Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

IJsvorming verhinderen bij de levensmiddelproductie

Industriële drogers in diepvriestunnels en diepvriesmagazijnen besparen kosten

De levensmiddelenindustrie wordt geconfronteerd met een paradox: Water transformeren naar ijs is enerzijds het doel en de zin van de diepvriestunnels en diepvriesmagazijnen. Anderzijds is ijsvorming hier een groot probleem. Door ijs, rijp en mist in de gekoelde infrastructuur van de productie, ontstaan daar kostbare ongelukken en storingen, tot het uitvallen van de productie. Extra opgestelde industriële drogers verhinderen de ijsvorming door het drogen van de lucht.

Bij de levensmiddelproductie met diepvrieszones kan ook door goed uitgeruste sluizen nooit helemaal worden voorkomen dat vochtige lucht in zones met droge lucht stroomt. Bij de daar heersende temperaturen onder nul, slaat de vochtigheid eerst als condens neer op de wanden, het plafond, de vloer, de producten en bevriest dan. De problemen door ijsvorming zijn omvangrijk:

  • Producten in het diepvriesmagazijn kunnen bedauwen, de streepjescodes worden door rijp onleesbaar.
  • Door ijsvorming op de vloer van de laadzone en de ingangszone ontstaan valgevaar door uitglijden en er ontstaan ongevallen door wegglijdende vorkheftrucks.
  • Van het plafond vallende ijsbrokken of ijspegels kunnen medewerkers verwonden.
  • De doorzichtige gordijnen beslaan en hinderen het zicht op de ruimte erachter.
  • Op de techniek van de koelinstallatie ontstaat ijsvorming en worden prestaties hiervan verminderd.
  • Omdat de productiemachines en de onderdelen van de koeltechniek vaak moeten worden ontdooid en gereinigd, ontstaat dure productiestilstand.

De oplossing hiervoor zijn de industriële drogers van TKL met adsorptietechnologie

Om ijsvorming door luchtontvochtiging te verhinderen, zijn de voorzorgsmaatregelen van de fabrikant van de koeltechniek vaak onvoldoende. Om de relatieve luchtvochtigheid goed te kunnen regelen, is een extra systeem met industriële drogers en meettechniek noodzakelijk. Dit kan ook eenvoudig achteraf worden geïnstalleerd en verdient zich snel terug: Minder productie-uitval, minder kosten door ongevallen en probleemloze goederen, zorgen voor winst. Voor de toepassing in diepvriesmagazijnen en diepvriestunnels zijn adsorptiedrogers geschikt, omdat deze in tegenstelling tot condensdrogers ook bij lage temperaturen onder nul betrouwbaar ontvochtigen.

Mobiel of in RVS – industriële drogers voor de diepvrieszone

Voor toepassing in diepvrieszone’s en diepvriestunnels zijn de drogers uit de TTR-serie precies goed. Afhankelijk van de benodigde capaciteit zijn bij TKL mobiele adsorptieluchtontvochtigers beschikbaar. Die mobiele TTR-apparaten zijn voor hygiënegevoelige zones bij de levensmiddelproductie ook in RVS verkrijgbaar. Alle industriële drogers uit de TTR-serie hebben betrouwbare silicagel-sorptierotoren in een uitspoelbare en mechanisch zeer stabiele uitvoering. Afhankelijk van de constructie, stromen proces- en regeneratielucht door verschillende kanalen: volgens het TTR-Trisorp-Mono-, het TTR-Trisorp-Dual- of het TTR-Bisorp-Mono-principe.

Welke apparaatcapaciteit? Industrie-service weet raad

De luchtontvochtiging in een diepvriestunnel en diepvriesmagazijn vraagt om een hoge ontvochtigingscapaciteit, voor het bereiken van de benodigde lage relatieve luchtvochtigheid. Bij de berekening van de behoefte assisteren de adviseurs van de industrie-service bij TKL u graag: Onze specialisten analyseren op locatie de behoefte en bepalen de specifieke apparaatbehoefte.