Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Houtvochtigheid constant houden in het houtmagazijn

Luchtontvochtigers vormen de oplossing voor de kwaliteitsborging van hout

Bij de opslag van hout vormt de benodigde constante houtvochtigheid van bijvoorbeeld minder dan 9 procent voor meubelhout een uitdaging. Zonder luchtontvochtigers zorgen seizoensgebonden temperatuurverschillen en schommelingen in de luchtvochtigheid dat de houtvochtigheid toeneemt. Dit heeft aanzienlijk negatieve gevolgen voor de houtkwaliteit . Van problemen bij de verwerking tot het afkeuren van het hout.

De luchtvochtigheid in het houtmagazijn is de doorslaggevende factor voor een constante houtkwaliteit. Hiermee staat en valt de houtvochtigheid, want elk hygroscopisch materiaal zorgt voor een evenwicht met de omgevende luchtkwaliteit. Zo zal de temperatuur en de productvochtigheid van het magazijnhout zich aanpassen aan de lucht. De zogenaamde evenwichtstoestand is bereikt, als hout en lucht geen vochtigheid meer van elkaar opnemen. Voor de opslag van meubelhout betekent dit bijvoorbeeld dat de luchtvochtigheid onder 43 procent moet liggen, zodat de houtvochtigheid onder 9 procent blijft. Voor een gewenste houtvochtigheid van 11 procent, moet de luchtvochtigheid constant 55 procent zijn. Hierbij speelt de temperatuur geen rol. Het houtmagazijn heeft dus geen verwarmingssystemen nodig, maar uitsluitend luchtontvochtigers met betrouwbare meettechniek voor het constant regelen van de luchtvochtigheid.

Condensdrogers of adsorptieprincipe? De industrie-service helpt u

Of luchtontvochtigers met een condensatie- of adsorptieprincipe geschikt zijn, is afhankelijk van verschillende factoren. Laat u zich adviseren. Bij de berekening van de capaciteit en keuze van de apparaten voor uw houtmagazijn, helpen onze adviseurs van de industrie-services u graag.

Adsorptie-luchtontvochtigers uit TTR-serie in het houtmagazijn

Beide luchtontvochtigerseries zijn geschikt voor de toepassing in het houtmagazijn: De grote adsorptiedrogers uit de TTR-serie werken ook bij temperaturen onder nul tot -20 °C betrouwbaar in grote hallen. De TTR-serie overtuigt met zeer stabiele silicagel-sorptierotoren en het TTR-werkingsprincipe. De monoventic-regelelektronica, een premium-ventilator, de geïntegreerde warmteterugwinning, evenals microprocessorbesturing met tekstdisplay en het energiemanagement zijn andere argumenten.

Alternatief: Industriële condensdrogers uit de TTK-serie

Naast de adsorptie-ontvochtigers uit de TTR-serie zijn de TTK-condensdrogers geschikt voor de luchtontvochtiging in het houtmagazijn. Deze luchtontvochtigers met hoogwaardige en zeer bestendige componenten, zijn geschikt voor permanent ontvochtigingsbedrijf in een houtmagazijn. Omdat ze volgens het condensatieprincipe werken, onderscheiden de TTK-apparaten zich niet alleen door een zeer hoge ontvochtigingscapaciteit, maar zijn ze bovendien ook zeer economisch tijdens bedrijf.