Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur
Inspecties bij energiebedrijven

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Zwakke plekken opsporen: Inspecties bij energiebedrijven

Voor betrouwbaar onderhoud aan het stroomnet maken energiebedrijven gebruik van warmtebeeldcamera's van TKL.

Energieleveranciers dragen een grote verantwoordelijkheid. Want de prestaties en tevredenheid van veel ondernemingen en privéklanten is afhankelijk van hun werk. Dit geldt vooral voor de stroomvoorziening. Daarom moeten de klanten kunnen vertrouwen op een storingsvrije levering. Om te zorgen dat het leidingnet altijd in bedrijf is, moet het energiebedrijf zorgen voor een optimale toestand van de techniek. Met regelmatige inspecties hebben de leveranciers de mogelijkheid het stroomnet betrouwbaar te onderhouden en schade vroegtijdig te herstellen. De Warmtebeeldcamera's van TKL geven exact aan bij welke onderdelen behoefte aan reparatie is.

Verouderingsgebreken of defecte onderdelen vervangen, voordat uitval ontstaat: Dit is een van de meest belangrijke taken, waarvoor de medewerkers van de onderhoudsafdeling bij energiebedrijven moeten zorgen. Vooral bij stroomlevering is dit essentieel, want de naam van de onderneming staat voor een storingsvrije levering. Dat stroom gepaard gaat met warmte, is een groot voordeel bij het detecteren van locaties van gebreken. Want elektrische componenten en apparaten binnen een stroomnet worden zeer heet, voordat uitval ontstaat. En deze locaties kunnen met hoogwaardige infraroodcamera's worden opgespoord. Dankzij de modernste techniek en nauwkeurige meetwaarden worden met een warmtebeeldcamera van TKL zelfs de meest geringe warmteverschillen gelokaliseerd. Dit betekent in de praktijk: De medewerkers van de onderhoudsafdeling ontdekken een temperatuurstijging bij een component in het stroomnet al in het beginstadium. Zo kunnen onderhoudswerkzaamheden nauwkeurig worden gepland en vroegtijdig worden uitgevoerd.

Gebruik van nauwkeurige meettechniek

Doorgaans zijn er binnen een energiebedrijf gedetailleerde procedures, waarin is vastgelegd bij welke onderdelen en in welke belaste gedeelten na welke perioden onderhoudswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. De inzet is gebaseerd op hoe belangrijk het bedrijf op een bepaalde locatie is voor het gehele stroomnet. Vooral bouwcomponenten en netgedeelten die langs drukke straten liggen of in de buurt van industriële installaties, moeten vaker onder de loep worden genomen. Uiteindelijk ontstaan daar erosie en vervuilingen van het systeem. De professionals plannen de inspectiewerkzaamheden en TKL levert de optimale meettechniek. De gedetailleerde warmtebeelden van de Warmtebeeldcamera's uit de IC-serie van TKL zorgen voor de beste documentatie van thermografische metingen bij het stroomnet. De infraroodcamera's onderscheiden zich door hun veelzijdige meet- en analysefuncties en leveren resultaten, waarop u kunt vertrouwen.

Uw voordelen in één overzicht

  • haarscherpe warmtebeelden, dankzij een digitale camera met 8-megapixels en meting in realtime
  • nauwkeurige temperatuurmeting over het gehele beeld, dankzij meer dan 19.200 volledig radiometrische meetpunten
  • hoge thermische gevoeligheid
  • helder 3 inch touchdisplay
  • robuust, schokbestendig design
  • draadloze gegevensoverdracht via WLAN of gegevensoverdracht via USB, resp. bluetooth mogelijk
  • hoogwaardige analyse-software opgenomen in de leveromvang