Optimaal uitgerust in de gastronomie
  1. Oplossingen voor de industrie
  2. Overzicht
  3. Gastronomie

Optimaal uitgerust in de gastronomie

Professionele ontvochtigings- en verwarmingstechniek, tot kwaliteitsborging bij levensmiddelen

Optimaal uitgerust in de gastronomie

Hoge kwaliteit voor hoge eisen

In de gastronomie moeten op alle gebieden worden voldaan aan hoge standaards. Dit reikt van een comfortabele en flexibele uitrusting van de restaurant- en evenementruimten, een betrouwbare kwaliteitsborging van de opgeslagen en verwerkte levensmiddelen en een strikte opvolging van de hygiënevoorschriften, tot speciale technische uitrusting, die de werkprocessen voor het personeel sneller en veiliger maken. Trotec ondersteunt gastronomen, die grote waarde hechten aan aansprekende gerechten en service, met een optimale technische uitrusting binnen hun bedrijf: met krachtige luchtontvochtigers, hoogwaardige verwarmingsapparaten, nauwkeurige meetinstrumenten en flexibel toepasbare zichtbarrièrewanden.

Met de toenemende eisen aan de kwaliteit in de gastronomie, nemen ook de eisen aan de technische uitrusting van het bedrijf toe. En wel op alle gebieden. De Trotec-groep ondersteunt exploitanten van restaurants en evenementmanagers met de modernste techniek, zodat hun speciale service zich via mond op mond reclame rond spreekt en de reserveringsboeken zich verder vullen. Want kwaliteit begint bij de technische uitrusting van de werkruimeten en ruimten voor gasten.

Ontvochtiging in de grootkeuken

Enerzijds wordt in restaurantkeukens gestoomd en gekookt, waarbij veel water wordt afgegeven aan de omgevingslucht. Anderzijds volgt in de late avonduren en nachtelijke uren een grondige reiniging van de werkplekken en apparaten – meestal met gebruik van grote waterhoeveelheden. Al deze processen zorgen dat de relatieve luchtvochtigheid in de keuken en de gastronomische ruimten stijgt tot een zeer hoog niveau. De Trotec-groep biedt voor gebruik in de gastronomie mobiele en stationaire adsorptiedrogers uit de TTR-serie in verschillende capaciteitsklassen. Deze luchtontvochtigers worden via een ingebouwde elektronische hygrostaat geregeld, die zorgt dat de luchtvochtigheidswaarden van 60% procent niet worden overschreden. De modellen uit de TTR-serie zijn ook zeer geschikt voor ontvochtigingsbedrijf in koelruimten, omdat ze ook bij temperaturen tot maximaal -20 graden Celsius betrouwbaar werken.

Optimaal voor de gastronomie, vooral voor het ontvochtigen van opslagomgevingen, zijn ook de stationaire condensdrogers uit de DH-serie van Trotec. Ze overtuigen door een zeer hoge ontvochtigingscapaciteit en een extreem hoog economisch rendement.

In één overzicht: de klimaatwaarden in de gastronomie

Zodat medewerkers de luchtvochtigheidswaarden altijd in beeld hebben, bieden Vochtigheidsmeetapparaten van Trotec en vooral de Klimaatgegevensloggers betrouwbare metingen – altijd als het om klimaatdetails gaat.

Optimaal uitgerust in de gastronomie

Thermometers voor een betrouwbare levensmiddelcontrole

In een veeleisende restaurantkeuken mag een levensmiddelthermometer natuurlijk niet ontbreken. Met de compacte BP2F en de robuuste BP5F is elke gastronomie-professional zeer goed uitgerust, om het aanhouden van de koelketen en ook de gaartemperaturen van de gerechten te controleren. Met de levensmiddel-thermometers kan enerzijds dankzij de infraroodmeting de oppervlaktetemperatuur van individuele levensmiddelen of volledige schotels worden vastgesteld. Anderzijds kan met de praktische uitklapbare insteekvoelers van RVS de kerntemperatuur van de producten en van gerechten probleemloos en betrouwbaar worden bepaald.

Extra warmte voor elk evenement

Extra warmte met een druk op de knop: Dit wordt vooral gevraagd bij evenementen in separate zalen en gastronomietenten. Met de Elektrische heteluchtblowers uit de TEH-serie van Trotec is er voor elk gebruik de juiste portie warmte. De elektrische kachels, die ook tegen de wand kunnen worden bevestigd, zijn flexibel en vrijwel overal inzetbaar en verbruiken geen zuurstof. Dankzij de geïntegreerde thermostaatregeling kan de geleverde warmeluchtstroom traploos worden ingesteld op de gewenste temperatuur – voor een optimale en weldadige warmte voor de gasten.

