Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Zoeken naar personen: Infraroodthermografie voor grensbewaking

Voor het bewaken van beveiligde ruimten en grenzen maken professionals gebruik van de modernste techniek – infraroodbeelden voor het beste zicht.

De bewaking van beveiligde zones en grenzen is zeer verantwoordelijk werk. Want hierbij draait alles om de veiligheid. De taak van de grensbewaker is o.a.het opsporen en aanhouden van onbevoegden. Omdat indringers vooral vertrouwen op slecht zicht als dekking, moeten de grensbewakers vooral 's nachts en bij dichte mist goed zijn uitgerust. Uitrusting met de modernste techniek is noodzakelijk. Hierbij bieden de warmtebeeldcamera's uit de IC-serie van TKL een professionele ondersteuning. De gedetailleerde en nauwkeurige infraroodthermografie maakt personen zichtbaar, vooral bij slechte omstandigheden.

Een effectieve beveiliging van landsgrenzen vraagt om moderne techniek. Uiteraard zijn de eisen aan de uitvoering van een dergelijke opdracht zeer hoog. Hier gaat het om de bewaking van grenszones, op alle tijdstippen, dus zowel overdag en in de nacht. In bosrijke, onoverzichtelijke gebieden en wateren, die zich dicht bij de grens bevinden. Verdachte personen, indringers en vluchtende personen, te voet of in voertuigen, moeten op meerdere kilometers afstand worden opgespoord en gevolgd. Ook het documenteren van illegale activiteiten behoort tot de taken van de grensbewaking. Met het blote oog en verrekijkers komen de grensbewakers soms niet ver. Want het zoeken naar personen gebeurt vaak in de nacht en bij zeer slechte zichtomstandigheden. Door gebruik van de modernste infraroodcamera's kunnen de speurders verdachte personen op het spoor komen. De warmtebeeldcamera's uit de IC-serie van TKL zijn hierbij een effectief en behulpzaam hulpmiddel.

Nauwkeurige techniek, grote reikwijdte

Door de grote reikwijdte en het detecteren van de meest geringe temperatuurverschillen, zijn de zeer krachtige infraroodcamera's uit de IC-serie de perfecte assistenten bij de grensbewaking. Want zo zijn verkenningen over grotere afstanden, dag en nacht, bij dichte regen en mist, mogelijk. Zelfs als er op dat moment een personeelsinzet is, leidt dit licht niet af van het wezenlijke: het zoeken naar personen! Dit is wederom een groot voordeel van infraroodbeelden ten opzichte van nachtzichtapparaten. De moderne IC-serie werkt hand in hand met de grensbewakers, in de meest letterlijke betekenis. Want ze zijn ergonomisch geconstrueerd en extreem bestendig. Tegelijk profiteert het inzetpersoneel van de modernste techniek, die nauwkeurige metingen en thermografische realtime-opnamen levert.

Uitgebreide uitrusting

Haarscherp en perfect uitgerust: Met deze prestatiekenmerken onderscheidt zich bijvoorbeeld de warmtebeeldcamera IC080LV van TKL. Robuust en handzaam, is hij de ideale partner bij de bewaking van grenszones. De innovatieve camera levert haarscherpe warmtebeelden, zelfs onder slechte omstandigheden. Want hij beschikt over een geometrische resolutie van 1,1 mrad en een grote 384 x 288 infraroodsensor met meer dan 110.000 autonome temperatuurmeetpunten. Dankzij het beweegbare 3,5" LCD-kleurendisplay, kunnen ze flexibel worden bediend. Voor professionele documentatie van de waarnemingen zijn onder andere een geïntegreerde digitale camera voor normale beelden, een fotolamp en de DuoVision-functie voor realtime-weergave van gelaagde infrarood- en normaal beeld met verschillende weergave-opties beschikbaar. Zo kan het zoeken naar personen en effectieve grensbewaking probleemloos worden geregistreerd en gedocumenteerd. De meegeleverde accu met een hoge capaciteit zorgt dat de prestaties niet afnemen tijdens de inzet.

Echt praktisch

De IC080LV onderscheidt zich door nauwkeurige warmtebeelden en techniek met hoge prestaties. Hij is ook zeer sterk. De extreem belastbare beschermhoes van rubber beschermt het apparaat bij vallen en stoten. Ook bij een hoge omgevingsvochtigheid of bij dichte mist en regen en bij veel stof is de camera altijd optimaal beschermd.

De voordelen in één overzicht

  • zeer hoge geometrische resolutie
  • krachtige beeldsensor
  • EU-productie voor de beste kwaliteit
  • geïntegreerde digitale camera voor normale beeldopnamen
  • krachtige accu
  • geïntegreerde geheugenkaartsleuf voor een hoge opslagcapaciteit