Klantenservice en ondersteuning: +32 78 482 807

Mo-Vrij: 9:00 - 17:00

TKL service voor u:

Capaciteitsberekening

Voor het berekenen »

Uniek in Europa!

TKL voor wederverhuurders

Laat uzelf als commerciële verhuurder adviseren over de vele voordelen van een samenwerking.

Meer info hier »

Servicetelefoonnummers:

Tel.: +49 2452 962 160
Maandag - Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur
Klimaatbeheersing in de pluimveehouderij

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder met meer informatie.

Tel.: +49 2452 962 160
Adres: Grebbener Straße 7
52525 Heinsberg

Weldadig warm in de winter: Klimaatbeheersing in de pluimveehouderij

Bij invallen van kou, zorgen de olieverwarmingen van TKL voor een constante temperatuur in de pluimveestallen – voor een optimale productie.

Vanaf een temperatuur van 10 graden Celsius, nemen de legprestaties van de hennen aanzienlijk af. Ook bij het opfokken van kuikens, mogen de temperaturen in het koude jaargetijde niet teveel dalen. Niet alle rassen zijn zo robuust dat ze een temperatuurval in de stal kunnen overleven. Daarom moeten boeren voorbereid zijn en een verwarmingssysteem achter de hand hebben, om hun dieren ook in de winter optimale klimatologische omstandigheden te kunnen bieden. De olieverwarmingen van TKL leveren het pluimvee in de winter weldadige warmte.

Ook al gelden kippen als dieren die tegen de kou kunnen. Bij temperaturen onder nul dreigen desondanks verkoudheid en bevriezing. Bovendien heeft het pluimvee bij kou meer voer nodig, dit kan een behoorlijke kostenpost zijn. Wie bovendien z'n stal niet verwarmd, riskeert het bevriezen van het drinkwater voor de dieren. Daarom moet in een leg- of mestbedrijf altijd worden gezorgd dat het pluimvee leeft onder optimale klimatologische omstandigheden. Doorslaggevend zijn hierbij een geringe luchtvochtigheid en aangename en constante temperaturen tijdens de koude jaargetijden. De olieverwarmingssystemen van TKL regelen het binnenklimaat in de stallen en leghallen nauwgezet. Ze zijn altijd klaar voor gebruik, zodat de boeren op wisselvallig weer en extreme klimaatschommelingen kunnen reageren.

Krachtige en flexibele verwarmingen

Voor de hoogste eisen in de pluimveehouderij zijn de olieverwarmingsapparaten van TKL een optimale oplossing. Opfok- en legbedrijven vinden hier de meest geschikte modellen voor een effectieve verwarming – afhankelijk van de grootte van de stallen en de omstandigheden op de gebruikslocaties.

Verwarming ook onder zware omstandigheden

Verwarmingstoestellen die in de winter verwarmen en eveneens flexibel inzetbaar zijn zijn de ID-olieverwarmingsaggregaten van TKL. Vooral als de omstandigheden buiten zeer zwaar zijn, bewijzen deze modellen waardevolle diensten in de pluimveestallen. De warmeluchthoeveelheden worden al direct na het in gebruik nemen van het apparaat geleverd. Dit betekent: De dieren krijgen direct het klimaat dat ze nodig hebben – zonder aanlooptijd.

Warmte voor grote hallen

De onovertroffen professionals als het gaat om het verwarmen van grote bedrijven en hallen, zijn de olieverwarmingscentrales uit de ID-serie. Die blinken uit door een extreem hoog rendement en een hoogwaardige en robuuste afwerking.

De voordelen van olieverwarmingen

  • directe warmteontwikkeling zonder aanlooptijd, ook onder zware omstandigheden
  • leveren warmeluchthoeveelheden voor stallen in vrijwel elke grootte
  • te gebruiken bij omgevingstemperaturen tot -20 °C
  • robuuste en onderhoudsarme constructie
  • flexibel toepasbaar

Meer oplossingen voor de landbouw vindt u hier.

TKL heeft een hele reeks krachtige olieverwarmingen klaar staan. Huur het meest geschikte model voor een tijdelijk gebruik en zorg dat u uitstekend bent uitgerust bij temperatuurschommelingen en invallende kou – voor het welzijn van uw pluimvee en de productiviteit van uw bedrijf!