Weldadige warmte voor de buitengastronomie

Om te zorgen dat de gasten het ook in de koele avonduren op het terras naar hun zin hebben en de sterrenhemel kunnen bekijken, zorgt de IR 1200 S, IR 2000 S, IR 2570 S straalkachel zonder voorverwarmen voor puntgerichte warmte bij de tafels. De elegante kwartsstraalkachel is geschikt voor wanden en plafonds en dankzij een verstelbare hellingshoek flexibel toepasbaar. Overigens zonder de gasten te storen, deze infrarood straalkachel verwarmt geur- en geruisloos.

Geurneutralisatoren: snel en betrouwbaar

Na een barbecue, een show-cooking-evenement of een uitgebreid buffet, moeten de restaurantruimten snel worden gereinigd – ook van etensgeuren. Hierbij worden de Geurneutralisatoren van Trotec toegepast, die professioneel en snel voor schone en frisse lucht in de ruimten zorgen. Natuurlijk zonder gebruik van chemicaliën en geurstoffen!

Zichtbarrièrewanden voor het inrichten van afgescheiden gedeelten

Vaak eisen gasten, de restaurantruimten voor een bijzonder evenement huren, een privégedeelte, waar bijvoorbeeld een buffet voor VIP's wordt opgesteld of waar kleinere groepen zich kunnen terugtrekken voor gesprekken. De Zichtbarrièrewand VarioScreen van Trotec is snel opgebouwd en biedt optimale bescherming voor de gasten.

Maak gebruik van onze Best-Practice-industrieservice

Maak gebruik van de Best-Practice-industrieservice van Trotec

Omdat elk industrieel bedrijf karakteristieke processen, installaties en ruimten heeft, vraagt ook elke luchtbehandelingsoplossing om een op de situatie toegespitste apparaatconfiguratie. Over het geheel genomen is het vaak lastig de gecombineerde effecten van luchtstromen, luchtvochtigheidsomstandigheden en temperatuurschommelingen op puur theoretische basis te berekenen, bijvoorbeeld bij sluizen of op transportroutes. Het gevolg: onnodige extra kosten door een te hoge berekende vraag of – nog erger – oplossingen die in de praktijk onvoldoende werken.

Op onze experts kunt u rekenen

Om de behoefte voor de industrie exact te kunnen berekenen en maatwerkconcepten te ontwikkelen voor de klimaatbeheersing, zijn ervaren klimaatbeheersingsspecialisten nodig. Vertrouw op ons team van experts en de dienstverlening van de industrieservice: we analyseren samen met u op locatie de individuele situatie, bepalen de specifieke apparaatbehoefte en werken een maatwerkprojectoplossing uit, tot en met het exact positioneren van de apparaten.

Voordat de geplande stationaire aggregaten worden geïnstalleerd, werkt ons serviceteam eerst in het kader van proefdraaien met mobiele uitvoeringen van de drogers, die probleemloos kunnen worden opgesteld, zonder dat bouwkundige maatregelen noodzakelijk zijn.

Tijdens de validatiefase documenteren we alle relevante klimaatparameters, zoals luchttemperatuur, relatieve luchtvochtigheid, dauwpunt of luchtstromingssnelheid voor een definitieve optimalisering van de behoefteberekening.

Alleen Trotec biedt u dit voordeel:

door de unieke mogelijkheid van vrijblijvend proefdraaien, investeert u uitsluitend in oplossingen waarvan tijdens praktisch bedrijf bij u is aangetoond dat ze voor uw behoefte perfect werken! Pas als u overtuigd bent van ons concept, worden de stationaire aggregaten besteld. Voor de proefopstelling rekenen we slechts een voordelige, vaste huurprijs.

Onze industrie-adviseurs informeren u ook graag persoonlijk op tel.nr. +49 2452 962-777 over onze Best-Practice-industrieservice. Of u doet meteen een aanvraag met uw persoonlijke behoefte bij onze industrie-experts. Wij reageren snel!

Prodotti Trotec per la gastronomia

 Serie-uitrusting

 optioneel verkrijgbaar

 niet beschikbaar

Toepassingsvoorbeelden voor de gastronomie-branche

  • Wind-/zichtbarrière voor evenementen en gastronomie

    Gastronomen, organisators en hoteliers, vinden bij de Trotec Group een mobiele oplossing die alles biedt wat nodig is voor beschermde plaatsen voor gasten: Met VarioScreen Business zijn mobiele wind- en zichtbarrièrewanden beschikbaar, die binnen een handomdraai kunnen worden opgezet en eindeloos aan elkaar kunnen worden gekoppeld.

    Verdere informatie