptiedrogers tot 30 °C lagere dauwpunttemperaturen ten opzichte van de aangezogen proceslucht worden bereikt. Daardoor kunnen dauwpunten ook ver onder 0 °C en daardoor hogere drogingstoestanden en een duidelijk energie-efficiënt bedrijf worden bereikt! Lage dauwpunten onder het nulpunt, zijn bijvoorbeeld bij de tussenopslag van elektronische onderdelen in droogkasten noodzakelijk, voordat ze kunnen worden toegevoerd aan de productieprocessen. Een ander voorbeeld, waarbij extreem lage dauwpunten van ver onder -40 °C moeten worden bereikt, zijn kwaliteitsborgingstestbanken bij de productie van hoogvermogen halfgeleiders (IGBT's). Deze mogen ondanks de temperaturen ver onder nul niet bevriezen, dit lukt door extreme luchtontvochtiging.

Advies en mobiele testapparaten: Maak gebruik van onze industrie-service

TKL verhuurt aan u als elektronica- en halfgeleiderfabrikant niet alleen apparaten, maar technisch en economisch optimale oplossingen. Onze Industrie-service kan zich, afhankelijk van de omvang van de opdracht, concentreren op het totaalconcept van de procesklimaatbeheersing of op deelgebieden.